Slovenija

VIDEO in FOTO: SDS zmagovalka evrovolitev

Ljubljana, 07. 06. 2009 21.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min

V Evropskem parlamentu naj bi sedeli: iz SDS Milan Zver in Romana Jordan Cizelj, iz SD Zoran Thaler in Tanja Fajon, iz NSi Lojze Peterle, iz Zares Ivo Vajgl in iz LDS Jelko Kacin.

Novi evroposlanci
Novi evroposlanci FOTO: Damjan Žibert
Nova evropska poslanca SDS sta Milan Zver in Romana Jordan Cizelj, na listi SD sta bila izvoljena Zoran Thaler in Tanja Fajon, poslanci pa bodo naslednjih pet let tudi Lojze Peterle (NSi), Jelko Kacin (LDS) in Ivo Vajgl (Zares). Po delnih podatkih DVK so bili vsi - razen Jordan Cizljeve - izvoljeni s preferenčnimi glasovi.

Slovenci smo med 81 kandidati izvolili sedem evropskih poslancev. Podatki Državne volilne komisije, ki kažejo neuradne delne izide, so na prvo mesto postavili SDS Janeza Janše, ki je dobila 26,95 odstotka glasov. Drugi naj bi bil SD Boruta Pahorja z 18,49 odstotka, tretji NSi Ljudmile Novak s 16,25 odstotka, četrti LDS Katarine Kresal z 11,5 odstotka, peti Zares Gregorja Golobiča z 9,86 odstotka. Sledijo DeSUS Karla Erjavca (7,19 odstotka), SLS Radovana Žerjava (3,58 odstotka), SNS Zmaga Jelinčiča Plemenitega (2,88 odstotka) in SMS Darka Krajnca (1,9 odstotka). Preostale liste so dobile manj kot odstotek.

V Evropski parlament naj bi bili izvoljeni: iz SDS Milan Zver, Romana Jordan Cizelj, iz SD Zoran Thaler in Tanja Fajon, iz NSi Lojze Peterle, iz Zares Ivo Vajgl in iz LDS Jelko Kacin. Danes smo volili sedem evropskih poslancev, prav mogoče pa je, da smo izvolili tudi osmega, saj naj bi Slovenija po uveljavitvi Lizbonske pogodbe - predvidoma prihodnje leto - dobila še enega poslanca. Evropska unija je državam članicam priporočila, naj dodatnega, tako imenovanega fantomskega poslanca v Bruselj pošlje takoj po volitvah. Tako obstaja možnost, da bo poslanec, ki bo opazovalec in ne bo mogel glasovati, sedanji okoljski minister Karl Erjavec ali morda Zofija Mazej Kukovič (SDS). Slednji naj bi kazalo bolje.

Prednostni glasovi
Prednostni glasovi FOTO: 24ur
Uradne rezultate bo Državna volilna komisija objavila 19. junija, novi slovenski poslanci pa bodo petletni mandat v Evropskem parlamentu nastopili 14. julija.

Janša: Upam, da bo zdaj drugače

"Vlada je doslej pustila šibak vtis, kar se je odrazilo tudi na teh volitvah. Bila je preveč arogantna, saj so prejemali dobre predloge od ljudi, iz gospodarstva in od opozicije, pa so jih v glavnem zavračali. Upam, da bo zdaj drugače," je dejal predsednik SDS Janez Janša. Na vprašanje, kateri ministri so ovira za opozicijsko-koalicijsko sodelovanje, je odgovoril, da "ne gre za to" in tega sam ni postavljal kot pogoj. "Ministri, ki se ukvarjajo s protikriznimi ukrepi, so predvsem ovira za to vlado, da bi bolj učinkovito odgovarjala na izzive gospodarske krize. Mi smo pripravljeni na sodelovanje v okviru partnerstva za razvoj s katero koli vlado, ker gre za nacionalni interes."

Novi evropski poslanec Milan Zver je ponovil, da je zmaga največje opozicijske stranke s tako veliko prednostjo "močan opomin za vladajočo koalicijo. Ta bo morala odslej delati drugače, kljub temu da bodo iskali vse možne izgovore za poraz, ki je boleč." Z izidom je zadovoljen, saj je stranka dobila okoli tretjino glasov več kot njena največja tekmica SD. Upa, da se bo razmerje poslancev še spremenilo v prid SDS. Po dosedanjih izidih namreč obema strankama pripadata po dva mandata.

