Slovenija

Vaskrsića ovadili zaradi poškodovanja nekdanje hiše

Litija, 17. 04. 2012 10.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Novi lastnik hiše družine Vaskrsić trdi, da je "notranjost objekta praktično popolnoma uničena". Zorana Vaskrsića je zato prijavil policiji. Ta trdi, da je vzel samo, kar mu je pripadalo, in napovedal tožbo.

Nekdanji dom družine Vaskrsić
Nekdanji dom družine Vaskrsić FOTO: POP TV

Novi lastnik stanovanjske hiše, iz katere je bila pred mesecem dni prisilno izseljena družina Vaskrsić, je Zorana Vaskrsića prijavil policiji zaradi poškodovanja notranjosti hiše. Matjaž Lazar, novi lastnik, ki je hišo zavaroval še pred deložacijo Vaskrsićevih, pravi, da je "notranjost objekta praktično popolnoma uničena," poroča današnje Delo.

Kot poroča časnik, je Vaskrsić potrdil, da je bil v ponedeljek zaslišan na litijski policijski postaji zaradi kaznivega dejanja, ki ga, kakor pravi, ni storil. "Po navodilih odvetnice sem iz hiše odnesel samo tisto, kar je bila moja last. Ničesar nismo poškodovali," je dejal. Proti Lazarju je zato že napovedal tožbo.

Novi lastnik stanovanjske hiše je za časnik ocenil, da se v hišo zaradi poškodovane notranjosti ni mogoče vseliti brez temeljite obnove. Požagana je namreč centralna kurjava, odstranjeni so radiatorji, prerezane električne instalacije, poškodovane ploščice in okenske police ter med drugim tudi umivalnik in stene, je povedal.

Dan deložacije
Dan deložacije FOTO: Miro Majcen

Vaskrsiću v bran se je že postavil Irfan Bečirović, član gibanja 15o, ki je 16. marca protestiralo zaradi deložacije družine. Po njegovih besedah Vaskrsić ni mogel poškodovati hiše, saj so bila vhodna vrata hiše takoj po vstopu in ogledu prostorov sodnega izvršitelja zapečatena.

Na Policijski upravi Ljubljana so sicer potrdili, da vodijo predkazenski postopek zaradi suma storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari, ki se kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do dveh let, še poroča časnik.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (272)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ooo777
19. 04. 2012 16.43
+0
Ta tip ki je tko poceni kupu to hišo, naj bo raje tiho, on ni kupu opreme, vse kar je bilo vloženga v to hiš, tudi kabli in števci in ploščice in vodovodne cevi in ograja in ni njegovo, ni nič dal za to, to je bilo od prvotnega lastnika, upam, da ne bo srečen v tej hiši, kako ljudje lahko na nesreči drugih kujejo srečo in potem, dajejo še prijave,..ta vsota je bila samo za parcelo to je premalo za vse.....
Buena Vita
17. 04. 2012 21.09
-3
JAZ BI JO ZRUŠILA DO TEMELJEV,MOJO LASTNINO LAHKO POŠKODUJEM PO MILI VOLJI
titovka
17. 04. 2012 19.49
+2
pa kaj je ta lastnik mislil, da bo dobil še tono zlata not....kupil je hišo...tisto je pa že bila oprema!!!!!
tinetone
17. 04. 2012 19.26
-4
in hiša je bila vredna natanko toliko kolikor jo je plačal...
myname007
17. 04. 2012 19.12
+3
Ne vem, kakšen je tip in kaj počne, ampak URADEN razlog je neplačilo dolga. Če lahko "država" na tak način vzame hišo kriminalcu, jo lahko tudi ljudem, ki so celo življenje delali za svoje hiše. Če je tip kršil zakone, imamo za to sodišča in kazensko pravo. Zakaj ne vzamejo hiše kakemu direktorčku, ki mu/ji dokažejo goljufanje? Prava mafija se ukvarja s finančnimi goljufijami, ne pa z vaškim pretepanjem. To je področje za amaterje.
tinetone
17. 04. 2012 19.27
-1
maijster
17. 04. 2012 18.56
+9
...spoštovani komentatorji,men ni jasno kako lahko negdo opravičuje človeka,ki je na zunaj igral luksoz, bil nasilnež ( pretepel hudo sokrajana-bilo na TV ),ni pa plačeval osnovnih stroškov, ter potisnil družino v stisko,jas nebi mogel zagovarjati z takim početjem niti brata,kaj šele soseda,...
