Slovenija

V šolstvu in zdravstvu se je število zaposlenih povečalo

Ljubljana, 14. 06. 2013 15.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po uveljavitvi zakona za uravnoteženje javnih financ se je lani število zaposlenih v javnem sektorju znižalo, najnovejši podatki pa kažejo na spremembo trenda. S februarja na marec se je v šolstvu in zdravstvu povečalo število uslužbencev za 200, kar skrbi ministra Viranta.

Varčevanje v šolstvu
Varčevanje v šolstvu FOTO: Thinkstock

Slovensko gospodarstvo že nekaj let ni v dobri kondiciji. Le redko se odpirajo nova delovna mesta, število zaposlenih pada, zato se zahteva, da se pas zategne tudi v javnem sektorju. V nasprotju s pričakovanjem pa najnovejši podatek o zaposlovanju v širšem javnem sektorju kaže, da se je s februarja na marec povišalo število zaposlenih, je povedal notranji minister Gregor Virant. To je po njegovi oceni skrb vzbujajoče, zato bodo prihodnji teden vladi predlagali ostrejše ukrepe, na podlagi katerih bodo vsi resorji pazili, da se bo število zaposlenih zmanjševalo.

Virant je na predstavitvi projekta Stop birokraciji pojasnil, da se je število zaposlenih povečalo v šolstvu in zdravstvu, in sicer za približno 200 uslužbencev.

Vlada je konec maja sicer ministrstvom že naložila, da za dejavnosti v okviru svojih pristojnosti pripravijo sklepe za cilj znižanja števila zaposlenih v javnem sektorju za en odstotek. Ugotovila je namreč, da se je število zaposlenih v državni upravi od leta 2006 zniževalo, v javnem sektorju pa je bilo ta trend opaziti šele lani po uveljavitvi zakona za uravnoteženje javnih financ.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ferencz 1
14. 06. 2013 17.34
+9
Mene skrbijo 200 občin, nakladač!
moscito
14. 06. 2013 15.57
+18
mene bi bolj skrbelo preveč zaposlenih po upravnih enotah.