Slovenija

Vegradovi delavci ostajajo v samskem domu v Mostah

Ljubljana, 03. 07. 2012 13.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na kriznem sestanku s predstavniki ministrstva za delo, sindikalisti in stečajno upraviteljico Alenko Gril so se nekdanji delavci propadlega Vegrada dogovorili, da ostajajo v samskem domu. Bodo pa od zdaj plačevali najemnino za bivanje, a če bo nižja.

Nekdanjih delavcev Vegrada ne bodo izselili iz samskega doma v Ljubljani, kjer protestno niso plačevali najemnine, so sklenili na današnjem sestanku na ministrstvu za delo, ki so se ga udeležili predstavnika delavcev Vegrada Ferid Hamzić in Fajik Musić, stečajna upraviteljica Vegrada Alenka Gril, predstavnika Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Goran Lukič in Oskar Komac, predstavnica info točke za tujce zavoda za zaposlovanje Majda Hostnik in direktor centra za socialno delo Ljubljana Moste-Polje Marjan Vončina.

Dogovorili so se tudi, da bo stečajna upraviteljica pripravila nove najemne pogodbe, v katerih bodo upoštevani zgolj stroški najema. Za tiste delavce, ki so v zelo slabem socialnem položaju in ne bodo zmogli plačila najemnine, pa je predvidena individualna obravnava z iskanjem možnosti za pomoč.

V samskem domu na ulici Vide Pregarčeve v Ljubljani biva 73 nekdanjih delavcev Vegrada, ki protestno niso plačevali najemnine, saj podjetje nekaterim še vedno dolguje izplačila. Po sklepu stečajne upraviteljice bi morali dom zapustiti do konca junija.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resslovenka
04. 07. 2012 14.04
+1
V nebo vpijoče krivice se dogajajo našim delavcem, ko gre podjetje v stečaj. To jim ostane dolžno zajeten kup denarja, njihove terjatve se prijavijo v stečajno maso, prijavijo se na Zavod za zaposlovanje, prejemajo nadomestilo glede na dolžino delovne dobe, se postavijo v vrsto za vbogajme socialne pomoči in to je to. Prav nikogar ne zanima, kako bodo v vmesnem obdobju preživeli. Položnice in najemnine ne sprašujejo kakšen je človekov status in ali ima od kje vzeti. Ves absurd se izrazi na nasprotni strani. Izropana podjetja, dostikrat prazna stečajna masa svoj dolg do teh ljudi enostavno izničijo. Ker ni kje vzeti. Ker so vodstveni delavci toliko časa zavlačevali s stečajem podjetja, da so ga dodobra izpraznili. In? Nič. Ali so ljudje, ki so pisali topogledno zakonodajo, sploh bili pri zdravem razumu? Bi rekla da ne!
cyklon
03. 07. 2012 17.41
+3
Dobro je to,da Narava vedno poskrbi,da stvari in dogodki pridejo na svoje,pravo mesto!! Ljudem pa tudi vrne!! Dobro z malo dobrega in slabo z obilico le tega!!!
cyklon
03. 07. 2012 16.57
+5
Kaaaj???!!! Najemnino,da bodo plačevali????!!!! Za kaj pa!?? Vegrad naj jim izplača VSE PLAČE z ZAMUDNIMI obrestmi vred in še vse kar zraven paše,pa bodo možje lahko šli,kamor bodo želeli!! * Ma,kaj dela nova oblast?? Spet skrbi samo za svoje riti!!! Bemu!!!