Slovenija
Oglas

Vam kandida še vedno povzroča preglavice?

Ljubljana, 10. 04. 2017 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

O tej nadležni glivici je bilo napisanega že toliko, da je pravi čudež, kako nam še vedno pride do živega. V novi številki revije Bodi eko preverite, zakaj moramo kandido razumeti in kako jo preženemo s telesa enkrat za vselej.

Energija glivic razgrajuje

Pa poglejmo najprej, kaj glivice, kamor spada tudi Candida albicans, počnejo v naravi. To so naravni čistilci, razkrojevalci tistih odmrlih organizmov, ki v sebi nimajo več življenja, vitalnosti niti svetlobe. Glivice ljubijo temo, hlad in vlago, no, pa saj vemo, kje in kdaj najbolje rastejo gobe! Odpadlo, odmrlo listje, vejice, les, pa tudi ostanki živali, ki jih plenilcem in nato drugim mikroorganizmom ni uspelo razgraditi do konca. Glivice izločajo encime, ki s pomočjo alkoholnega vrenja razkrajajo ogljikove hidrate, tudi celulozo.

Bodi eko
Bodi eko FOTO: Bodi eko

Ko se uredi črevesna flora, se tudi težave zmanjšajo

V procesu razkrajanja glivice tvorijo močne encime, ki lahko poškodujejo črevesno sluznico. Če je kandida razbohotena, je teh poškodb toliko, da jih telo ne more sproti popraviti. Zato se pojavi sindrom puščajočega črevesa. V krvni obtok prehajajo večji delci, ki tja ne bi smeli in zmedejo naš imunski sistem. Zato so različne alergije in vnetja pogosti spremljajoči pojavi prekomerne razraščenosti kandide. Crohnovo bolezen in ulcerozni kolitis pogosto povezujemo s kandido. Ko se uredi črevesna flora, se običajno tudi težave bistveno zmanjšajo.

Preženimo kandido iz telesa

Glivice izločajo močne živčne strupe, mikotoksine, ki lahko motijo kratkoročni spomin, vzbujajo občutek tesnobe, strahu. Ljudje z razbohoteno kandido so utrujeni, brezvoljni, pogosto jih zebe v noge, imajo pogostejša vnetja mehurja in ledvic. Ko je vreme vlažno in hladno, se simptomi še poslabšajo. Sonce, morska voda in sprostitev pa bistveno izboljšata počutje. V naravi je veliko rastlin, še posebej začimb, ki pomagajo pregnati kandido iz telesa. …

Več v aprilski številki revije Bodi eko >> 

Naročnik oglasa je Argos Media

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3