Slovenija

VIDEO: Kozina: Levi in desni so 23 let mirno gledali, kako nastaja bančna luknja

Ljubljana, 06. 12. 2013 07.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Policisti in tožilci pravijo, da imajo pri preiskovanju gospodarske kriminalitete v bančnem sektorju največ težav z NLB. Ta je sicer podala osem naznanil sumov kaznivih dejanj, a preiskovalcem ob tem ni posredovala ne imen ne dokumentacije.

Jože Kozina
Jože Kozina FOTO: POP TV

Predstavniki Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) in Specializiranega državnega tožilstva RS so predstavili dosedanje rezultate pri odkrivanju in pregonu kaznivih dejanj gospodarske kriminalitete v bančnem sektorju. Ločeno novinarsko konferenco je na to temo imel tudi notranji minister Gregor Virant.

Preiskovalci pri ugotavljanju nepravilnosti v slovenskem bančnem sistemu preiskujejo za 346 milijonov evrov škode, od tega so za 70 milijonov evrov nepravilnosti že podali ovadbe. Direktor NPU Darko Majhenič je pojasnil, da preiskujejo Hypo banko, NLB, NKBM, Gorenjsko banko, Factor banko in Probanko.

Po naznanilih NLB naj bi bila banka oškodovana za približno 320 milijonov evrov, vendar ni jasno, ali so bili krediti vsaj deloma poplačani in za kakšna zavarovanja gre.

Vodja specializiranega državnega tožilstva Harij Furlan je dejal, da delo posebne preiskovalne skupine policistov in tožilcev, ki so jo ustanovili septembra lani, poteka dobro, a težave so pri sodelovanju z NLB. Furlan je opozoril, da NLB ne sodeluje pri preiskavi tako, kot bi morala. NLB je namreč podala osem naznanil sumov kaznivih dejanj. Pri tem ni napisala, kdo so osumljene osebe, čeprav je to banki znano, prav tako pa ni priložila dokumentacije, ampak le spisek dokumentacije. "To ni primerno, saj je tudi banka oškodovanka," je povedal.

Novembra je bila glede NLB končana ena preiskava. Pet bančnikov je osumljenih kaznivega dejanja zlorabe položaja.

Glede NKBM je Furlan povedal, da je osumljenih devet oseb, kazniva dejanja pa preiskujejo tako v Sloveniji kot v tujini. Trenutno NPU potrebuje še dodatne bančne podatke iz Hrvaške.

Kozina, Furlan in Majhenič
Kozina, Furlan in Majhenič FOTO: 24ur.com

Tudi okrožni državni tožilec Jože Kozina je nezadovoljen z NLB. NLB se v pred kratkim končani preiskavi sploh ni izjasnila o škodi, čeprav je bila oškodovanka. Kozina je dejal, da je bil še najbolj kooperativen predsednik uprave Janko Medja. "Z njim se je dalo še največ kontaktirati," je povedal. Problematičen pa je nižji vodstveni sloj, ki po besedah Kozine svoje neznanje zaznavanja in opozarjanja na zlorabe nadomešča z aroganco in sprenevedanjem. Kozina je prepričan, da je kader, ki je stal za slabimi odločitvami, še vedno v banki ali pa ima vsaj od zunaj vpliv, in tako je sodelovanje oteženo. "Določeni se ne zavedajo časa, v katerem živijo, in posledic, ki jih bo imelo njihovo delovanje," je povedal.

Kozino moti odnos NLB, ker preiskovalcem niso predali vseh potrebnih stvari, ki jih potrebujejo za preiskavo. "To bi bilo tako, kot da bi me nekdo poklical in rekel, da so mu nekaj ukradli iz garaže in da naj sam odidem tja in iščem, kaj so mu ukradli," je povedal Kozina.