WikiX
17. 04. 2012 21.46
-3
Vprašanje, če se je branil ali napadel, poleg tega je pred krivično deložacijo tudi plačal položnico, čeprav so mu jo vsilili in ni povzročil neupravičenih stroškov. Tudi televizija danes nikakor ni edini vri obveščanja, je pa še vedno priljubljeno sredstvo režimske propagande, s kat
ooo777
19. 04. 2012 16.47
+0
Po zakonu je imel pravico odnesti vse kar je bilo v hiši, tak je zakon...un ki je to kupu, ga je lahko sram, sram.......
SuperVeloce
17. 04. 2012 18.53
+13
Ob poročanju naših senzacionalističnih pristranskih medijev sem tudi jaz mislil, da se je našemu pravnemu sistemu sfučkalo. Tako zelo sem se čudil, da sem začel povpraševati o tem tipu pri ljudeh, kateri so imeli kakršen koli resen stik z njim. Mnenja so si enotna. Tip je največja mafija tam okoli, dolžan pa toliko, da bi mu lahko vzeli 4 takšne bajte. Največa sramota pa so mediji, kateri za takšne stvari vedo, pa vseeno zavajajo javnost. Samo pomislite, ljudje ki se jim je morda krivica zares zgodila, so šli protestirat pred hišo mafijca. Branili so deložacijo mafijca. Kako hitro se pustimo nategniti Slovenci.
1BEYBA
17. 04. 2012 18.43
-2
To kar se je zgodilo temule Vaskršiću se je zgodilo že prenekateremu slovencu vendar je dolg nekako porovnal čeprav na zelo težak način.To se že dogaja zadbjih skoraj deset let vendar slovenci tega ne ubešamo na zvon, ker nas je očitno sram, da smo zaradi plačilne ndiscipline pristali na kraju obupa, in se zavedamo, da nam država nebi ponudila stanovanja oziroma se nebi tako končalo kot se je v tem primeru.Sploh pa za tako nizek znesek ob katerem se lahko še otrok smeji.Lepo vas prosim za 100 €.Vprašajte kakšnega slovenčka kakšen dolg ima in kaj vse je mogel prodat al si sposodit, da mu je hiša ostala to so zneski v več tisoč evrov ne pa sto no.
lappappap
17. 04. 2012 18.38
-2
Kakšni komentarji. Prsneta SLOVENSKA FOVŠIJA!!! Kakšni ste klot ljudje , VPRAŠAJTE SE?
maijster
17. 04. 2012 18.45
+2
...ja se strinjam,le kako so lahko fauš človeku ki se je vozil-vozi,z vozilom vrednim 100000 eur,ne plačuje pa osnovnih stroškov,res ubogi,he,he,he,..
WikiX
17. 04. 2012 21.49
Nek znanec mi je zadnjič ponujal podobnega marcedesa, za par tisoč evrov. Sicer nimam denarja, vendar mi je žal, ker so trpežni avtomobili, čeprav starejšega letnika, pridejo prav tudi za poslovno promocijo, v takem avtu marsikdo zgleda bolje od navadnega čistilca oziroma se stranke bolj poslovno obnašajo.