Slavje Milana Zvera (SDS). V Evropskem parlamentu si želi delati na področjih, ki so nekoliko "močnejša in imajo finančne posledice tudi za Slovenijo. To je odbor za proračun, zunanjo politiko, morda tudi gospodarstvo."
Slavje Milana Zvera (SDS). V Evropskem parlamentu si želi delati na področjih, ki so nekoliko "močnejša in imajo finančne posledice tudi za Slovenijo. To je odbor za proračun, zunanjo politiko, morda tudi gospodarstvo." FOTO: Damjan Žibert

''Uspeh stranke na evropskih volitvah je kombinacija moči stranke, ki ji pripadam, in dobrega dela njenih poslancev v Evropskem parlamentu," je dejala Romana Jordan Cizelj, ki so ji volivci naklonili še en mandat. SDS je po njenem v kampanji pokazala ogromno znanja in izkušenj. "Pokazali smo, da vemo, v kakšnem času živimo, da poznamo izhod iz tega položaja, hkrati pa smo se zelo dobro znašli v evropskem prostoru."

Pahor: Ugodni rezultati

Rokovanje Boruta Pahorja in Janeza Janše
Rokovanje Boruta Pahorja in Janeza Janše FOTO: Damjan Žibert
Čaka nas veliko težkih odločitev. Vedeli smo, da prevzemamo državo v času recesije. Računam na to, da bomo uspeli s to koalicijo premagati vse težave. Borut Pahor

Prvak SD in premier Borut Pahor delne rezultate volitev vidi kot ugodne. "Glede na vse okoliščine smo v SD dosegli lep rezultat, boljši kot pred petimi leti, in prav mogoče je, da bomo imeli dva poslanca. Tekmovali smo na levi sredini s podvojeno konkurenco in smo kljub dejstvu, da smo vladajoča stranka, uspeli dejansko dobiti poslanko in poslanca, kar štejem za soliden rezultat s spodbudo," je poudaril in čestital zmagovalcem oziroma vsem izvoljenim poslankam in poslancem. Zaželel jim je, da bi dobro opravljali svoje delo.

Nova Slovenija se v slovenski politični prostor vrača kot močna stranka. Napovedovali so nam konec, napovedovali so nam smrt. NSi živi, gre naprej. Lojze Peterle (NSi)

Nosilec liste SD Zoran Thaler je zadovoljen. ''Dobil sem približno 32.000 preferenčnih glasov, zato se v Bruselj odpravljam z dobro popotnico. Kot evropski poslanec bom dal dal vse od sebe. Zdaj nas čaka resno delo, začeli bomo ta teden." Program SD za evropske volitve je po njegovih besedah zelo jasen in usklajen s politično skupino socialistov in socialnih demokratov. Ob tem opozarja, da je šlo pri tokratnem glasovanju za evropske volitve, se pa "v vsaki državi zgodi, da so volitve tudi malo o domači situaciji".

Tanja Fajon, ki je bila po delnih neuradnih izidih evropskih volitev na listi SD izvoljena v Evropski parlament, bo kot evropska poslanka prvenstveno zastopala interese svoje politične skupine, "skozi to pa tudi interese Slovenk in Slovencev. Vsak evropski poslanec najprej prednostno deluje v svoji politični skupini, tako bom delovala v skupini socialistov in socialnih demokratov''.

Peterle: NSi živi

Oceno ljubljanskega župana Zorana Jankovića, da je rezultat NSi pravzaprav rezultat Lojzeta Peterleta, je nosilec liste komentiral: "Nisem delal sam, delala je cela ekipa. Mislim, da ima NSi več prepoznavnih ljudi."
Oceno ljubljanskega župana Zorana Jankovića, da je rezultat NSi pravzaprav rezultat Lojzeta Peterleta, je nosilec liste komentiral: "Nisem delal sam, delala je cela ekipa. Mislim, da ima NSi več prepoznavnih ljudi." FOTO: Miro Majcen
Lojze Peterle je Nova Slovenija. V stranki smo delali kot ekipa in brez naše pomoči stranka zagotovo ne bi dosegla takšen rezultat. Ljudmila Novak (NSi) v odzivu na očitke Zorana Jankovića, ''da je rezultat NSi pravzaprav rezultat L

