Slovenija

Primer Vaskrsić: Plačilna nedisciplina je nedopustna, če hočemo, da pravna država deluje

Ljubljana, 13. 03. 2012 14.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min
Avtor
B.G./Ni.J./ STA
Komentarji
996

Družina Zorana Vaskrsića, ki mu je sodišče zaradi 124 evrov dolga na javni dražbi prodalo hišo, se mora do petka izseliti. Vaskrsić je odločen, da bo to preprečil, saj sodišče po njegovem mnenju ni ravnalo, kot bi moralo.

Hiša Vaskrsićevih
Hiša Vaskrsićevih FOTO: POP TV
Da bi se Vaskrsić lahko rubežu svoje hiše kadar koli izognil, je prepričan profesor civilnega prava z ljubljanske pravne fakultete Aleš Galič. Kot je dejal, je od vsakega človeka mogoče pričakovati, da bo sam poskrbel, da mu zaradi bagatelnega zneska ne bodo prodali hiše: prav okoliščina, da je dolg bagatelen, je tu v škodo dolžnika. Ustava varuje le tiste, ki dolga ne morejo, ne pa nočejo plačati. Dolžniki so vseeno zavarovani tako, da lahko kadar koli plačajo dolg ali pa sami predlagajo drug način izvršbe, recimo na denarne prejemke, so poročali v 24UR.

Družina Zorana Vaskrsića, ki mu je sodišče zaradi 124 evrov dolga na javni dražbi prodalo hišo, se mora do petka izseliti. A kot pravi, se ne bo zlahka predal. Ob podpori nekaterih človekoljubnih organizacij bo namreč že jutri protestiral pred državnim zborom in zahteval razveljavitev postopka in vrnitev v prejšnje stanje. "Na vse načine bomo poskusili doseči, da se taka krivica, kot jo je storilo sodišče, popravi. Poskusili bomo z vsemi pravnimi sredstvi. Tega ne bi smel doživljati ne jaz in ne kdo drug,“ je danes Vaskrsić dejal v oddaji 24UR OB ENIH.

'Naj dokažejo, da so bili pri meni. Saj imam rubljive stvari!'

Na vprašanje, ali je sodišče na kakšen drug način poskušalo poravnati dolg, je odgovoril: "Po njihovih trditvah so poskusili rubiti, a nisem imel rubljivih stvari. Naj dokažejo, da so bili pri meni, saj imam rubljive stvari. Podjetje Vodovod-Kanalizacija je izdalo sklep, da mi bodo rubili od plače, a sodnica ga je imela teden dni pod mizo in pač tega ni storila.“

Kot je povedal za 24UR ZVEČER, sodnica ni rubila, ker naj bi imela namen hišo prodati. "Mislim, da gre za neki dogovor," je dejal.

Čemu ni plačal položnice takoj?

Trditve predsednika Okrožnega sodišča v Ljubljani Antona Panjana, da je prejel pet sodnih pošiljk in da je višje sodišče o primeru odločalo trikrat, Vaskrsić odgovarja, da gre za obrambo sodnice, ki je to naredila. "To, da sem bil jaz petkrat obveščen, ni res. Prvo sodno pisanje, ki sem ga prejel, je bil sklep o domiku nepremičnine,“ pravi. "Vsakemu državljanu se kdaj zgodi, da nečesa ne plača. Povejte mi, kdo v Sloveniji ima vse položnice plačane?“ je še odgovoril na vprašanje, zakaj zneska v višini 124 evrov ni poravnal takoj.

Panjan pa je v oddaji 24UR ZVEČER dejal, da se je Vaskrsić s svojim ravnanjem sam postavil na cesto. Panjan je zagotovil še, da je to izjemna zgodba, ker je veliko varoval, ki preprečujejo, da bi se nepremičninska izvršba zgodila neutemeljeno.