myname007
17. 04. 2012 17.57
+0
Uradni razlog za zaplembo premoženja je bil v tem primeru dolg, ki naj ga tip ne bi izplačal. Če je bil vzrok drugačen, naj bo naveden. Tudi ni edini primer, da so človeku rubili premoženje ali odvzeli lastnino. Napisano z drugimi besedami - nekje je odpovedal člen v verigi "pravne države". Če bodo takšne zadeve postale precedens, torej osnova na katero se bodo sklicevali v prihodnje, bomo vsi na udaru. Sam mislim, da države nimamo. Imamo podjetje, z nazivom REPUBLIKA SLOVENIJA in imamo ministrstva, sodišča in "javne urade", ki so v resnici vsa podjetja. Dejstvo je, da izvajajo nad ljudmi (oz. državljani) korporativno pravo, pobirajo davke, ki očitno gredo v zasebne žepe (predvsem preko podjetij, ki delajo za "državo"), in uvaja vedno več korporativne zakonodaje in pravil, ki gredo na roke multinacionalkam, izredno pa škodujejo malim podjetjem in ljudem. Mogoče je vse skupaj samo igra, da "država" vidi do kje lahko gre, oz. kdaj se bodo ljudje uprli takšnim "akcijam". Če bomo vsi skrbeli izključno za lastno zadnjo plat, potem je "država" zmagala.
myname007
17. 04. 2012 17.59
-2
P.S. Če mislite, da ste lastniki svoje nepremičnine, oz. da vaše lastništvo karkoli pomeni, premislite še enkrat.
WikiX
17. 04. 2012 21.51
Smo že zdavnaj na udaru, le da javnost o takih popolnoma krivičnih in nezakonitih sodnih praksah ne obveščajo, nedotakljiva fašistična oligarhija, na dosmrtni oblasti, ima najbrž dobre razloge za to. V policijski državi nihče ni varen, to bi lahko počasi postalo že jasno.
Grega77
17. 04. 2012 17.54
+0
Apsolutno ne podpiram Vaskrsića ki je do zadnjega glumil, na živce mi grejo pa tudi te mrhovinarji ki čakajo na take priložnosti ki jih dobijo po vezah! Kako je hišo zavaroval še pred deložacijo????
* KSIHT *
17. 04. 2012 17.44
+6
Saj do zadnjega je Vaskršić imel ključ, tako da je vse mogoče. Predvidevam, da rubež ni tisti dan šel v hišo, ker je bila pred hišo gužva: neko kvazi gibanje 15o . Verjetno so hišo zapečatli in odšli in je niso detaljno pregledali. Ne vem, zakaj bi si Lazar sam poškodoval in si delal stroške ... prosim no, saj verjetno ni neumen, ker preden bodo sodni mlini premleli, da bi dobil vrnjeno odškodnino, do takrat bo še dosti časa preteklo, zato dvomim, da je to sam storil. Lahko da se motim, ampak mislim, da ni. Zapomnite si določeni: on je kupil hišo, ki se je prodjala in možnost bi jo imel kupit vsak, tako da ne pisat, da se je okoristil ali pa da je prišel do hiše na račun nesreče drugega. Vaskršič je ignoriral sistem in to ignoranco je plačal z rubežem hišo s strani katerega je bil več krat obveščen, da mu bodo rubili hišo, ampak se ni odzival. Hišo so prodali, poravnali upnike in hišo je poceni kupil pač Lazar, tako da to je to. Tukaj ni potrebno tople vode odkrivat, ker tukaj je bilo vse po reglcih. Če je to sam polomil in uničil, potem pa je prav, da za to odgovarja in plača, ker Lazar oz. bilo kdo bi hišo kupil NI NIČ KRIV, če se je Vaskršič delal norca iz sistema. Plus tega pa Lazar je kupil hišo in ne recimo hišo v 3.gradbeni fazi. Nezakonito je uničeval tujo lastnino in prav je, da za to odgovarja. Stanovanje ko prodajamo, tudi ne poberemo WC školke, pip, radijatorjev ...
der.janez
17. 04. 2012 17.46
+4
buhuhu, lazar je izkoristil pokvarjen sistem, prav tako clovek, ki je odnesel instalacijo radiatorje, upajmo da tudi parket. *
hecate
17. 04. 2012 18.12
-1
sori mediji so poročali da je rubežnik takoj po deložaciji pregledau hišo in ZAMENJAL ključavnice tko da družina NI imela ključev.
mototurist
17. 04. 2012 18.29
+1
pa tudi če je unčil notranjost.onje dejansko dobil za hišo 7000eur.za tak znesek jo jaz razfukam do temeljev!!!!!!!!!!!!!!
