Slovenija

V prisluhe se je ujel tudi Andrej Horvat

Ljubljana, 02. 04. 2010 18.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Mirko Mayer
Komentarji
20

Andrej Horvat je že tretji visoki predstavnik vlade, ki se je ujel v prisluhe. Horvat pa je pravzaprav najbližje predsedniku vlade, saj je v njegovem kabinetu, a ne o ministrici Jelušičevi ne o Horvatu Pahor ni bil obveščen.

Andrej Horvat je že tretji visoki predstavnik vlade, ki se je ujel v prisluhe. Horvat pa je pravzaprav najbližje predsedniku vlade, saj je v njegovem kabinetu, a ne o ministrici Jelušičevi ne o Horvatu Pahor ni bil obveščen.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (20)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Buena Vita
05. 04. 2010 19.30
dejmo se basat potrudi se še eno tri ženičke dobiti,imenuj jih tajnice,sigurno te bodo vodile ----
RXG
05. 04. 2010 10.20
Men dopoldan prisluškuje žena, popoldan mi prisluškuje ljubica, vmes mi prisluškuje še sodelavka in vse tri imam v imeniku pod drugimi imeni in sploh ne vem več katera je kera! Živi kaos, tko da s prisluhi se ni za hecat, men se že meša.... Živele Butale!!
Tonček Balonček
03. 04. 2010 18.11
Pa zakaj na Policijo ne pošljejo tričlanske komisije in zaplenijo magnetograme in tožijo, da ni nič res in je vse izmišljeno?
NMvirus
03. 04. 2010 13.52
Pri temu članku so se pa res potrudil. ! video in 2-krat ponovljeno besedilo.
Penzic
03. 04. 2010 13.18
upam da bodo še ujeli kakšen "prisluh", tako da se bodo stvari okoli trgovanja in dogovarjanja še bolj okrepile in tudi podprle s konkretnimi dokazi.....Kos pa je kot da je padel z Marsa, sam pa se itak dila za vsaki primer, ki se ga loti
Uporabnik113189
03. 04. 2010 11.38
Zavedati bi se morali, da je kapital ZELO PLAHA PTICA. Vsak takšen dogodek curljanja informacij s strani organov, ki se jim takšna "strokovna" napaka ne bi smela dogoditi je poziv pametnemu za beg. Jutri se namreč lahko javno pranje perila zaradi neumnih političnih podtikanj zgodi njemu, kar je izjemno slabo za posle. Investitorji pa javne obravnave posebej če gra za poslovne zadeve sovražijo. Sploh pa je način pogovora zaskrbljujoč, to se strinjam s Kosom. To je način iz krogov mafije, jakuz, mamilarskih kartelov. Normalni poslovneži, ki delajo pošteno in plačujejo davke takega besednjaka ne uporabljajo. To lahko trdim iz dolge prakse.
Uporabnik113189
03. 04. 2010 11.25
Kot je že tisočletje znano vsaj nam ki smo avtohtoni prebivalci zaostalih kmetij (podeželja) eno gnilo jabolko oluži deset ostalih, pa vsake toliko časa skrbno pregledam sadeže ter gnile izločimo. Isto velja za našo vrlo oblast, le da očitno ni in ni tistega, ki bi gnila jabolka odstranil.. V tej zgodbi mi je veliko stvari nerazumljivih. Najprej kako je sploh mogoče, da Pahor o takšnih stvareh ni prvi obveščen preden karkoli pride v javnost. Da vsebina iz prisluškovanja o osebah za katere ni bil odrejen nadzor prihaja v javnost je velika sramota za našo policijo ne nazadnje tudi za vse ostale soudeležene v procesu. To pomeni, da lahko pri vsaki preiskavi, kjer ujamejo naključne mimoidoče ali sogovornike nakomu naprtijo javno obravnavo in podtaknjeoo "navidezno" krivdo. Saj vendar ne gre za "skrito kamero" pa še tam morajo tiste ki so se ujeli na limanice vprašati ali se strinjajo z objavo posnetka. Takšno nestrokovno delo vsakomur ki danes živi v naši deželi pove mnogo..Če ne upoštevajo osnovnih pravil in prihaja do objav podatkov neposredno iz policije, potem se zagotovo dogaja marsikaj še bolj groznega..Pri takšnih stvareh gre namreč za vrh ledene gore, večina se skriva pod gladino. Prepričan sem torej, da se nesramno prisluškuje vsem, ne samo po telefonih, tudi elektronski pošti in drugim oblikam komunikacij. Verjamem tudi da to počno poleg policije tudi drugi, za katere sploh ni znano kdo je naročnik in plačnik. Nekakšen nadzor v državi bi moral takšne ptičice slediti in onemogočiti posebej če počno karkoli neskladnega z dovoljenim redom. Verjamem, da naša vlada o marsičem kar se dogaja sploh ni obveščena. Verjamem, da gre pri nekaterih nosilcih oblasti za organizirano izsiljevanje, kar je