Slovenija

Ob obisku Putina: 'Noa je bil najbolj varovan dojenček tisti hip na svetu'

Kranj, 05. 08. 2016 13.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V soboto, ko se je rodil, je bil mali Noa Gračanin najbolj varovan novorojenček ne le v Sloveniji, ampak skoraj gotovo tudi na svetu. Na nujni vožnji iz kranjske porodnišnice v Ljubljano ga je namreč spremljalo več deset, če ne celo več sto policistov. Avtocesta pa je bila rezervirana zanj in za Putina.

Še ne teden dni star Noa Gračanin je bil v soboto, ko se je rodil, najbrž daleč najbolj varovan otročiček ne le v Sloveniji, ampak tudi na svetu. Na svet je prijokal, ko se je v naši državi mudil ruski predsednik Vladimir Putin in so veljali izredni varnostni ukrepi, zato ga je med nujnim prevozom v Ljubljano spremljalo več deset, če ne celo več sto policistov, poroča Gorenjski glas

Po rojstvu malega Noe so zdravniki v kranjski porodnišnici presodili, da bo potreboval dodatno zdravljenje v Kliničnem oddelku za otroško kirurgijo in intenzivno terapijo v UKC v Ljubljani. Prevoz ne bi bil nič posebnega, če v državi ne bi bilo visokega gosta. Tako pa je moralo osebje obvestiti Policijsko upravo Kranj, kjer so hitro doumeli nujnost situacije in ukrepali. "Življenje je na prvem mestu," jih je pohvalil Robert Sušanj, ki je bil zadolžen za koordinacijo delovne skupine za izvedbo varovanja.

Robert Sušanj je mamico in otročička obiskal v porodnišnici. Noo bo policijski medvedek spominjal na dan, ko je postal "mali Putin".
Robert Sušanj je mamico in otročička obiskal v porodnišnici. Noo bo policijski medvedek spominjal na dan, ko je postal "mali Putin". FOTO: Tina Dokl/Gorenjski glas

Reševalno vozilo je na pot krenilo ob 16.30, še piše Gorenjski glas. Putin je bil ravno nekje v tem času na poti iz Kranjske Gore proti Ljubljani, promet po gorenjski avtocesti pa je bil prepovedan. A reševalno vozilo z novorojenčkom je ob močnem policijskem spremstvu kljub temu krenilo na pot.

"Noa je bil najbolj varovan dojenček tisti hip na svetu, na poti v Ljubljano ga je spremljalo več deset, morda celo več sto policistov in še avtocesta je bila popolnoma pregledna in varna. Samo to so imeli policisti pred seboj, da malo 'štručko' čim prej pripeljejo na cilj. Lahko vam povem, da so policisti minule dni že klicali in se zanimali, kako je z novorojenčkom, prav tako so klicali iz Urada predsednika Slovenije in torej tudi predsednik ve, da sem danes na obisku v porodnišnici," je za Gorenjski glas dejal Sušanj, ki je mamico Sanjo Bogojević in otročička obiskal v porodnišnici in malčku podaril policijskega medvedka.

Dečka so v torek premestili nazaj v Kranj k mamici, ki je novinarjem zaupala, da so ga v Ljubljani poimenovali "mali Putin". In se ob tem zahvalila tako policistom kot tudi zdravstvenim delavcem.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3