Panjan je tudi opozoril, da je v izvršilnem postopku gospodar upnik. Postopek kot tak favorizira upnika, kar pomeni, da je sodišče vezano na njegove predloga. "Zato se dogaja, da upnik velikokrat ravno zato, ker je izvršba na nepremičnino najbolj boleča, tudi v nekaterih minornih zneskih izbere to sredstvo. In sodišče mora temu slediti," je razložil.

Opozoril pa je tudi, da se je izvršbi v tem primeru poleg podjetja Vodovod-Kanalizacija priključil še upnik, ki je že imel pravnomočno sodbo zoper Vaskrsića v civilni tožbi. Ta tožba je že dve leti pravnomočna in je še ena sodna odločba, ki je Vaskrsić ni spoštoval, je dejal Panjak.

Janša naročil poročilo o zadevi

Janez Janša, slovenski premier
Janez Janša, slovenski premier FOTO: Reuters
Kot smo poročali, se je v tragično zgodbo družine Vaskrsić, ki mora do 16. marca zapustiti svojo hišo, vključil tudi premier Janez Janša. Ministru za pravosodje in javno upravo Senku Pličaniču je naročil poročilo tako o zadevi Vaskrsić kot o drugih podobnih primerih, v katerih so bile na podlagi sodnih odločb za poplačilo malih dolgovanih zneskov prodane družinske hiše ali stanovanja.

Ker v teh primerih obstajata samo dve možni razlagi, bo vlada na podlagi poslanega poročila in uradnih podatkov sprejela bodisi sklepe o spremembi neprimernih oz. nepravičnih predpisov bodisi zahtevala revizijo posamičnih spornih primerov, so sporočili z vladnega urada za komuniciranje.

Odrejen službeni nadzor

Podpredsednica vrhovnega sodišča Nina Betetto je zaradi velikega zanimanja javnosti in zlasti z namenom, da se raziščejo vsa sporna dejstva glede izvršilnih postopkov in dražbe nepremičnin v primeru Vaskrsića, odredila službeni nadzor. Nadzor sicer ne bo zajemal pravilnosti uporabe procesne in materialne zakonodaje, je pojasnila.

Raziskava vseh dejstev glede izvršilnih postopkov v primeru Vaskrsić je v interesu vseh vpletenih, je poudarila Betettova.

Službeni nadzor je namreč odredila tudi zaradi težkih posledic za dolžnika in napadov na sodnico v tem primeru. Ta je zaradi anonimnih pisnih groženj varovana, saj je vrhovno sodišče o grožnjah obvestilo pristojno ministrstvo in policijo.

Podlaga za službeni nadzor je po besedah Betettove v zakonu o sodiščih. Tako lahko pregledajo primernost zakonskih določb z vidika varstva dolžnika in tudi, ali je bila morda organizacija dela na sodišču v širšem smislu ustrezna. Na vprašanje, zakaj se sodnica ni odločila za poseg po plači dolžnika, ampak za nepremičnino, pa Betettova med drugim odgovarja, da je tudi to eden od razlogov za nadzor.

Dokumenti
Dokumenti FOTO: Kanal A

Prodaja je bila posledica neaktivnosti plačilno sposobnega dolžnika

Betettova poudarja, da doslej znana dejstva napeljujejo, da je bila prodaja nepremičnine v primeru Vaskrsić posledica neaktivnosti sicer plačilno sposobnega dolžnika. Ta je bil, dodaja, s postopkom seznanjen in je imel možnost, da predlaga drugo izvršilno sredstvo za poplačilo tega dolga. Sodišče je sicer v izvršilnih postopkih vezano na predloge upnika.

Betettova se sicer boji, da se laična javnost premalo zaveda, kakšne so lahko posledice izvršilnega postopka. Ko dolžnik prostovoljno ne plača svojega dolga, so namreč na voljo prisilna sredstva in eno od teh je prodaja nepremičnine. Izjava vlade, ki razmišlja o morebitni reviziji tovrstnih primerov, medtem podpredsednico vrhovnega sodišča čudi, saj po njenih besedah v sistemu delitve oblasti za to nima pravne podlage.

