Slovenija

V Uniorju bodo pregledali posle z družbo Rhydcon

Celje, 20. 07. 2012 15.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nadzorni svet družbe Unior je naložil revizijski komisiji, da pregleda vse posle med družbama Unior in Rhydcon v obdobju od januarja 2007 do danes. Podjetjema naj bi z medijskim razkritjem informacij o domnevno spornem poslovanju grozila priprta Vodušek in Gaberc.

Vodušek zanika, da bi storil kaznivo dejanje.
Vodušek zanika, da bi storil kaznivo dejanje. FOTO: Damjan Žibert

Zreška družba Unior je postala zanimiva za medije, potem ko so policisti prijeli novinarja in lastnika Info TV Vladimirja Voduška, ki je osumljen izsiljevanja Uniorja in podjetja Rhydcon iz Šmarja pri Jelšah. Nadzorni svet zreške družbe Unior je tako na četrtkovi korespondenčni seji sprejel sklep, s katerim nalaga revizijski komisiji nadzornega sveta, da pregleda vse posle med družbama Unior in Rhydcon v obdobju od začetka januarja leta 2007 do danes.

Vodušek in Velenjčan Stanislav Gaberc naj bi podjetjema grozila z medijskim razkritjem informacij o domnevno spornem poslovanju podjetij, v zameno za molk pa zahtevala denar. Zoper oba osumljena je celjski preiskovalni sodnik v 14. julija odredil enomesečni pripor v Celju. Zagrožena kazen za izsiljevanje je od enega do osmih let zapora.

Vodušek sicer po besedah njegovega odvetnika Boštjana Penka še vedno vztraja, da je nedolžen. Zaradi pripora naj bi bil tudi močno prizadet, zoper odločitev o priporu pa se bo pritožili še na vrhovno sodišče. Glede domnevno spornih poslov pa Vodušek pravi, da naj bi na eni strani bila pogajanja z Uniorjem glede oglasov, povsem ločeno na drugi strani pa pogovori s podjetjem Rhydcon o dokumentih, ki jih je novinarju izročil vir.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bojankoder
20. 07. 2012 17.52
+5
ZAKAJ STA VODUŠEK IN KOLEGA OSUMLJENA, KER STA IZSELJEVALA Z INFORMACIJO, HVALA BOGU DA JE DO TEGA PRIŠLO KER DRUGAČE BI ŠEL TUDI UNIOR SAMO NAENKRAT V STEČAJ DELAVCI PA NA CESTO, ALI BO KDO VODILNE V UNIORJU VPRAŠAL PO ZDRAVJU TUDI TU SE VIDI BEDA SLOVENIJE, FINALE SLEDI NA SODIŠČU KO BOSTA VODUŠEK IN KOLEGA DALA NA MIZO ZA KAJ SE GRE, ALI BOSTA TAKRAT DOBILO ODLIKOVANJE OD TURKA NAMESTO ZAPOR
izdajalecivan
20. 07. 2012 18.00
+2
ene razlika je da daš informacijo v javnost drugo pa je če z informacijo izsiljuješ
Milan Koleznik
20. 07. 2012 17.35
+3
bolj jim dopoveduješ da vse kar je državno je ukradeno,pa si ne dajo dopovedati,vse državne firme in ustanove so ukradene,pa nič od nič.Naj nam ne čivkajo več kaj vse je narobe naj začno ukrepati če so poštena vlada,dovolj kraje je,za recesijo bo pa to izboljšanjenaj kar začnejo pri rtv in naprej.
Darko32
20. 07. 2012 16.34
+6
No končno jim je kapnilo, da je malo čudno poslovanje tega UNIORIJA in tuje firme iz Šmarja pri JElšah. NEverjetno kako hitro jim pride.
hary1
20. 07. 2012 16.33
+6
ZA PREGLET IMAJO POBLASTILA ZA UKREPANJE PA SEVEDA NE TAJKUMSKA POSLOVANJA