Slovenija

V Sloveniji novodobni Indiana Jones

Ljubljana, 08. 12. 2009 19.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Karmelina Husejnovič
Komentarji
13

Na obisku v Sloveniji je raziskovalec Semir Osmanagić, ki je odkril bosanske piramide v Visokem. Predava po vsem svetu, to bo počel tudi pri nas, v BiH pa velike podpore nima.

Na obisku v Sloveniji je raziskovalec Semir Osmanagić, ki je odkril bosanske piramide v Visokem. Predava po vsem svetu, to bo počel tudi pri nas, v BiH pa velike podpore nima.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

brane666
10. 12. 2009 16.45
+1
'Da so te piramide prevara so mu dokazali že pred leti, pa ga to sploh ne moti in je svojo znanost prišel predavat Slovencem. ' A si bil na predavanju? Po mojem da ne. Namreč je bilo zelo daleč od 'serviranega dreka' o katerem govoriš se pa verjetno tebi po glavi valja še od šolskih dni, kjer so te priklopil na avtopranje možgančkov in verjetno tudi ne razmišljaš o tem da bi se kdaj odklopil. Hm...rad bi videl kako so mu dokazal da se moti...posreduj prosim info če imaš, jaz ga nisem zasledil. Semir je blazno razgledan človek in razmišlja z odprto glavo, vsa raziskovanja pa organizira v sodelovanju z strokovnjaki iz različnih področij, zato da so stvari res čimbolj preverjene. Lahko zase rečeš isto?
malicar
09. 12. 2009 12.28
+2
Osmanagić je sporna oseba, ki je že večkrat zavajal javnost z lažnimi odkritji, zato mu nihče več ne verjame. Svoje kvazi odkritja poskuša dobro prodajati in ko mu dokažejo prevaro, se samo nasmehne in gre odkrivat kaj novega. Da so te piramide prevara so mu dokazali že pred leti, pa ga to sploh ne moti in je svojo znanost prišel predavat Slovencem. Mi pa tako požremo vse, kar nam servirajo.
Penzic
09. 12. 2009 00.19
Semira sem imel priložnost srečat parkrat ko sem obiskal mesta izkopavanj v Visokem in moram reči da je super možakar, ki zelo verjamje v to kar dela, je pa tudi zelo dober motivator in zna prepričat ljudi, pa tudi prodat kar koli želi. Glede piramid je stroka zelo razdeljena. Kot nepoznavalec moram priznat da sem bil fasciniran s tem kar je do sedaj odkopano in tudi če niso piramide je potem naredila narava zelo zanimive kreacije, ki so že same po sebi zanimive, pa tudi turistov in ljudi, ki so pripravljeni volontirat ne manjka. Sicer ni res da nima podpore v Bosni, je pa res da ga pa vsi ne podpirajo, predvsem tisti, ki so ljubosumni (stroka iz Sarajeva), medtem ko stroka iz Tuzle in Zenice te zadeve podpira, lokalne oblasti so mu zelo naklonjene, prav tako tudi mediji....
Mr.Somebody
08. 12. 2009 20.35
+1
nakoncu bodo notr najdl srbske oznake in pol bo vsega konc.
gospodkaplan
08. 12. 2009 20.35
Karmelina FTW!!! :)
jure920
08. 12. 2009 20.29
Dvomlivci pojdite pogledati in se sami prepričajte kaj je res.Jaz sem bil tam dvakrat in jim prav iz srca privoščim,da so našli te piramide.Pa še višje so kot Jelinčičeva piramida v Ajdovščini kjer jo hoče zgraditi.
Ramzess
08. 12. 2009 20.28
Gotovo, da je res, nekateri poznate samo izkrivljeno verzijo zgodovine človeštva in planeta, ki jo učijo v šoli, drugo je za vas tabu. Človek je pisal še o čem drugem tudi, marsikaj je moč najti na internetu. Take sorte ljudje, ki ne delajo pod plaščem (vplivom) šolske znanosti, so svobodni raziskovalci, pravimo da se ukvarjajo z alternativno zgodovino in arheologijo in razkrivajo tisto resnično zgodovino, čeprav je malo drugačna in čudna za razumevanje in dojemanje večine, ki jo šolska znanost prikriva in potvarja. Taki raziskovalci so ovrgli (obstajajo stvarni dokazi za njihov prav) že marsikatero teorijo, razlago ali trditev, ki še vedno brezkompomisno polnijo učbenike. Če res dosledno verjamete vse kar povedo v šoli, boste prej ali lej imeli težave.
dreko123
08. 12. 2009 20.18
+1
hahaha a spet s tem piramidam nabijajo... pa to so že 4 leta zanaj nabijal pa niso nič našli, joj ti bosanci, sej so uredu ljudje sam eni ga pa znajo pokat... no vsaj nasmejim se, pa naj bojo vici al pa piramide
alterego
08. 12. 2009 20.17
tako so odkril kar nekaj piramid na Kitajskem, so prej vsi mislili, da so eni bolj čudni hribi, lahko da je kaj na tem
Andrejček
08. 12. 2009 20.16
ja madona tud usakmu vrjamete največje piramide na svetu pa najdalši rovi na svetu hehehe ja sej bi tud slovenci en hrib določil pa bi rekal mamo piramido pa bi kopal neki pa če ga v bosni noben ne podpira k jim je jasan da je use skap en nateg
dusan72
08. 12. 2009 20.15
To je sicer vse fino in krasno ampak na njihovi strani razen prodajanja megle ni nič konkratnega. Vse samo neki obrisi nekih oblik itd... Da bi pa kdo lopato zagrabil, odkril kakšen rov in kaj iz njega prinesel pa ne. Gospoda Osmana načeloma cenim po njegovih prispevkih v revijah in njegovemu delu... ampak za piramide v Bosni se bo moral pa malo bolje podrudit oziroma predložit kakšne konkretne dokaze.
Heyen
08. 12. 2009 19.56
To je dobr zdej nebo treba v egipt bomo šli kr u bosno :D drgač pa zanimiv če je res upam da je :D
Hrvat2
08. 12. 2009 19.47
Piramide v Bosni!? Muahahahahahahahahahaha SMESNI!