Dolžniku ostaja le Evropsko sodišče

Pravna zagovornica Vaskrsića Neža Dular je povedala, da so po odločbi ustavnega sodišča v tem primeru v Sloveniji postopki zaključeni in dolžniku preostaja le še možnost pritožbe na Evropsko sodišče. Po njenih besedah je bil dolžnik s samim začetkom izvršbe seznanjen, nadalje pa mu obvestila o dražbah niso bila osebno vročena in je osebno dobil šele sklep o umiku nepremičnine.

Dularjeva je pojasnila tudi, da so se obrnili tudi na zagovornika upnika, vendar niso uspeli doseči nobenega dogovora.

Sodni mlini se vrtijo prepočasi je še opozorila Dularjeva. Že mesec dni preden je bila hiša prodana je upnik sodišču predlagal, naj se Vaskrsiću 124 evrov rubi iz prihodkov. "Če bi sodišče takoj odločilo o predlogu in banki naložilo, da se z računa rubijo ta sredstva, bi banka to definitivno takoj opravila. In do druge javne dražbe, na kateri je bila nepremičnina prodana za polovično ceno, dejansko ne bi prišlo," je pojasnila odvetnica, so poročali v oddaji Svet na Kanalu A.

"To ne sme biti javni linč"

Z ministrstva za pravosodje in javno upravo so sporočili, da primer Vaskrsić postavlja pod vprašaj ustreznost zakonodaje. "Ta primer jasno kaže v pravu zelo pogosto situacijo, ko moramo pri ureditvi tehtati med dvema nasprotujočima si interesoma. Na eni strani je potrebno zagotoviti pravno varnost dolžnika in njegovih temeljnih človekovih pravic. Na drugi strani pa je javni interes. Ta se nanaša na učinkovitost pravnega sistema in v tem okviru zaščito upnikov. Plačilna nedisciplina je nedopustna in eden izmed razlogov, da imamo v Sloveniji danes velike težave v gospodarstvu," so opozorili in dodali, da je javni interes vseh nas, da pravna država deluje, k temu pa spada tudi poravnavanje obveznosti, enako in za vse – od največjih do najmanjših.

"Ni in ne sme biti namen hitri javni linč kogar koli – institucij ali posameznikov." Pličanič

Minister Pličanič je opozoril, da se do vprašanja, kako je ravnalo sodišče v konkretnem primeru, ne sme opredeljevati. Izrazil pa je zadovoljstvo nad tem, da je vrhovno sodišče odločno pristopilo k problemu. V izjavi je zapisal še, da morajo na ministrstvu zadeve preučiti in da bodo nato pripravili predloge nadaljnjih ukrepov za obravnavo na vladi.

Spomnimo

Zoranu Vaskrsiću je litijsko sodišče zaradi dolga v višini 124 evrov na javni dražbi prodalo hišo. Vaskrsić je sicer v odprtem pismu slovenski javnosti opozoril, da se podobni rubeži dogajajo mnogim, saj je na sodišču še 80 podobnih primerov. Pri tem se sprašuje, kako je mogoče, da je sodišče izvedlo rubež hiše, ne da bi rubili denar na računu ali pa premično premoženje. Vaskrsić, ki je zaposlen in redno prejema plačo, še pravi, da bo svojo lastnino branil z vsemi legitimnimi sredstvi, tudi s svojim življenjem.

Spremljajte 24ur.com na Facebooku in Twitterju!