"Nova Slovenija se v slovenski politični prostor vrača kot močna stranka. Napovedovali so nam konec, napovedovali so nam smrt. NSi živi, gre naprej," je komentiral nosilec liste Lojze Peterle. "NSi si je zagotovila pomemben rezultat, ki prispeva tudi k zmagi evropske desnice," je poudaril. Dodal je, da je glede na prejšnji mandat stranka svoj rezultat okrepila za tri odstotke. "Na gospodarsko krizo bo prišel pravi odgovor s strani evropskih krščanskih demokratov. NSi je z izbrano listo dosegla izjemen rezultat: volivci vedo, kaj je naš program, vedo, kdo so ljudje, ki lahko program uresničijo. Rezultat je plod aktivne volilne kampanje. En mesec smo bili med ljudmi in spoznali Slovenijo še podrobneje in to zaupanje je za nas izredno pomembno."

Kresalova: Uspelo nam je dokazati, da smo lahko še boljši

''V zelo kratkem času, v nekaj več kot pol leta od državnozborskih volitev, nam je očitno uspelo vzpostaviti zaupanje volivcev in dokazati, da smo lahko še boljši,'' je dejala predsednica LDS Katarina Kresal. Rezultat je namreč "več kot 100-odstotno višji od tega, kar smo dobili na državnozborskih volitvah. Rezultat me navdaja z zadovoljstvom in veseljem za delo v prihodnosti, in kaže, da se s trdim delom ter odločnostjo da prepričati volivce v to, da mislimo resno in da delamo dobro." Po njenih besedah so si v LDS zadali cilj, da poskušajo dobiti enega evropskega poslanca in "kot kažejo današnji rezultati, nam je to tudi uspelo doseči". Vesela je, da bo v evropskem parlamentu Jelko Kacin, "ki je zadnjih pet let dobro delal v evropskem parlamentu in si pridobil veliko pristašev ter prijateljev". Kresalova verjame, da ne bo razočaral volivk in volivcev, ki so mu dali svoj glas.

Ivo Vajgl obžaluje odmik od evropskih tem v kampanji.
Ivo Vajgl obžaluje odmik od evropskih tem v kampanji. FOTO: Dare Čekeliš

Jelko Kacin rezultate volitev razume kot priznanje njihovemu dosedanjemu delu, predvsem pa jih vidi kot "veliko spodbudo in priprošnjo LDS, naj s svojimi napori za zavzemanje liberalnega političnega prostora nadaljuje. LDS je stranka v vzponu, od zadnjih parlamentarnih volitev do teh volitev smo podvojili svoj volilni rezultat. Že res, da samo ob 25-odstotni udeležbi, ampak tisti najbolj zapriseženi in za Evropo zainteresirani so nam dali 11 odstotkov," je dejal Kacin, ki to šteje kot veliko priznanje in si za to tudi lasti del zaslug. LDS se je po njegovih besedah utrdila v slovenskem političnem prostoru in se je zelo utrdila tudi v koalicijskem prostoru. "Približala se je vladajoči SD, vsaj izenačila se je z Zaresom in prehitela je DeSUS."

Vajgl obžaluje odmik od evropskih tem v kampanji

Turčija, kjer je bila 55-odstotna udeležba, očitno razume, da je EU zanjo zelo pomembna. V Sloveniji pa je vtis, da je EU nek odvečen strošek in da je Evropski parlament neko odvečno odlagališče takšnih ali drugačnih ambicioznih kadrov iz Slovenije. Gregor Golobič (Zares)

''Sporočilo volitev v zvezi s stranko Zares je treba brati predvsem v kontekstu želje ne majhnega števila volivk in volivcev, da stranka ostane močna na političnem prizorišču,'' je po objavi prvih delnih rezultatov DVK dejal predsednik Zaresa Gregor Golobič. Kot je poudaril, tega ne želi "povezovati ali kakor koli zlorabljati s svojo zadevo''. Po Golobičevih besedah je rezultat volitev sicer pomemben element pri odločitvi glede odstopa zaradi afere Ultra, vendar bo pri tem upošteval "vrsto dejavnikov", kot je tudi presoja koalicijskih partnerjev in ljudi v stranki. "Na koncu bo odločitev moja osebna," je poudaril. ''Dosežen je bil eden od ciljev stranke, in sicer ohraniti ali izboljšati izid zadnjih parlamentarnih volitev. Vsake volitve prinašajo neke vrste streznitev. Ključna streznitev, ki bi jo politika morala razumeti."

