Slovenija

V smučarsko sezono sta se podali tudi smučišči Krvavec in Kranjska Gora

Krvavec/Kranjska Gora, 24. 11. 2017 06.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prvič v novi zimski sezoni so žičniške naprave zagnali v Kranjski Gori in na Krvavcu, že od začetka novembra pa smučarji lahko smučajo na Kaninu in Voglu. Smučišča obratovanje prilagajajo vremenskim razmeram, tako da ta konec tedna smučanje na Kaninu ne bo mogoče, saj zaradi slabše vremenske napovedi naprave ne bodo obratovale.

Danes je smučarsko sezono 2017/2018 začelo smučišče Kranjska Gora. Obratovala je vlečnica Mala Mojca, smuka pa je bila za vse brezplačna. Ko bodo vremenske in snežne razmere to dovoljevale, bodo v Kranjski Gori postopoma odpirali tudi preostale dele smučišča, so sporočili iz družbe RTC Žičnice Kranjska Gora.

Naprave so danes prvič v novi sezoni zagnali tudi na Krvavcu. Obratovala je krožno-kabinska žičnica in pet drugih naprav, je zapisano na spletni strani smučišča.

Vse od 11. novembra naprave delujejo tudi na Voglu, že dan prej pa so jih kot prvi v Sloveniji v novi smučarski sezoni zagnali na Kaninu.

A tam ta konec tedna naprave ne bodo obratovale. Kot je povedal v. d. direktorja javnega zavoda Sončni Kanin Marijan Skornišek, naprave ne bodo obratovale zaradi napovedanih padavin in vetra, hkrati pa trenutno želijo povečati hitrost krožno-kabinske žičnice. Vnovično obratovanje načrtujejo za naslednji konec tedna, od 8. decembra pa naj bi naprave obratovale vsak dan.

Večina preostalih upravljavcev žičniških naprav in smučišč po Sloveniji začetek obratovanja naprav načrtuje decembra, vse pa je odvisno od naravnega sneženja in dovolj nizkih temperatur, da te omogočajo zasneževanje.

Podobno kot pretekla leta tudi letos večjih naložb v žičničarstvu ni bilo, a žičničarji poudarjajo, da je bilo storjenega veliko glede urejenosti smučišč in dodatne ponudbe. Veliko pozornost namenjajo zanesljivosti in varnosti obratovanja žičniških naprav, so predstavniki Združenja slovenskih žičničarjev povedali na novinarski konferenci preteklo sredo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

oježeš
25. 11. 2017 10.38
Prav škoda, da je danes tako slabo in megleno vreme.