Različni kriteriji pri podeljevanju kreditov

NLB je bila pri podeljevanju kreditov zelo dvolična. Pri fizičnih osebah ni šlo tako lahko, kot pri raznih podjetjih, za katere so po Kozinovih besedah prvič slišali. Ta podjetja so bila v resnici podaljšana roka nekih drugih gospodarskih družb, ki zaradi prezadolženosti novih kreditov niso mogle dobiti. Tako so jih dobile posredno.

Preiskovalci pa so zaznali tudi izjemno porast kreditov, ki niso bili vrnjeni, ampak so bili poplačani z novimi krediti. Družba je bila tako videti kot bonitetno sposobna, NLB pa je v svojih bilancah prikazala, da nima starih dajatev. Kozina dodaja, da so si tako vodilni lahko tudi izplačevali nagrade, saj so imeli "lepo bilanco".

Kozina je izpostavil primer, ko je komitent uspel v NLB kredit dobiti na podlagi umetniške slike, za katero je bilo že na prvi pogled jasno, da je ponaredek. Domnevo so preiskovalcem potrdili tudi v Narodni galeriji, ki je le streljaj od stavbe NLB. Kozina je komentiral, da bi bančnik lahko sliko odnesel čez cesto in jo dal oceniti ter bi banki rešil osem milijonov evrov.

Razplet zadev Kozina pričakuje v dveh letih. Ob tem pa opozarja, da bodo v naslednjih tednih politiki na levici in desnici s prstom kazali na policijo in tožilstvo, češ da niso uspeli v enem letu ničesar narediti. "Ti isti ljudje, ki so triindvajset let sodelovali ali mirno gledali ali se obračali stran, ko se je ta luknja kopala, bodo sedaj udarili po nas," je še povedal Kozina.

Janša je poročilo o luknji v bankah tožilstvu poslal že poleti 2012

Na navedbe NPU in tožilstva se je na Twitterju odzval tudi predsednik SDS Janez Janša. "Levi in desni že mogoče, jaz pa sem poročilo BS o luknji v bankah poslal tožilstvu takoj, že poleti 2012," je tvitnil Janša in dodal, da se mu zdi ocena škode prenizka. Vsaj 346 milijonov evrov je po njegovem mnenju negospodarno izpuhtelo samo pri gradnji trgovskega centra Stožice in v SCT-jevih poslih.

Policisti, tožilci in minister Virant so okrcali NLB, saj pravijo, da s preiskovalci ne sodeluje tako, kot bi morala.
Policisti, tožilci in minister Virant so okrcali NLB, saj pravijo, da s preiskovalci ne sodeluje tako, kot bi morala. FOTO: Reuters

Virant: Bliža se trenutek, ko bomo izvedeli, koliko denarja bomo namenili bankam

Finančni minister Uroš Čufer je komentiral, da so nepravilnosti v bankah nedvomno vplivale tudi na bančno luknjo. Glede na to, da bodo sanacijo bank plačali davkoplačevalci, je treba po Čuferjevih besedah jasno ugotoviti odgovornost za nastale razmere.

Virant je medtem na svoji novinarski konferenci dejal, da se "bliža trenutek, ko bomo izvedeli, koliko denarja bomo namenili bankam, zlasti državnim, zaradi luknje, ki je nastala zaradi napak in morebitnih kaznivih dejanj."

Gospodarski kriminal in korupcija sta med prioritetami policije, znotraj tega pa je velik poudarek na preiskavi nepravilnosti v bančnem sistemu. "Gre za dejanja z veliko škodo, ki so ogrozila slovenski finančni sistem, davkoplačevalci pa bodo plačali za omogočanje njihovega delovanja," je povedal.

Tudi Virant je povedal, da imajo preiskovalci težave predvsem s sodelovanjem z NLB. Ker se banka sklicuje na bančno tajnost, bo Virant predlagal spremembo 215. člena zakona o bančništvu, po kateri izjema bančne tajnosti ne bi veljala, če bi šlo za izročanje dokumentacije policiji, tožilstvu in sodišču.