Nosilec liste Zares Ivo Vajgl je po objavi delnih rezultatov DVK dejal, da so si njihovi kandidati želeli v kampanji odpirati evropske teme. "Imeli smo občutek, da so nam nekateri tekmeci, nekateri mediji posvetili več pozornosti, kot nam je bilo ljubo, in mogoče tudi več, kot bi bilo za politično kulturo in higieno v Sloveniji treba. Če bi nam nekdo pred mesecem dni dejal, da bomo potrdili ali presegli rezultat, ki smo ga dosegli na parlamentarnih volitvah, bi bili zadovoljni," je dejal. Tako pa danes obžaluje, da v kampanji niso uspeli "s konceptom pogovora o evropskih temah". Ob tem je poudaril, da se njihovi kandidati v kampanji niso želeli zapletati "v zguljene teme notranje politike", ampak da si vprašanj na soočenjih niso postavljali sami. Po njegovem mnenju je tudi odmik od tem, "ki so predmet dela evropskih parlamentarcev", prispeval k nizki volilni udeležbi.

Erjavec: Evropski parlament bi potreboval DeSUS

Karl Erjavec: Opozicija je uspela bolj mobilizirati svoje volivce glede na hladen tuš, ki so ga dobili jeseni na državnozborskih volitvah.
Karl Erjavec: Opozicija je uspela bolj mobilizirati svoje volivce glede na hladen tuš, ki so ga dobili jeseni na državnozborskih volitvah. FOTO: Damjan Žibert
Očitno so si vsi želeli, da ostanem doma. Karl Erjavec (DeSUS)

Z rezultati evropskih volitev so v DeSUS zadovoljni, a jim je žal, da niso uspeli priti v Evropski parlament, je dejal predsednik DeSUS Karl Erjavec. Prepričan je, da rezultat volitev ne bo vplival na notranjepolitične razmere. ''Potrdili smo rezultat z državnozborskih volitev. DeSUS bi bil v Evropskem parlamentu potreben, saj bi se zavzemal za starejše. Eden ključnih problemov EU je gotovo staranje prebivalstva.''