WikiX
17. 04. 2012 21.55
To so dezinformacije, nihče ne poroča o nobenih znakih vloma, deložitelj pa vedno zamenja ključavnico. Govorite kar hočete, lažite kolikor vam je volja, večine državljanov ne boste nikoli več prepričali, da se družini ni zgodila krivica in živimo v neki vsaj minimalno pravni ter socialni državi. Še huje, zaradi dobro organizirane družbene samozaščite, v sodelovanju z represivnimi in izvršilnimi organi države in veleizdajalci, ki delajo za tujo državo, se nam obeta nekaj še neprimerno hujšega.
DiDy
17. 04. 2012 17.35
+5
to nima veze zakaj mu niso se vsedli na račun itak je dobival plačo ampak so šli takoj na nepremičnino ??? zdj ko bo enmu prijatlju od sodnika všeč kaka hiša bojo sam čakali, da ne plačamo položnice in hop dej hišo
maijster
17. 04. 2012 17.40
+7
...so mu že visele druge izvržbe,lahko ti rubijo največ 2 tretini plače ali ostati ti more na računo 470 eur vse ostalo ti lahko pipajo,če pa nimaš rednega priliva,ti pa nimajo kaj pipat zato pa potem pride do rubeža,sploh če ignoriraš vse prejete pozive,....in pomisli na upnike njih treba zagovarjati ne pa goljufih dolžnikov,..
z1v2e3z4dica
17. 04. 2012 17.50
-4
Bi pa rada tebe videla kaj bi delal,ce bi se ti vsedli-in vzeli hiso za bogih 100 eur!!!
maijster
17. 04. 2012 17.54
+6
mi nemorejo ker nimam vozila za 100 jurjev in elektriko,vodo,odvoz smeti redno plačujem,on pa se je 2 leti izogibal plačilu 124 eur za obrok lizinga 1000 eur mesečno pa je imel,.....to pove vse,.......tudi tipu ki ga je zlomil dolguje odpravnino,....je bilo po TV-ju,...
Odpri..Oci
17. 04. 2012 18.13
+5
Didy... daj... vsaj preberi si kako zadevo.... Najprej so poskusili s plačo... pa ni šlo.... pošiljali so mi opomine.. pa ni hotel plačati.... sodne pošte NAMENOMA ni dvigoval....... . Prav ali ne..... upnikom praktično ni preostalo prav nič drugega (po pravni poti)...... rubež nepremičnine... ali pa odpis dolga......
DiDy
17. 04. 2012 18.19
-3
račun mu niso rubili za ta dolg ter ni edini, ki je živel v tej hiši oz imel tam stalno bivanje
maijster
17. 04. 2012 18.24
+3
DiDy-pojdi na nek druk forum,ta je zate pretežek,kajti,da ti ni jasno,da rubijo tistemu,ki je lastnik računa,ne pa kar enemu doma,ki ga najdejo,...
DiDy
17. 04. 2012 18.38
+2
ja a nebi lahko sodišče podalo predlog da dolg poravna nekdo, ki je v njegovem gospodinjstvu če bi mu bil interes za človeka, če gledaš lahk je tudi bajto (posledičnotudi hipoteko) prepisal pa mu niti bajte nebi mogli vzet. Treba,kdaj gledat mal širše ja ok ni lačal računa ma zato hišo vzet ter družino iselit, ne da sodišče bi se mal podtrudilo pa kako drugo možnost poiskalo konc koncev lahko bi dolg oddelal NE PA TAKOJ NA HIŠO
mototurist
17. 04. 2012 18.39
+2
maijster.daj pokaži mi cenitev vaskršičevega bmw-ja,da lahko trdiš da je vreden 100tisoč eur.na avto netu jih dobiš za manj kot 10000eur kolikor hočeš.torej provociraš ali pa si omejen.
maijster
17. 04. 2012 18.48
-2
ja neglej ti danes,poglej koliko je bil vreden ko ga je nabavil,pa kot sem že zapisal to ni moje ampak povedano na tv,......pa če je bil vreden 40000 tisoč eur,bi bilo enako,ker če ne plačuješ osnovnih stroškov,se pa zadolžuješ in redno plačuješ lizing je preseravanje,potem si,samo,.....