V NLB so glede razčiščevanja preteklih grehov dejali, da sodelujejo z vsemi organi preiskovanja in pregona, a dodali, da so zaradi zakona o bančništvu omejeni. "Neskladja v zakonodaji po našem mnenju žal dopuščajo različne interpretacije o zaščiti dokaznega gradiva v primeru naznanjanja sumov kaznivih dejanj," so prepričani v NLB.

Letos so organom pregona v obravnavo predali več kot 30 primerov. V tej fazi se osredotočajo predvsem na 100 največjih primerov, ki so povezani s skoraj 75 odstotkov vseh rezervacij za slaba posojila v minulih letih.

So pa ravno danes pojasnili, zakaj so imeli izgube in zakaj napak ne bodo več ponovili.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (965)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Che@Guevara
08. 12. 2013 21.21
+1
"Levi in desni so 23 let mirno gledali, kako nastaja bančna luknja" in za sam izračun kolikšna luknja je nastala bomo davkoplačevalca pokrili račun v višini 25.000.000,00 EUR! Nalašč sem zapisal celo številko! Kaj smo popolnoma zgubili razsodnost! Za podatek, za informacijo, ki bi morala biti "na-klik" dostopna! Za razkritje - in ne mi prodajati megle, da gre za neko hudo metodologijo - resnice nam bodo zakasirali še dodatnih 25.000.000,00! Pri čemer, prav nihče ne more zagotavljati verodostojnost tega podatka! 25.000.000,00 EUR! Koliko delovnih mest, koliko podjetij bi rešili s tem denarjem in na drugi strani, kaj nam bodo stresni testi, če informacija o tem, kdo vse je vrtal v to luknjo, ostaja strogo zaupna! Halllloooo!!!! Kdo plačuje ta račun?! Kdo!? Pa mi smo čisto zgubili zdrav razum!
bema1201
08. 12. 2013 17.50
+0
Kradli so v večini levi, največ lopovov prihaja iz Kučanovega Foruma 21.
Bojan-F
08. 12. 2013 15.52
-3
Ni ravno vezano na to temo - izgleda da se desnica probuja ! Ogranek bežigrajske politične stranke SDS NSi je retorično tvitnila: "Le zakaj (zgolj) NSi v Sloveniji spolnjuje krščansko demokratični program"?
Bojan-F
08. 12. 2013 15.54
-1
Verjetno zaman pričakujemo, da se bo začel prebujati tudi drugi ogranek iste bežigrajske politične stranke SLS.
Bojan-F
08. 12. 2013 15.38
-1
Bojan-F
08. 12. 2013 15.43
-4
- krono-gurumeter zaznava, da se virtualni guruji komuniciranja zaradi pomanjkanja resursov uspejo angažirati samo še pri nekaterih temah ... pri temah, ki bi lahko ogrozile lik in delo vodje bežigrajske politične stranke, kursista iz hotela Bor na Črnem vrhu pred 35 leti, rezervnega desetnika JLA, obsojenca in hudodelca g. Janša Janeza
novak.novak
08. 12. 2013 13.58
+6
in zakaj pol obstajajo tožilci, npu, policija, kriminalisti..., tožilec kozina? menda ja ne zato,da tud oni gledajo kak politika mirno gleda, tam ste zato, da take politike povprašate po zdravju, mar ne? drugač pa spokajte nesposobneži...
croc
08. 12. 2013 10.38
+4
preprosto. Pozspreti banke(primer Islandija), ve se kdo, komu, kaj-tem vse zapleniti, vrniti nazaj....
Biofanatik
08. 12. 2013 10.11
+7
Sodstvo in tebi podobni ste pa stran gledal in piskrček pristavl, usi ste glih barabe.
Biofanatik
08. 12. 2013 10.13
+1
proletarec1
07. 12. 2013 23.02
+11