KOMENTARJI (286)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Buena Vita
09. 06. 2009 15.09
jeah resnica peče
Buena Vita
09. 06. 2009 15.09
sds je zmagala,to je nedvomno zdej se pa komunejzerji kolljite,ta prvi je pahor,ker mu njegova baza ne bo pdpustla ker je naštimal pudlice izven sd-ja fajonova je zelo slaba novinarka thaler pa nikakov podjetnik dva luzerja
tirnanog1
09. 06. 2009 14.22
kovinp pejd se še naprej dojit k mamici, ker jo očitno pogrešaš da take kvasiš tukaj gor. Jasno je da si provokator verjetno iz ZARESA ali ostalih strank koalicije. Zato ostali nikar se spuščat v debato s takšnimi osebki ki ne znajo drugega kot provocirati, širiti laži in blatiti. To je stara in preverjena Kumrovškokomunistična šola ki pali še zdaj, vendar vedno slabše. Kovinp, to je vse kar ti imam povedat...
Jooseef_f.
09. 06. 2009 00.06
haha zanimiv si ti človek zdej je važno a maš ženo ali ne. Lahko da ga nobena ni hotla ali je zato slab človek? Lahko da je ni hotel imeti ker je imel rpeveč dela... to so velike bedarije iz tvoje glave js nobenga ne žalim niti pahorja niti golobiča niti kresalove čeprav ko jo vidim na televiziji me res srat pritisne ampak dobr... Pa še nekaj to je nick kovinp ne vme kaj pomeni pa dobr maš pač takšen nick to je samo nick iz zajebancije lahk bi dal si terminator itd nima veze važno je kaj ker piše in ti Janeza Janšo zelo blatiš, kar se mi zdi zelo niskotno blatit tako pametnega človeka kateremu še do kolen nisi...
kovinp
08. 06. 2009 23.40
Jooseef_f.08.06.2009, 22:351 kovinp ohlad se mal no ne boš zdej nas s temi zgodbicami prepriču da ne bi volili še naprej SDS. Niisem šel na volitve ampak ko bojo strankarske bom zagotovo šel in volil SDS pa ne sam zato ker se men stranka dopade ampak tudi zato ker vidim tu na 24 ur kar berem komentarje najbol bolani komentarji prihajajo od tistih k iso proti Janezu Janši, ne vem od kod tako sovraštvo ljudje,sej ni nobenemu nič nardiu... ne razumem res. Zelo pametn in sposobn dečko je Moj mali Jooseef-f (kako kretenski nick si si izbral, ni ne germanski ne balkanski), grem na tvoj nivo in te tikam. Zakaj pa bi te (in ostale tvoje somišljenike) jaz želel hladiti? Ali vas ni že dosti ohladil J.J., ko je dolga leta kot vpliven politik v RS Sloveniji živel samsko življenje (beri žena ga je dala na čevelj)? Kje so se izgubila tvoja (in tvojih somčljenikov) katoliška merila (tako vas učijo pri vsaki maši v RKC, saj homičev ne priznavajo) za moškemu dostojno življenje? Dedec brez babe ni vreden nič. Pejt res mal pod mrzu tuš. Pol pa pod vroče sonce. Pol pa še enkrat premisli koga (predvsem pa zakaj) boš volil na parlamentarnih volitvah.
Jooseef_f.
08. 06. 2009 22.35
kovinp ohlad se mal no ne boš zdej nas s temi zgodbicami prepriču da ne bi volili še naprej SDS. Niisem šel na volitve ampak ko bojo strankarske bom zagotovo šel in volil SDS pa ne sam zato ker se men stranka dopade ampak tudi zato ker vidim tu na 24 ur kar berem komentarje najbol bolani komentarji prihajajo od tistih k iso proti Janezu Janši, ne vem od kod tako sovraštvo ljudje,sej ni nobenemu nič nardiu... ne razumem res. Zelo pametn in sposobn dečko je
kovinp
08. 06. 2009 22.18
Preostalo kar manjka (strežnik 24ur.com ni sprejel celega naenkrat) v mojem komentarju: Ker vašega morebitnega odgovora tako ali tako ne bom sprejel, bom kar sam odgovoril: - NIČ, NIČ, NIČ in še enkrat NIČ, samo zgubo za povprečni narod (čeprav le-vi največkrat volite zanj) in velik dobiček za tajkune. Sebi pa je pridobil zelo veliko: ablast in odlično materialno stanje na račun davkoplačevalcev. Čeprav ga ne spoštujem in cenim mu priznam, da ima velika jajca. Ampak v Sloveniji je takih (ne politikov!) še veliko. Dragi ljubitelji J.J. imejte se ob sanjah za boljši jutri in še naprej volite nesposobnega desetarja in njegove podrejene. P.S: politikov razreda Milan Kučan in Janez Drnovšek v Sloveniji ni več in jih očitno še nekaj časa ne bo. Tudi Pahor jima ne seže do kolen, Janeza Janšo pa si absolutno težko predstavljati v družbi teh eminentnih ljudi, ki znajo - oz. so znali častno, kulturno in na visokem intelektualnem nivoju predstavljati Slovenijo (razen napram Američanom, ki jim je skupno z Janšo neizmerno sovraštvo do ''komunizma''. Pa kje je ta vaš ''božji komunizem'', pokažite nam ga že enkrat. Moj predlog: ponižno prosite RKC za nasvet).
