Slovenija

'Vaš populistični pristop je presegel vse meje zdravega in dobrega okusa'

Ljubljana, 27. 09. 2012 17.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednica zbornice upraviteljev v odprtem pismu ministru Pličaniču očita, da stečajne upravitelje sankcionira le na podlagi objav v medijih, njegove izjave pa označuje za laične in populistične. Ob tem dodaja, da za sestanek minister ni našel časa.

Predsednica Zbornice upraviteljev Slovenije Melita Butara je na pravosodnega ministra Senka Pličaniča naslovila odprto pismo, ki si ga lahko preberete tukaj.

V pismu je Butara izjave ministra Pličaniča označila za laične in populistične. "Vaše ravnanje obžalujemo, saj nam ni vseeno, da se na ta način posplošuje in predstavlja vse upravitelje po vrsti kot kriminalno združbo," je zapisala Butara.

Melita Butara je na ministra Pličaniča naslovila odprto pismo.
Melita Butara je na ministra Pličaniča naslovila odprto pismo. FOTO: POP TV

Kot pravi, stroka od ministra pričakuje, da bo svoje očitke na račun zbornice oprl na dejstva, "ugotovljena na način in po postopku, kot ga določa zakon".

"Vaš populistični pristop na javni funkciji, ki jo opravljate, je z zahtevami za začetek disciplinskega postopka zoper medijsko izpostavljene upravitelje presegel vse meje zdravega in dobrega okusa," ministru v pismu sporoča Butara.

Predsednica zbornice v pismu še izrazi mnenje, da pravosodni minister nima pravice sankcionirati in obsojati stečajnih upraviteljev zgolj na podlagi objav medijev. Pličaniča zato poziva, da si v prihodnje prizadeva za ugotavljanje morebitnih kršitev v okviru zakonsko določenih pooblastil. "Ne pristajamo na vnaprejšnje javne diskreditacije in linče, ki ne rušijo le ugleda naše stroke, temveč tudi samega pravosodnega sistema."

Pravi, da so želeli svoje stališče predstaviti ministru na skupnem sestanku, za katerega pa ni našel časa.

Disciplinski postopek zoper sedem upraviteljev

Kot smo že poročali, je ministrstvo za pravosodje in javno upravo na Zbornico upraviteljev Slovenije poslalo predlog za uvedbo disciplinskih postopkov zoper sedem stečajnih upraviteljev, med drugim zoper predsednico zbornice Melito Butara.

Ministrstvo pri Butari zaznava sume, da upraviteljica svojih nalog in pristojnosti ne opravlja z ustrezno profesionalno skrbnostjo. Med drugim v dokumentu piše, da upraviteljica ni ravnala z ustrezno profesionalno skrbnostjo in tako, da bi varovala in uresničevala interese upnikov.

Med domnevnimi kršitvami stečajne upraviteljice ministrstvo navaja, da kot upraviteljica v stečajnem postopku zoper dolžnika Gradbeno podjetje Grosuplje kot strokovno kvalificirana oseba ni imela podlage, da za potrebe stečajnega postopka imenuje posebno revizijo.

Odprto pismo ministru Pličaniču
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

topo
27. 09. 2012 20.33
+4
G.Melita Butara,če bi bil v vaši koži bi ja sam pobrisal ne iz delovnega mesta ampak iz države niste vredni niti copate v tazadno..
jureh
27. 09. 2012 20.12
+7
Mačka cvili, ko ji stopiš na rep! Seveda ne bo javno priznala, kako so plenili denar!
pomagajmo.si
27. 09. 2012 20.02
+10
Ali ni prav gospa Melita Butara kot stečajna upraviteljica prodala več milijonov Eurov vredne poslovne zgradbe Ikoma v Grosupljem za ceno stanovanjske hiše? Ker jih "nihče ni hotel kupiti" - oglas za prodajo pa je nabila samo na sodišče. In za majhen denar sama pobrala pisarniško opremo iz stečajne mase.
andro2009
27. 09. 2012 19.36
+7
No, bomo videli, kako bodo naši organi energični pri preiskavah zoper te mrhovinarje. Bi bilo meni osebno večji užitek videt, kot pa tiste Jankoviče za zapahi.
anja31a
27. 09. 2012 19.24
+8
Prassek
27. 09. 2012 19.16
+3
MsPikapiki
27. 09. 2012 18.44
+11
Zdaj je minister kriv za njene napake pri delu in neetično obnašanje. Najboljša obramba je napad. Ona že ve.
Prlek007@
27. 09. 2012 18.36
+14
No in te ti ena Butara govori o mejah zdravega okusa...
TRUMPP
27. 09. 2012 18.21
+17
Melita pa v jok. A na žurkah ste tudi jokali.