po vseh merilih kriminal in takšne bi moral notranji nadzor odkriti in takoj odstraniti iz položaja, kasneje pa poskrbeti tudi za ustrezno kazen. Oblast bo morala resno razmisliti o kakovosti življenja, ki se zagotavlja v naši državi. Javne objave podatkov iz bank, prisluškovanj tistim ki so osumljeni in tistih, ki sploh nimajo z zadevo ničesar ipraviti, blatenje v javnosti brez dokazane krivde, nered na sodiščih, vse to postavlja kakovost življenja v naši državi na zelo nizko raven. Da se ne bi potem kasneje čudili, če bo naša država izgubila na ugledu in postala destinacija, kjer se pošteni ne bodo želeli zadrževati zaradi neurejenih razmer in prevlade lopovske prakse nad poštenim delom prebivalstva. Nič nam ne bo pomagala vključitev v OECD. Posledično bodo padle cene nepremičnin, tudi turistično ne bomo več zaželjena destinacija in revščina se bo širila zaradi umika tstega sloja ljudi, ki se brez velikega pompa umakne od nasilnežev in ljudi kratke pameti..
brejakuzla
03. 04. 2010 11.13
v stari jugovini so prisluškovali samo sovražnikom ljudstva! pod vladfavino quataince in janževca, pa vsakomur! udbomafia! a to je tako opevana demokracija!
stomater
03. 04. 2010 10.22
ne vem če tut men ne prisluškuje kdo...žena zihr...haha
soola
03. 04. 2010 08.53
Definicija besede prisluh iz SSKJ : prislúh -a m (ȗ) 1. slušna zaznava brez stvarne podlage: imeti prisluhe in privide / ptičje petje je bilo samo prisluh / vsi ti šumi so ustvarjali prisluh šepetajoče melodije ∙ ekspr. saj nič ne poka, menda imaš prisluhe izraža podkrepitev trditve ♦ psiht. slušna zaznava, ki nastane zaradi možganskih ali duševnih motenj 2. glagolnik od prisluhniti: kratek prisluh / prisluh družbenim tokovom ♪ Po tej definiciji, mi je jasno stanje v naši politiki....... Prisluškovanje, je čisto nekaj drugega, kar se dobi z le tem, pa so rezultati prisluškovanja...... Ne vem, mene ta beseda prisluhi, v zvezi s prisluškovanjem, zelo moti, mogoče nisem edina in tisti, ki to pišejo, naj najprej pogledajo v slovar.....
saintjozef
03. 04. 2010 00.15
N E V E R J E T N O ! Čestitke poslancem, ki bodo v parlamentu sedeli ob plemenitemu.
SARSAL99
02. 04. 2010 21.44
TO JE SRAMOTA ZA VSE NAS,KI SMO ŠLI NA VOLIŠČA
24kokosk
02. 04. 2010 21.27
....in ti dragi Horvat si upaš in drzneš rečti da ni vredu da prisluhi pridejo v javnost? A da ni kaznivo? DRAGI DOKTOR(fig-fig)Horvat.Prečitaj še 1x prisluhe in preberi si kazenski zakonik in boš videl da si izrekel besede ki so kaznive! Če bi bil v koži Župana Štihca bi te tožil da bi cifre sr*l,in tudi Jelinčiča . Sram me je da si iz iste regije kot jaz,ponosen sem na prekmurje nisem pa ponosen na takšne kot ti ki nas zastopajo. Fuj in fej ne zaslužiš si da te obravnavamo kot prekmurca saj po vsem kar kažeš to tudi nemoreš biti!
Foen
02. 04. 2010 20.03
že tretji? a to prsluškujejo še naprej al kaj? dejte se bolj jasno izražat
slovenc2@yahoo.com
02. 04. 2010 20.00
Logično, da se je v prisluhe poslancu ujel kakšen predstavnik oblasti ali drug politik. Glede na stanje v Sloveniji, bi bilo čudno, če bi se v prisluhe telefonskih pogovorov poslanca ujela šivilja iz MURE ali zidar iz VEGRADA. Takšne "novice" so le dokaz, da novinarji niso sposobni poiskati pravih novic, ter o takšnih zadevah senzacionalistično pišejo, ko pa pomisliš so povezave oz. telefonski pogovori med politiki čisto logični.
slovenc2@yahoo.com
02. 04. 2010 19.56
Ma saj je iogično, da so se v prisluhe poslancu ujeli politiki. Bolj neverjetno bi bilo, če bi se poslanec po telefonu pogovarjal s šiviljo iz Mure ali zidarjem iz Vegrada. Članki pač dokazujejo, da so novinarji neposobni najti prave novice, ter raje senzacionalistično poročajo o zadevah, ki so ko pomisliš popolnoma logične in nič kj posebnega.
manco-capac
02. 04. 2010 19.41
Da se ni v prisluhe ujela tudi kakšna prijateljica noči?
am_staff
02. 04. 2010 19.33
UDBA svuda, sve se zna.
trlbabalan
02. 04. 2010 18.56
ho,ho, ho, koga bodo še potegnili iz teh prisluhov! qatarinca v čudežni deželi udbi, ho,ho,o
Janko35
02. 04. 2010 18.53
Še v bivša Juga ni bila tako pokvarjena,saj nas bodo sedaj prisluškovali še na sekretu