kovinp
08. 06. 2009 22.10
Kdo je že JJ? Aha seveda to je naš vrli Janezek. In kdo ja ta vrli Janezek? Aha to je Janezek iz Grosuplja. No in Janezek se je odločil, da bo študiran človek. To mu tudi uspe saj doštudira obramboslovje v Ljubljani. Bravo Janezek, čeprav kljub študiju v Ljubljani, še danes ne obvlada čiste slovenščine, brez dolenjskega dialekta (mimogrede: v sloveniji imamo zelo pomembno osebo doma iz Prekmurja, ki odlično obvlada slovenščino, seveda ima tudi nekaj več izobrazbe kot naš vrli Janez). Med študijem se Janezek odloči za politično pripadnost in se včlani v KPJ (ali pa KPS, je čisto veseeno). Vendar, ker se kot ''napredni'' mladinec ne more v celoti strinjati s tedanjo oblastjo (marsikdo se ni!). Zato sklene, da bo naredil nekaj nagajivega - ''revolucionarnega''. Vplete se v krajo ''zaupnega'' vojaškega dokumenta, za katerega še danes ni jasno zakaj bi bil sploh tako zelo pomemben. JLA ga seveda pospravi pod direktni nadzor in Janezek preživi nekaj dni v vojaškem zaporu. Vrli I.B. (današnji veliki tajkun) ga vzame v bran in zgodi se ''Roška ulica''. Po tem dejanju Janezka ljudstvo časti kot narodnega heroja oz. sodobnega kristusa. Ostali trije prizadeti pa so hitro pozabljeni, ostane samo še vrli J.J. J.J. se hitro in aktivno vključi v osamosvojitev Slovenije (ta bi se slej ko prej zgodila tudi brez njega!) in postane poveljnik s činom desetarja (več si na žalost ni uspel pridobiti). Takoj zatem vstopi aktivno politiko. Postane vpliven član SDS. Vmes se poroči in si ustvari družino. No tu se mu verjetno zaradi velikih osebnih ambicij malo zalomi. Z znano novinarko se zaplete v ljubezensko razmerje in žena ga da na čevelj. Ni problema sklene Janez. S svojim vplivom vplivom in denarjem (zdaj že dobro zasluži) ''si pa res lahko privoščim svoje stanovanje''. Postane predsednik svoje stranke in dolga leta rovari v parlamentu in kritizira vse povprek, najbolj pa svoje bivše ''prijatelje komuniste''. Posebej spoštovani M.K. ga je tako ''razočaral'' v življenju, da še danes kot visok politik v Sloveniji ni sposoben z njim vsaj diplomatsko komunicirati (žalostno za ''visokega'' politika, pa čeprav nizkega ranga). No končno mu pa le uspe. Postane predsednik vlade RS, ''drugi Tito', kar si je verjetno od nekdaj srčno želel. Vmes še spozna mnogo let mlajšo novo prijateljico, ki jo z malo zamude zelo nerodno predstavi javnosti. Seveda noben pomemben politik v Evropi (še posebej ne v ZDA) ne more biti samski, saj bi ga politični sovražniki kaj hitro sezuli kot homoseksualca. Po štirih letih vladanja pa Janeza udari ko strela z jasnega. Zjuraj se zbudi z mislijo ''NISEM VEČ NA OBLASTI!''. Kaj pa zdaj? Mesec dva potrebuje, da pride k sebi. Ko se zave svojega položaja, se počasi spet izpostavi novinarjem in danes v sicer mnogo bolj umirjenem tonu zopet kritizira trenutno oblast (seveda, saj drugega itak ne zna in ne zmore), katera po njegovem mnenju ne naredi nič koristnega za Slovenijo in trenutno gospodarsko krizo, ki so jo povzročili američani (ti vrli izumetelji kapitalizma, ki so danes bolj socialni, seveda samo do bank in drugih velikih korporacij, kot si Marx in Engels sploh zamišljati nista mogla). Zdaj vas pa vprašam, dragi moji LJUBITELJI J.J. Kaj vam je vrli Janez v štirih letih vladanja prinesel, doprinesel, šenkal, nadgradil dobrega? Ne mi flozofirat o gospodarski rasti in podobnih frustracijah. Znano je, da je bil podpornik mnogih ''komunističnih'' (kot jih imenujete potomci ''tabelih'') ter drugih tajkunov in je bil dostikrat (ne)posredno vpleten v njihove igre. Spremenil je celo svojo ''vero'' saj je RKC-ju tik pred odhodom za sto let šenkal blejski otok. Ker vašega morebitnega odgovora tako ali tako ne bom sprejel, bom kar sam odgovoril: - NIČ, NIČ, NIČ in še