marxonn
17. 04. 2012 17.19
+10
jest bi isto naredil. lp
maijster
17. 04. 2012 17.23
+0
in z tem bi rešil kaj ?? daj malo razmisli v kaj bi se spustil,...
z1v2e3z4dica
17. 04. 2012 17.51
+2
Maijster- previdevam,da bi mu pa ti pred vselitvijo pripravil dobrodoslico...ti razmisli v kaj se je drzava spustila! Lahko si naslednji!
maijster
17. 04. 2012 17.57
+5
nemorem biti naslednji,plačujem svoje obveznosti,živim v mejah normale,to se dogaja takšnim kot si ti in ta tip,ki se na cesti slini z dragim vozilom na lizing,doma pa ne plačuje vode,elektrike,....
WikiX
17. 04. 2012 21.58
+1
maijster, seveda tvojih trditev ne moremo preveriti in nam tudi ni znan izvor tvojega premoženja ter morebitne zveze in poznanstva ter pripadajoči privilegiji v družbi.
ooo777
19. 04. 2012 16.52
+1
Nič ni bilo njegovo, mislim od tega, ki je po zvezah kupu Vaskrsićevo hišo, čisto nič ni bilo njegovega, poceni je kupu hišo, ne pa kar je bilo v njej, tako pravi zakon, pa sej jo je dubu zastonj saj vsi papirj, komunalna, elektro, geodetskai, in ne vem kakšna še dovoljenja stanejo približno toliko, kje pa je parcela delo obrtniki, bencin itd........pravniki pogopdbe....
Odpri..Oci
17. 04. 2012 17.15
+6
Po nasvetu *je Vaskrsićć \"sklical\" pop-presstitutke in jim stokal v kamere...oz. se lagal (kako se je mnenje obrnilo, ko smo ljudje zvedeli resnico !!!!) Po nasvetu *je Vaskrsićć grozil z \"mednarodnim sodiščem za človekove pravcice\"... a dvomim da je res kaj vložil..... Po nasvetu *je Vaskrsićć praktično uničil notranjost hiše, čeprav v tistem trenutku ni bila več njegova... in je s tem UNIČEVAL TUJO LASTNINO !!!!!! . Po drugi strani je ta isti *\"jokal\" po TV, da mediji o \"njegovem nedolžnem\" Zidarju ne bi smeli pisati... in da je bil obsojen zaradi \"pritiska javnosti\"...... . Res ... kakšen *je.... in se še vedno najdejo taki, ki ga hvalijo !!!!!!!
alien8potnik
17. 04. 2012 17.18
-3
ti si kvečjemu gnoj. a se ti družina, ki so ji takole vzeli hišo, nič ne smili? vprašaj se, kdo si. grozljivo.
Odpri..Oci
17. 04. 2012 17.20
+0
Govorim o *... ki svetujejo taka dejanja.... ne pa o Vaskrsićću !!!!!!
MaTTO1133
17. 04. 2012 17.22
+6
no kako so jim vzeli hiši? več kot 10x so mu poslali po pošti, da naj plača in se je delal čeha, češ, da ni prejel ničesar. Potem ko so pa videli, da gre zares je pa začel jokat...
maijster
17. 04. 2012 17.25
+3
nataša s. ni potrebno žalit,sam je spravo družino tja kjer so,zato se mi nemore smiliti,ker se je izogibal 2 leti plačilu 124 eur,a lizing za vozilo vredno 100000 eur pa je imel kaj,...
Odpri..Oci
17. 04. 2012 17.29
-3
* so bili *... pa presstitutek vstrajno prikriva identiteto pravega krivca... ki je s svojim \"pravnim svetovanjem\" najprej pokasiral.... nato pa praktično zakrivil vse, kar se vaskrsićću dogaja !!!!!
