Slovenija

Veter je ponoči podiral drevesa, sobota mirnejša, sončna in topla

Ljubljana, 11. 03. 2017 07.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Močan veter je ponoči še povzročal preglavice, predvsem na cestah. Podrto drevje so gasilci morali odstranjevati v Ormožu, Kamniku in Cerkljah na Gorenjskem. A veter se umirja, vremeneslovci napovedujejo sončen in topel konec tedna.

Ponoči je ponekod po Sloveniji še pihal močan veter, ki je ponekod podiral drevesa. Uprava za zaščito in reševanje poroča, da so morali gasilci zaradi tega čistiti cestišče v Loperišicu pri Ormožu, med Šenturško Goro in Svetim Lenartom v občini Cerklje na Gorenjskem ter v vasi Stahovica pri Kamniku.

Že včeraj zvečer je veter razkril streho župnišča v Ribnici, na Tacenski cesti v Ljubljani pa je drevo nagnil na večstanovanjski objekt. Podrto drevo je promet oviralo v Novem mestu, pa tudi na Prevaljah in Šoštanju.

Kaj porečete na takšno napoved?
Kaj porečete na takšno napoved? FOTO: POP TV

Dnevne temperature se bodo dvignile do 16 stopinj Celzija

A prebudili smo se v sončno in mirnejše sobotno jutro. Kot so zapisali na spletni strani Agencije RS za okolje (Arso), bo danes sončno, popoldne se bo na severu in vzhodu delno pooblačilo. Veter bo postopno ponehal. Najvišje dnevne temperature so od 10 do 14, na Primorskem do 16 stopinj Celzija.

Jutri se bo vreme poslabšalo. V zahodnih krajih bo še povečini sončno, drugod bo zmerno, oblačno, so še zapisali na Arsu. Popoldne bodo predvsem v hribovitih krajih severne Slovenije možne manjše krajevne padavine. Ponekod bo pihal severovzhodni do jugovzhodni veter, na Primorskem zjutraj in dopoldne šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 3, v alpskih dolinah do -6, najvišje dnevne od 8 do 13 stopinj Celzija.

Boljše vreme bo spet prihodnji teden. V ponedeljek bo večinoma sončno, občasno bo lahko nekaj več oblačnosti. V torek kaže na precej jasno vreme.

Kakšno bo vreme v vašem kraju si lahko preberete tukaj.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pullower
11. 03. 2017 15.06
+1
danes je 8 stopinj komaj, zjutraj je bilo -4 in skos piha spet ste falil
Jožica2611
11. 03. 2017 13.08
+4
danes je pa res toplo, ker sever piha še bolj kot je včeraj, mi pa res imamo neke vremenarje joj joj