hakihak
08. 06. 2009 17.26
sencasrca08.06.2009, 14:26-1 komunajzarji popusi....ha ha ha sej ni čudno če pa še vedno živijo 50 let nazaj res zanimivo. v bruselj gredo štirje komunajzerji in trije belčki, pa so komunajzerji popušili? v prvem razredu smo se učili, da je 4 več kot 3
hakihak
08. 06. 2009 17.23
kako je možno, da je zmagala desnica, če je pa 4:3 za levico? res čudna je naša matematika. ali so dali mogoče več golov v gosteh?
unja1m
08. 06. 2009 15.39
po.....m se na rezultate
Mihec.pihec
08. 06. 2009 14.42
Neurath! To, da bi se Kos lotil Ultre in njenih povezav, pa izvora premoženja Golobiča, ne bomo dočakali. Tu so pa povsem drugi interesi. Vsi se še spomnimo zrežirane afere Patria, kjer je medijsko izstopal in dajal izjave. Tokrat je hitro poskrbel, da je potrdil, češ s prijavo Golobiča je bilo vse v redu. Ravno zaradi dvojnih meril komisije je nesmiselno, da jo imamo, saj je samo strošek, koristi pa nobene....
Neurath
08. 06. 2009 14.37
Tonček B Malo več razuma, ok? Vtisini v svojo čebulo naslednji fact- ta večina ki je šla volit je volila po strankarski pripadnosti, o EU parlamentu itak nihče nič ne ve-ali pač smatraš, da so bili seznanjeni z razmerami tu in tam in na podlagi tega zaključevali tiste obrazce?
Alexander Bakharev
08. 06. 2009 14.34
kommunisti na oblasti ???...što ???...he he he he ...ce bi bili kommunisti na oblasti , noben drzavljan Slovenije ne bi placal za zdravstveno zavarovanje brezplacna izobrazba . Da negovorim o brezposelnih delavcev . V slovenski politiki sploh ni pravih kommunistov. ;)
sencasrca
08. 06. 2009 14.26
komunajzarji popusi....ha ha ha sej ni čudno če pa še vedno živijo 50 let nazaj
arce
08. 06. 2009 14.13
Tonček Balonček, preden odpošlješ svoj prispevek, ga vsaj preberi in popravi napake, da nas ne boš utrujal z njimi. Ko bom želel reševati križanke, jih bom raje kje drugje, ne pa v tvojih pisarijah!
Buena Vita
08. 06. 2009 14.00
kaj je sedaj z policijo,kje so uradni postopki,po uradni dolžnosti,kje so inšpekcije,KJE JE KOS KAJ JE Z KRESALOVO,ZDEJ JE VESOLJNI SLOVENIJI JASNO KDO SO TAJKUNI,IN KDO JIH PODPIRA,Z TURKOM NA ČELU
Rockshow
08. 06. 2009 13.21
čestitke sds in nsi(peterle), gospod jelinčič vam bi pa samo to povedal da slovenski narod ni neumen! pri takšnih izjavah se ne čudim da nikoli ne dobi sns več kot 3 odstotke!
Tonček Balonček
08. 06. 2009 12.54
Enačenje rezultatov teh volitev s podporami strankam je popolnoma neupravičeno. Menda se ja en bo našel kdo, ki bo erkel, da je včeraj starnko NSi podprlo 15 odstotkov volilcev, LDS pa enajst odstotkov in da SNS ali SLS sploh ne bi več dosegli paralmentarnega praga. Tu s eje več ali manj volilo prvega in drugega na kandisatni listi, pri ečmer je SD na prvi dve emsti psoatvila kanidata in kandidatka, ki sploh nista člana stranke.Od kod zdaj neki famozni začključki o streznitvah, porazih in zmagah, mi ni ajsno. Največji zmagovalec je Čebelar, pa tudi Kacin, seveda pa je bilo možno vse izvoljene z ogromno verjetnostjo napoevdati že mnogo prej in ni nobenih presenečenj, morda le izredno nizko število glasov za SLS in SNS, ampak v SNS se za te volitve praktično sploh niso angažirali, SLS ima pa itak vsako leto novega predsednika. Če ne upoštevamo ebelarjevega triumfa, so tisti, ki izhajajo iz katoliškega etosa (Zvera in Cizejeva seveda sem ne moremo šteti) doživeli debakel. Če pomislimo, da bomo imeli v EU parlamentu kar tri poslance v koaliciji EPP, v družbi s Forzo Italijo, italjanskimi upokojenci in Avstrijsko ljudsko stranko, je to slabo za Slovenijo. Še sreča, da so levaki dobili 4 glasove.
hakihak
08. 06. 2009 12.29