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (996)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mistake
17. 03. 2012 09.11
+1
bagerji in rusilci bi v pravni drzavi ze morali pocivati od rusenja jakliceve parcele :D
mistake
17. 03. 2012 09.09
+1
"Plačilna nedisciplina je nedopustna, če hočemo, da pravna država deluje" hahaha :D dober primer pravne drzave! hahaha :D
Angelski
16. 03. 2012 21.37
+3
Čas je za REVOLUCIJO
DUHI
16. 03. 2012 10.06
+7
Za 124 € nesorazmerna kazen rubež hiše. A bomo torej dočakali za nakradene in nevrnjene tajkunske milijone smrtno kazen? Po tej logiki že.
resslovenka
14. 03. 2012 20.49
+10
Ne želim biti zagovornica neplačniške raje, pa vendar kar je preveč je pa preveč. Naši dragi mediji so objavili, da je bi človek vseskozi v izvršilnaih postopkih. No in? Je za to kriminalec ali kaj? Veliko ljudi ima zaradi različnih življenjskih okolišlčin opraviti z izvršbami. Me bolj zanima, kaj in kdaj bodo rigorozno zarezali z izvršbami pri znanih imenih, ki so ogoljufali in na cesto vrgli tisoče in tisoče ljudi. Pa nikomur nič! Dvoličnost brez primere!
br.0001s
14. 03. 2012 19.36
+0
ne morm vrjet kake nacionalizme strelate eni zarad enega ki je v socijalni stiski s končnico priimka na -ić. zato pa je tak pa smo razdvojeni. ko si boste prišli gor da ni važno kaj si po narodnosti in veri ampak da država tolče po vseh, bo bolje. Če pa Slovenci hočejo čisto državo (brez južnjakov in njihovih potomcev) pa tud ne bo možno. Ne govorim za vse ampak sam tiste omejene ljudi ki imajo že tak sami s sabo hude težave pol so pa še nevoščljivi povrh.
kawboy
14. 03. 2012 17.04
+6
Jaz imam vse položnice plačane in to kljub temu, da sta mi še dva delodajalca dolžna iz dveh dobljenih pravnomočno in izvršljivih zamudnih sodb v imenu ljudstva. Tudi navadni delavci nismo dovolj dobro zaščiteni zoper goljufe, prevarante, izkoriščevalce itn. Tako sem še vedno oškodovan in tako oba delodajalca protipravno razpolagata z premožensko koristjo, katero mi še nista plačala. Pa so zneski nekajkrat višji od 124 EUR. Kaj pa porečete na ignoriranje in aroganco dolžnikov, ki se sploh ne odzovejo na sodbe sodišč oziroma na sklepe in odredbe sodišč. Samo od sebe se pa nič ne zgodi. Potem pa prihaja do nepopravljivih posledic.
resslovenka
14. 03. 2012 20.56
-3
Dej nehaj, če bi sodišča delala v prid vseh državljanov brez razlike, bi bila splošna slika Slovenije povsem drugačna.
Jeanus1
14. 03. 2012 14.41
+2
Naj poravna dolgove najprej država in njeni organi ter veliki neplačniki, potem pa naj se spravlja nad male ljudi! Banda...
gzii
14. 03. 2012 13.21
+4
Dobrodošli v führerjevi Švici.
ivo55
14. 03. 2012 08.31
+1
Na rob. Kar smili se mi nova oblast. Podedovala je ogromne dolgove ( državne, bančne in privatne od firm, ki gredo po prelitju denarja s svetovalnimi pogodbami, nakazili v davčne oaz ali kar s kovčki preko prisilnih poravnav v stečaj - cca 50 milijard evrov ). Podedovala pa je tudi katastrofalno neuporabno zakonodajo, po kateri je NEMOGOČE KAJ SPREMENITI. Edina še uporabna pot je v prevzemu nespremenjene zakonodaje ene od še urejenih evropskih držav.
CKKPJ_Milko
14. 03. 2012 08.06
+17
