Slovenija
Oglas

Velik interes za študij strojništva na daljavo

Novo mesto, 28. 09. 2015 07.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Interes za študij na Fakulteti za industrijski inženiring je primerjalno z enakim obdobjem v preteklem študijskem letu zelo velik. Fakulteta je prejela preko 100 informativnih prijav.

Razlogov za povečan interes je več:

- Zelo visoka stopnja zaposljivosti diplomiranih inženirjev strojništva. S pridobljenim strokovnim naslovom "diplomirani inženir strojništva" si diplomanti fakultete zagotovijo perspektivo na področju zaposlovanja, nadaljnjega razvoja in napredovanja. Tudi v času gospodarske krize delodajalci v Sloveniji in globalno izražajo potrebe po strokovnih kadrih, katerih znanja obsegajo tehnična in tehnološka znanja, uporabna na več področjih. Fakulteta s svojimi študijskimi programi sledi potrebam trga dela, gospodarskega razvoja in konkurenčnosti gospodarstva. Vsakodnevno objavi več prostih delovnih mest za diplomirane inženirje strojništva.

- Je edina fakulteta v Sloveniji, ki poleg izrednega študija izvaja študij strojništva na daljavo v kombinirani obliki. Študijski program strojništva želi fakulteta približati potencialnim študentom na območju celotne Slovenije in zagotoviti povečan vpis v tehniške programe ter hkrati ustvariti pogoje za vključevanje strokovnjakov iz podjetij v izobraževalni in raziskovalni proces fakultete ob izpostavljenosti potreb podjetij po zahtevanih znanjih. Študenti v domačem okolju razvijajo svoje ustvarjalne in poslovne ideje, imajo možnosti za osebni in poklicni razvoj (e-učilnica, multimedijska gradiva, posneta predavanja, izpiti na daljavo). Tudi stroški študija so v domačem okolju nižji.

Študenti na vajah z Andrejem Pečjakom (Inštitut Metron), ki je s svojo ekipo postavil svetovni rekord v dometu električnega vozila.
Študenti na vajah z Andrejem Pečjakom (Inštitut Metron), ki je s svojo ekipo postavil svetovni rekord v dometu električnega vozila. FOTO: Fini

- Stroški študija so bistveno nižji kot stroški študija strojništva na primerljivih študijskih programih. Stroški študija se lahko poravnajo na 12 obrokov brez obresti, v 3. letniku tudi na več obrokov oziroma do zaključka študija. V primeru enkratnega plačila fakulteta priznava 5 % popust. V primeru, da je plačnik podjetje, fakulteta za vsakega nadaljnjega študenta iz istega podjetja priznava 15% popust.

- Fakulteta priznava znanja in spretnosti, ki jih kandidati pridobijo s formalnim, neformalnim in/ali priložnostnim izobraževanjem pred vpisom in med študijem na fakulteti. Zaposleni študenti lahko v 3. letniku uveljavljajo priznavanje predmeta Strokovna praksa (20 KT), kar bistveno zmanjša obveznosti v 3. letniku.

- Neposredno v 2. letnik se lahko vpišejo diplomanti kateregakoli študijskega programa višje strokovne šole (Strojništvo, Elektroenergetika, Mehatronika, Informatika, Ekonomija idr.).

- Povečuje se interes kandidatov, ki so diplomirali na suficitarnih družboslovnih in naravoslovnih študijskih programih, vendar zaposlitve dolgoročno doma in v tujini ne morejo dobiti.  V skladu z Merili za prehode se lahko vpišejo neposredno v 3. letnik in do oddaje teme diplomske naloge opravijo diferencialne izpite, ki izhajajo iz razlik med programoma.

- Študenti, ki so se v visoko šolstvo vpisali pred uvedbo novih študijskih programov, se lahko izobražujejo in končajo študij pod pogoji, ki so veljali ob njihovem vpisu, vendar najdlje do izteka študijskega leta 2015/2016. Tudi ti kandidati se lahko v odvisnosti od opravljenih obveznosti na prvotnem študijskem programu vpišejo neposredno v višji letnik in v novem študijskem programu končajo študij v daljšem obdobju.

- Fakulteta zagotavlja okolje in pogoje, potrebne za implementacijo učenja in poučevanja, ki je osredotočeno na študente in ki vključuje študente kot aktivne udeležence. Študenti so kot partnerji aktivno vključeni v vse procese izobraževanja in spremljanja kakovosti.

- Fakulteta se intenzivno prilagaja potrebam študentov z organizacijo terminov predavanj, z dosegljivostjo referata, z dosegljivostjo in razpoložljivostjo visokošolskih učiteljev. Izpostavljene prednosti so sposobnost hitrega reagiranja na priložnosti in spremembe ter učinkovita komunikacijska mreža.

- Fakulteta omogoča permanentno vključevanje študentov v prakse podjetij gospodarsko najmočnejših držav sveta

- Diplomirani inženir strojništva je poklic prihodnosti.

Oddajte informativno prijavo ali prijavo za vpis ali pa se udeležite informativnega dneva. Za dodatne informacije lahko pokličete na 07 3932 206.

Diplomanti fakultete predstavljajo razvojni potencial družbe
Diplomanti fakultete predstavljajo razvojni potencial družbe FOTO: Fini
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1