Slovenija

'Včasih je treba biti velikopotezen'

Ljubljana, 29. 04. 2010 15.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pahor o stadionu v Stožicah: "Za velikopoteznost je treba imeti denar." O sofinanciranju projekta pa: "Če bomo tako prošnjo dobili, jo bomo proučili."

Janković meni, da bi morala država stadion sofinancirati. Pahor odgovarja: nisem tisti, ki bo rekel, o tem ne bomo razpravljali.
Janković meni, da bi morala država stadion sofinancirati. Pahor odgovarja: nisem tisti, ki bo rekel, o tem ne bomo razpravljali. FOTO: POP TV

Ljubljana bi lahko po mnenju premierja Boruta Pahorja s prenovo "butičnega stadiona v Bežigradu" uspela zagotoviti potrebne kapacitete za velike športne, zabavne in druge dogodke. Kot poudarja, je odločitev o gradnji stadiona v Stožicah sprejela mestna oblast. "Včasih je treba biti velikopotezen, vendar pa morate imeti tudi denar," je prepričan. "In ne smete delati računov brez krčmarja,“ dodaja Pahor.

Pahor je spomnil tudi na diskusijo o gradnji Cankarjevega doma v sedemdesetih letih, ko je večina javnosti dvomila v potrebo po tako velikem objektu sredi mesta za kulturne namene prestolnice in Slovenije. Danes je po njegovem mnenju Cankarjev dom kulturni center Slovenije, brez katerega si slovenskega kulturnega prostora "sploh ne znamo predstavljati".

'Gre za velik projekt'

Po njegovih besedah gre v Stožicah za velik projekt. Odločitev zanj je, kot poudarja, sprejela mestna oblast in njej je treba prepustiti odločitev, ali se bo po pomoč obrnila na državo in v kakšnem smislu. "Nisem tisti, ki bo rekel, o tem ne bomo razpravljali, ker imamo dovolj svojih problemov," je dejal Pahor.

"Če bomo tako prošnjo dobili, jo bomo proučili. Želimo videti finančno konstrukcijo, želimo videti posledice, želimo videti, kakšni bodo učinki take morebitne odločitve vlade. Gre za denar davkoplačevalcev in z njim moramo skrbno ravnati," poudarja.

Janković: Projekt bi morala sofinancirati država

Kot je prepričan ljubljanski župan Zoran Janković, bi morala stadion v Stožicah sofinancirati tudi država. Na občini bodo zato za državo pripravili predlog za financiranje gradnje dodatnega nogometnega igrišča in ogrevalne dvorane, je Janković napovedal na novinarski konferenci sredi aprila.

Vlada naj bi namreč po njihovem predlogu financirala dodatne stroške gradnje, ki bodo presegli v pogodbi javno-zasebnega partnerstva predvidenih 81 milijonov evrov. Kot pravi župan, se je o tem že pogovarjal z ministrom za šolstvo in šport Igorjem Lukšičem. Omenjeni predlog bodo pripravili potem, ko bo znana višina dodatnih stroškov. O teh pa se bodo dogovorili, ko bo projekt zaključen.

Po Jankovićevih besedah je to namreč edini športni objekt v Sloveniji, v katerega do sedaj ni bil vložen niti evro državnega denarja.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rageinblack
30. 04. 2010 00.12
z njegovim velikopoteznim nasmeškom, vse probleme na svetu on reši...
saintjozef
29. 04. 2010 23.42
PAHOR JE VELIKOPOTEZEN, saj vidite kolko časa traja, da se kaj odloči.
Buena Vita
29. 04. 2010 23.37
NI MALENKOSTEN,SO WHAT?
viliboh
29. 04. 2010 20.30
Dokler je imel katrco je še bil velikopotezen,sedaj pa zna hoditi kakor pav.
12345s
29. 04. 2010 18.38
Ne pa vedno. Če boste prej prenehali z velikopoteznimi projekti, bomo toliko prej začeli normalno živeti.
krivulja
29. 04. 2010 18.17
Pahor je genij za velikopoteznost-Slovenija na vrhu sveta.Kaj se bomo vsi preselili v Himalajo??
izotop
29. 04. 2010 17.13
Velikopotezen? Jaz ne vedim ne velikih potez in tudi mnogo ne, kakorkoli obrneš.
tito-idol
29. 04. 2010 17.11
Če ni denarja naj gradnja čaka.Ljubljanskega zmaja bi pa že počas lahko dal na hladno.Pa kje so ovadbe od njega,Zalar,Brezigarjeva,halooo?A sploh kdo kaj dela na sodišču,al mate tolk opravit s kurjimi tatovi?!Lopove Slovenije v zapor,takoj,pa naj se iz Doba branijo,tak kot Prijatelj iz Kopra...
borchy77
29. 04. 2010 17.11
NAJ GA JANKOVIČ FINANCIRA IN NAJ GA POIMENUJE ZOKILAND.....
car
29. 04. 2010 17.01
Pahor plačati boš moral to je jasno, ni potrebo delati drame, kako boš prej še razmislil.
Nad.oblaki
29. 04. 2010 16.57
orimf: ja JJ mu jih je vzel in razdelil še ostalim občinam za razvoj... zakaj pa bi morala imeti vse samo LJ?