Vsakemu državljanu se kdaj zgodi, da nečesa ne plača. Povejte mi, kdo v Sloveniji ima vse položnice plačane?“ in to kar dve leti....??? Po vseh opominih ......?? Zdaj ko teče voda v grlo pa ni problem plačevanja odvetnikov ane? Tipičen primer kalkulacije...že videno
Kromar
15. 03. 2012 20.13
+2
Odvetnik: SAJ BO, SAJ BO... pa mu verjameš, in misliš da bo res... . Ampak potem ti pa država stopi na prste, in to neusmiljeno, in tak, da ti ni 0 jasno. Ker so morda ignorirali njihove pozive; vedoč iz njihove strani, da pravzaprav imajo sredstva za poplačilo vseh terjatev. Enostavno nevem, kaj bi še lahko dodal. P.S.: TAKOJ ODPRAVITE TEGA RAČUNALNIŠKEGA HROŠČA, AL PA VAS PRIJAVIM! Lep pozdrav
cirenij
14. 03. 2012 07.54
+3
Vprašanje je, če ni imel drugih dohodkov, na katere bi se mu vsedli.? Nepremičnine pridejo nazadnje. Vsaj po logiki. Teh nekaj EU je vreden vsak aparat v hiši. Ali mesečni priliv kakršnihkoli dohodkov. Ali pa je bilo vse naštimano. Kot je bilo včeraj predstavljeno na TV, kdo je hišo izdražbal. Pri nas ni nič več jasno. Narod pa tudi ni pravniško izobražen, da bi poznal vse te predpise. V glavnem, Bog ne daj, da mi rubijo bajto za tak drobiž. Ne bom napisal, ker............
cirenij
14. 03. 2012 08.01
+5
Folk ne pozna zakonodaje. Včasih si moral s podpisano vročilnico potrdit, da si pošto prejel. Danes zadostuje, da ti jo poštar pusti v nabiralniku. In se šteje kot vročeno. V glavnem nasrkaš tako ali drugače. Nič ni več tako, kot v tistih brezskrbnih časih, ko ni bilo tajkunov, drago plačanih politikov... Brez uravnilovke ampak v normalnih okvirih. In celo skozi prste se ti je spregledalo, če je bila sila.
WikiX
14. 03. 2012 07.50
-4
Po komentarjih zgleda, da imajo našo državo še najraje Hrvati, še dobro, da na volitvah ni dobil največ glasov Jankovič, ker to bi jih pa strlo. Verjamem, čeprav so pribežali sem brez vsega, v žepih niso imeli niti ficka, le mogoče kako ničvredno lipo, njih ne mečejo iz domov, njim nihče ne dolguje, hrvaška naveza skrbi za njihove družine, oni pa se imajo fino. Zasedajo tudi najvišja mesta v naši državi, diplome so delali na neobstoječih šolah, en večji lažnjivi lopov od drugega. Od takrat je Slovenija zgodba o usephu, sploh ker jim polovico vsega, kar državljani pošteno zaslužimo, znosijo čez poletje v njihovo matično domovino. Na Hrvaškem je Oluja že končana, noben Srb nima tam več ničesar, pri nas bo zgleda nekaj časa še lilo, potem bo pa to itak njihova lijepa domovina. Eno od tipičnih orožij fašistov je bila od nekdaj predvsem propaganda, drugače jim ne bi nihče nasedal že pred 2.svetovno vojno, kjub temu, da so dejstva objavljena le nekaj centimetrov višje v članku, oni poznajo svoja nevidna dejstva in se borijo za unikatno pravico, ko lahko bogati kradejo revežem in jih mečejo celo iz domov, če ne plačajo, kar jih izsiljujejo. Je to zahvala, ker smo vas sprejeli med vašo vojno? Srbi, ne dajte se, počasi postaja marsikomu jasno, kaj se je pri nas zgodilo, odkar smo nasedli hrvatom in dovolili, da vas fašisti nezakonito, nečloveško izganjajo!
maijster
14. 03. 2012 08.31
+7
...nevem kaj imajo sedaj z našim neplačevanjem tukaj hrvati,srbi,naši dopusti,....si malo zašel od bistva,....
urip
14. 03. 2012 07.26
+14