Ashtar
17. 04. 2012 17.55
+3
...maijster...a ne vidiš njenega priimka, takšni ponavadi žalijo in sploh tisti, ki zelo ozko vidijo...
mototurist
17. 04. 2012 18.57
+2
odpri oči kakšno resnico smo pa zvedeli.kolikor vem je še zmeraj ta da so mu zarubili hišo za 125eur.HALO za 125!!!.za tak znesek ima vsak tretji na roki uro ali verižico ali zapestnico.pa ne mislit da mi je vaskršič pri srcu,ampak taka prksa se enostavno povedano ne sme izvajat nad nikomer.niti nad tabo ki mi deluješ da ko nekdo omeni oblast,četudi pokvarjeno do amena,pomahaš z repkom in iztgneš jezik kot pes ko mu pokažeš kost.torej zapri oči in spreglej,hlapec!
Osvald
17. 04. 2012 17.07
+1
Človek je pač bolnik, sama sreča da se ve kdo je da ne bi še kdo imel kdaj opravka s tem tipom.
ooo777
19. 04. 2012 16.57
+1
Ta Lazar je zelo nevarna oseba, veliko si dovoli, a lahko spi ,
fobija
17. 04. 2012 17.03
+9
najbolj zanimivo da se je lazar oglasil več kot mesec po vstopu v hišo, .... nekaj smrdi
revanšist
17. 04. 2012 17.30
+4
gruber74
17. 04. 2012 16.41
-1
Če su njemu vzel hišo-potem bi mogl vsem ki so v isti situaciji-sam tukaj je problem tega.
hecate
17. 04. 2012 16.37
+12
se nobenmu ne zdi sumljivo: 1. rubežnik je po deložacijo PREGLEDAL hišo in zamenjal ključavnico (torej je bilo s hišo takrat use OK) 2. novi lastnik hiše je še PRED deložacijo hišo zavaroval (kako je to možno če zmeri pride stanje preverit en zavarovalniški agent, da se človek ne laže in ker so bili vaskršičevi še not dvomim da je zavarovalničar loh vstopil)
povrsniste24kur
17. 04. 2012 17.00
+12
ja res je, lazarju ni dovolj samo poceni bajta, še dnar bi rad mel za njo
revanšist
17. 04. 2012 17.33
+6
isto sem tudi jaz napisal že ob 6 uri zjutraj upam da bodo policaji malo naštudirali kaj je res in kaj ne mislim da si bo tale novi lastnik prislužil ovadbo zaradi podaje krive ovadbe kar bi bilo edino prav no sicersmo v bananarepubljik kjer gnoji počnejo kar hočejo
przelmuding
17. 04. 2012 16.36
+13
Kaj ste res tako naivni da mislite da je ta Vaskrsič tako nedolžen. Ni čudno da politiki in lopovi tako manipulirajo z naivneži.
povrsniste24kur
17. 04. 2012 17.04
+5
nedolžen je vsak, ki mu krivda ni dokazana. njemu so dokazali samo krivdo za neplačano položnico, drugega pač ne in to je dejstvo. se pravi da je sodišče šlo po bližnjici? ali pa se bo to dogajalo v prihodnosti vsakemu, ki ima 100€ pufa. eno ali drugo, tretje opcije ni. ni pa poštena ne ena, ne druga, kajne?
maijster
17. 04. 2012 17.18
-1
alien8potnik
17. 04. 2012 17.21
+3
no, po tej logiki lahko polovici državljanov kar prodajo hiše in stanovanja na dražbi. odlično, ne? pa se bo država rešila pufov, aneda?
revanšist
17. 04. 2012 17.37
+3
točno tako nataša nekateri so preveč levo usmerjeni da bi razumeli logiko te ovadbe tip je sam raztural hišo potem pa prijavil zavarovalnici oni pa so ga napotili na policijo,ker mora škodni dogodek večjih razšeznosti obravnavati policija policaji pa upam da bodo spregledali namen goljufije in novemu lastniku nataknili lisice jaz bi mu jih takrat ko je prišel krivo ovajat
maijster
17. 04. 2012 17.43
-1
nataša zakaj,še enkrat,nevem ti res ne štekaš,nima polovica državljanov vozila vrednosti 100000 eur,in se izogiba plačilu rednih življnskih stroškov,ali ??
maijster
17. 04. 2012 17.44
-2
asmasa-lahko komentiramo to kar vemo iz poročil,ki so bila dokazana,tvoje mnenje,je na ugibanju in vključuješ politiko,...