Slovenija

V višjih legah bo 'zelo toplo' za ta čas

Ljubljana, 25. 12. 2016 08.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sonce bomo večinoma morali iskati v višjih legah, kjer bo tudi zelo toplo, pravijo na Agenciji za okolje. V torek bo precej jasno, le v osrednji in jugovzhodni Sloveniji bo zjutraj in dopoldne prehodno bolj oblačno, ni izključena tudi kakšna snežinka. Kot kaže, bo na silvestrovo pretežno jasno.

V višjih krajih bo topleje.
V višjih krajih bo topleje. FOTO: Aljoša Kravanja

Božični dan se je začel precej megleno. Prav tako praznični ponedeljek pa bo po napovedi vremenoslovcev z Agencije za okolje (Arso) precej jasen. Žal se lahko po nekaterih nižinah večino dneva zadrži megla.

''V višjih legah bo zelo toplo, predvsem tam bo ponekod pihal zahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do -1, ob morju okoli 3, najvišje dnevne od 4 do 10, na Primorskem ter v višjih legah do okoli 13 stopinj Celzija,'' so napovedali na Arsu. 

Snežinka?

V torek bo precej jasno, le v osrednji in jugovzhodni Sloveniji bo zjutraj in dopoldne prehodno bolj oblačno, ni izključena tudi kakšna snežinka. V višjih legah ter ponekod v severni in severovzhodni Sloveniji bo zapihal severni do severozahodni veter.

Napoved
Napoved FOTO: POP TV

V sredo bo pretežno jasno, predvsem v vzhodni Sloveniji občasno zmerno do pretežno oblačno. Tam bo še pihal severozahodnik, nadaljujejo na Arsu.

Nekoliko bolj dolgoročna, a hkrati manj natančna napoved, ki že kuka tudi v silvestrsko noč, pa pravi, da bo v četrtek v notranjosti Slovenije prehodno več oblačnosti, nato bo do vključno nedelje pretežno jasno, megle ali nizke oblačnosti bo manj kot minule dni.
Od petka do nedelje bo v višjih legah spet topleje. Za ponedeljek pa ob jugozahodnem vetru kaže na pooblačitve, verjetnost za padavine se bo predvsem v torek nekoliko povečala.

Več o vremenu ... 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hotchilipoper
25. 12. 2016 11.14
+4
Letos pa cestarji niso doživeli še nobenega presenečenja
Klampfman
25. 12. 2016 16.18
+3
Dabon
25. 12. 2016 10.51
+4
JUPI LEPO VREME ŠE KAR NAPREJ. TO MI DELAJ...
Nanica
25. 12. 2016 13.03
+8
Veš kako zgleda lepo vreme pozimi? Sneg, sonce, mraz.
Mohiito
25. 12. 2016 18.52
+1
Zmeraj si eni in isti želijo veliko snega ki še lopate ne poznajo.