Taka bajta pa, pa ni plačal 120 eur?ja kaj pa je mislil saj postopek itak traja X let on ma odločen da ne bo plačal ali kak! Nevem komu predpisat krivdo, To je izraz pravnosti ne pa nepravnosti kot eni pišete¨! Res pa Hilda, Zidar in taki še vedno veselo vozijo Mrcedese in živijo lagodno!
Ljubljanski Snob
14. 03. 2012 07.21
+12
Ne predstavljam si, da bi nek bivši Jugoslovan, ki dela v Avstriji, bil dolžen na večih krajih, se ne bi oziral na opozorila sodišča, ignoriral vse po vrsti, na koncu še grozil okoli, za krono vsega pa šel protestirati pred parlament in pljuval čez državo, ki te je sprejela, in te rešila najslabšega, ter ti nudila bistveno več kot matična domovina
WikiX
14. 03. 2012 08.00
-2
Ne predstavljam si, da bi kak Avstrijski sodnik kdajkoli v življenju razsodil kaj takega, ker bi mu takoj vzeli licenco in bi ga zaprli na licu mesta. Sprejeli pa smo pri nas seveda predvsem Hrvate, ki naj bi prebežali iz raznih koncev Jugoslavije, da so lahko tudi pri nas izganjali tu rojene Srbe. Menda po izbrisih, pri nas ni bilo dovolj strokovnjakov, so si pa zato oni na hitro naštancali šole in fakultete. Naši bogataši in politiki, se hodijo zdaj še zdravit v tujino, nihče ni tako butast, da bi zaupal hrvaškim strokovnjakom, razen seveda drugorazrednih državljanov, ki itak nimamo izbora. Upam, da bodo spet poletele granitne kocke, sicer pa je v parlamentu počasi že več hrvatov kot v Saboru.
gruber74
14. 03. 2012 08.29
+1
Saj bo dobil na Evropskem sodišču,pa me zanima kaj bodo potem takšni rekli ki te neumnosti sedaj pišejo.
vonbos
14. 03. 2012 07.16
+5
to je sam v Sloveniji mogoče
maijster
14. 03. 2012 07.30
+8
se motiš,povprašaj,tiste ki imajo kredite v avstriji,.....po zapadlem 3 obroku te še enkrat lepo opozorijo in konec,naslednjič se ve kaj sledi,.....
gruber74
14. 03. 2012 08.30
+1
Za 124 evrov je to res mogoče samo pri nas.
maijster
14. 03. 2012 07.11
+15
ni vse tako kot je bilo prikazano v začetku,dejstvo je da je tip dobil več opominov-opozoril in jih je ignoriral,je dolžan na več straneh,je dobra šola za javnost kaj se zgodi z neplačniki,kajti dobeden nebi pozabil niti na 100 eur,če bi ti bil gdo dolžan,ali ?? Sam terjam ( osebno ) že od znanca 120 eur,ki sem mu jih založil in skozi poslušam " bom jutri,bom drugič:::",ko ga kličem po telefonu pa ne dvigne ali mi pa pretrga linijo,,....kako naj potem podpiraš takšne ljudi ??
Follow me
14. 03. 2012 08.40
+4
Se strinjam, samo glej tip je ob hišo in pravna država deluje kadar gre za male ribice. Povedmi en primer ki je "pravna država" ulovila kako veliko ribo? Jaz jo ne držim v spominu.
damir26
14. 03. 2012 07.08
+11
sam si je kriv kaj pa ne plača pravočasno račune ej model mel si 2 leti čas da plačaš jojojoj kje ti živiš
Darko32
14. 03. 2012 07.19
+6
Mislim si naiven. Tukaj je šlo za to, da je nekdo hotel njegovo hišo. Tudi, če bi plačal zadeve nebi rešili, saj nevoščkjivost v LITIJI ne pozna meja. Tisto okrog VO_KE je zamo za publiko in opravičevanje kriminala v ozadju. PAZI JUTRI SI LAHKO TI NA tem mestu, kot je on. Poznam primer, ko je bil sklep pravnomočen in ga sonica sploh ni vročila stranki. Sedaj pa ga skriva, ker se boji posledic pred javnostjo. Prav tako je z računi VO-KE. ali veš, da so ti računi fiktivni in ne prikazujejo prave porabe vode.??? Preberi si malo kako se obračunava.
