Slovenija

'Varčevati se da pri materialnih stroških'

Ljubljana, 23. 04. 2009 12.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pavlinič Krebsova je sindikatom javnega sektorja obljubila, da dodatnih odpuščanj ne bo, razen naravnih odlivov. Privarčevati se namreč da pri materialnih stroških, pa meni Štrukelj.

V sredo je krizna skupina ministrov sindikatom javnega sektorja predstavila predvidene ukrepe za varčevanje v javnem sektorju, s katerimi so sindikati večinoma zadovoljni.

Irma Pavlinič Krebs
Irma Pavlinič Krebs FOTO: 24ur.com

Predsednik konfederacije sindikatov javnega sektorja Branimir Štrukelj je po sredinem sestanku še posebej zadovoljen zaradi zagotovila ministrice za javno upravo Irme Pavlinič Krebs, da posledica varčevalnih ukrepov v javnem sektorju ne bo dodatno odpuščanje zaposlenih, razen naravnih odlivov. Štrukelj ob tem sicer opozarja, da nenadomeščanje zaposlenih v šolstvu ne bo mogoče, saj denimo "učitelja slovenščine, ki gre v pokoj, ne more nadomestiti učitelj matematike".

V sindikatu pa podpirajo ukrepe, s katerimi se bodo preverile vse sklenjene pogodbe o javnih naročilih. V javnem sektorju je, tako Štrukelj, mogoče varčevati pri materialnih stroških, zato bodo tudi v Sindikatu vzgoje, izobraževanja znanosti in kulture Slovenije (Sviz), katerega glavni tajnik je, poskušali čim bolj prispevati. Napoved, da bi pri materialnih stroških privarčevali 20 odstotkov, se mu sicer zdi pretirana.

Javni uslužbenci morajo po njegovih besedah pokazati voljo, da pri varčevalnih ukrepih sodelujejo. "Dejstvo je, da smo plače in, kot kaže, tudi delovna mesta ubranili, zato je odgovornost, da prinesemo nekaj svežega denarja v proračun, tudi na naši strani," je dejal.

Sindikati javnega sektorja se sicer na sredinem sestanku do predvidenih ukrepov niso opredeljevali, Štrukelj pa pričakuje, da bodo sodelovali pri pripravi rebalansa proračuna.

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ranunculus
23. 04. 2009 16.47
Razne institucije so imele proračune in potem so imeli dodatne piknike in zapravljanja, da so porabili vsa sredstva in naslednje leto niso bili prikrajšani pri pogači. Morda jim bodo to ukinili.
Tonček Balonček
23. 04. 2009 14.12
A potem ne patrij ampak krpane?
illuminati
23. 04. 2009 13.34
Tudi pri materialnih stroških se da varčevati - ampak naj se nabavlja Slovenska roba !!!... ...na raznih uradih,občinah bi p bilo potrebno res odpustiti nekaj ljudi - ne znajo ti svetovati , pošiljajo te od vrat do vrat,verjetno je izobrazba tudi vprašljiva,.....
Tonček Balonček
23. 04. 2009 13.25
Če bodo varčevali pri nmateruialnih stroških, bo pa trpelo gospodarstvo! Naj varčujejo pri svetovalcih! Naj si izmišljajo nove izkaznice, potne liste, kartice, vozniške itd., tu je svež denar in dodatno delo!
m12
23. 04. 2009 13.08
hmmm, dobijo vse, kar so zahtevali, sedaj bodo pa malo privarčevali pri materialnih stroških. a teh sedaj ni biolo treba porabljati racionalno al kaj?????