maijster
14. 03. 2012 07.27
+5
poglej je bilo včeraj na TV dokumentirano,da so tipu poslali 4 x opozorila,tip je dolžan na več straneh,zato ne govori neumnosti,tip je rekel da vsak kaj ne plača ali pa poazbiš plačat,ja to je res,ampak preden zapade 3 obrok plačila dobiš kar nekaj krat opomin-opozorila,ko pride zadeva na sodno izvržbo zopet dobiš opozorila,....če pa ne plačaš zapadlega 3 obroka česar koli pa je itak vsem jasno,da bodo penali hudi,in vedno je bilo,da pritožba ne zadrži izvržbe.
WikiX
14. 03. 2012 08.08
-1
Marsikdo pri nas ni plačal ničesar že leta, nekateri celo desetletja, opominov niti ne odpirajo, pa nikomur ne pade na pamet, da bi mu vzeli dom ali kmetijo. Državni teroristi dobro vedo, komu lahko, od koga pa ima lokalna skupnost še kake koristi. Brez skrbi, nihče pri nas ne more biti tako reven, da ne bil upravičen do plačila najnujnejših stroškov, razen diskriminirani drugorazredni državljani, ki so začuda predvsem Srbske narodnosti, mučijo in zatirajo pa jih kvazi drugorazredni strokovnjaki, s hrvaškim poreklom in diplomami iz šol, ki jih več ni. Najmanjši problem je potem valiti krivdo na žrtve in se zgovarjati na položnice in opomine, ki jih teroristi napišejo sami sebi, če se revežev ne sliši in jih nihče ne brani, ampak večine niso naplahtali, nihče ne mara več te fašistične države, navdušeni so le še hrvati in njihovi zavezniki.
Zebra33
14. 03. 2012 07.04
+15
g. Vaskrsić naj že neha prikrivat stvari, izvršba na nepremičnine se ni zgodila samo zaradi 124 eur, ampak ima zraven še eno izvršbo po pravnomočni sodbi, ko ga je nekdo tožil, ker mu ni vrnil denarja, in ta sodba je že dve leti pravnomočna, kaj se zdej dela glupega? Sklep o izvršbi je pa postal pravnomočen že leta 2009 in ni iz lanskega leta, tako kot on govori.....očitno vedno več laži trosi naokoli, kar se tiče pa kupca nepremičnine, jaz na njegovem mestu tud ne bi pristala, da mi povrne stroške in vrednost nepremičnine, ker ne veš, če boš denar res kdaj dobil nazaj, pri takem "lažnivcu"
Darko32
14. 03. 2012 07.03
-2
Tukaj je ta predstojnik pokazal, da so zamočili zadevo v popolnosti. SAm trdim, da gre v tem primeru za dokazano uničenje te osebe. JAz bi šel sedaj kar pred sodišče v LITIJI in se naselil v njihove prostore. NAmrteč tukaj so dokazali, da se bo to dogajalo redno, saj podjetjea delavcem ne plačujejo plač, prispevkov zdravstvenega zavarovanja in tudi ne spoštujejo nikakršnih odločb. KEr ljudje nebodo imeli denarja bodo sodišča izrabljala to stisko ljudi in to je več kot očitno v tem primeru iz strani te sodnice. TAko že imamo primere, ko se delavcem ne plačuje plač in posledično nimajo denarja za preživetje. Tukaj je začetek neredov, kateri se bodo zgodili in tukaj bo počilo še huje kot v GRČIJI. V konkretnem primeru je šlo za nevoščljivost sodnice in tega sodišča, da bi lahko ta družinas normalno živela. Sedaj pa naj socialna plačuije pomoč in pomaga tem ljudem v stiski. Denar pa pobrati vsem javnim uslužbencem od plač in sodnikom.
maijster
14. 03. 2012 07.18
+5
zamočil je zadevo on sam,ker kljub opominom,nijemal zadeve resno,.,...
Thor-1st
14. 03. 2012 07.19
+2