PREVEČ ROK IZ VRHA, JE V MARMELADI.ZATO SO TUDI PREISKOVALCI IN TOŽILCI NEMOČNI.
JE-BI-GA
08. 12. 2013 13.04
+3
kaj pa če so celo zraven, vsi znajo isto pesem !!!!!
iGURT
07. 12. 2013 19.43
+4
Na Islandiji so zgroženi, policaj je ustrelil človeka, ubil, prvič odkar obstajajo.
novak.novak
07. 12. 2013 19.24
+11
pa kaj se ti gredo? nlb ni kooperativna? a so tožilci, npu, ..al ne? očitn da ne, drugač bi lepo pripeljal policaje, zaplombiral vse skupej, in dokler se vse ne zavaruje in prečisti nima kdo zapuščat stavbe. obenem se naredi še hišne preiskave. tu pa se nekaj joče in lapa kak so triindvajset let kradl levi pa desni..?! le kaj se greš tožilec kozina?
iGURT
07. 12. 2013 19.28
-3
..Kozina je kar deloven, ne more pa tja in koga okoli uhe ker bi potem to preko odvetnikov obrnili sebi v prid, nezakonito pridobljeni dokazi in podobne..
novak.novak
07. 12. 2013 19.36
+7
dej gurt, če ne more tega storit zakaj pa je pol sploh tam?a ni to neka veja oblasti? očitn je utemeljen sum, in ne more ukrepat? državni tožilec? naj gre pol raj gobe nabirat ne pa tukaj jokat pa posplošvat...le kako pol ve da so levi pa desni vse to počel? naj pokaže sam, kaj se lahko in mora nardit...dotlej je za mene le neki blefer...
klldmoll
07. 12. 2013 19.36
+1
delaven, se pravilno napischa, Jeretič, delaven, ne pa DELO-ven !! ... :-))
iGURT
07. 12. 2013 19.44
-4
Novak, morajo po črki zakona, če ne, boš spet kričal zakaj nobenemu niso nič...
novak.novak
07. 12. 2013 19.52
+3
ja, nobenmu nič, ko pa se čaka in joče...pol ko bodo vse zabrisal pa itak ne bodo nič najdl...in, dej bod vsaj mal objektiven, seveda če zmoreš.....
novak.novak
07. 12. 2013 19.52
+1
ja, nobenmu nič, ko pa se čaka in joče...pol ko bodo vse zabrisal pa itak ne bodo nič najdl...in, dej bod vsaj mal objektiven, seveda če zmoreš.....
novak.novak
07. 12. 2013 19.52
ja, nobenmu nič, ko pa se čaka in joče...pol ko bodo vse zabrisal pa itak ne bodo nič najdl...in, dej bod vsaj mal objektiven, seveda če zmoreš.....
novak.novak
07. 12. 2013 19.52
ja, nobenmu nič, ko pa se čaka in joče...pol ko bodo vse zabrisal pa itak ne bodo nič najdl...in, dej bod vsaj mal objektiven, seveda če zmoreš.....
iGURT
07. 12. 2013 19.57
-2
objektiven sem bolj kot večina tukaj gori - vprašanje, kaj bodo zbrisali? Tebi ni jasno da se za vsak evro ve kje od koga kam je bil nakazan prenakazan kje in kdaj dvignjen, vse v glavnem, kaj boš brisal?
novak.novak
08. 12. 2013 09.43
+2
men je jasn, da se ve kje kaj kdaj komu. tu pa se sam skrivalnce gredo, pa kao vse na splošno, kao saj so vsi isti...?! kako vsi isti, se pravi tud tožilci, sodniki,...od tistega v ljutomeru, tolminu, kot tisti v ljubljan pa mariboru. kot niso vsi župani isti, pa policaji...zato imena in sankcije. in to orng, ne neke simbolike...
jansa-arms
07. 12. 2013 18.34
+2
a ste opazili da se je tožistvo premaknilo iz mrtve točke šele potem ko so se znebili čistilke barbare brezigar po 23 letih
iGURT
07. 12. 2013 18.37
-4
Razlika je očitna - ni več nedotakljivih.. ..takoj ko so se enega od njih dotaknili se je začelo dogajat..
kardinal Msgr. Svetislav
07. 12. 2013 18.37
-2
iGURT
07. 12. 2013 18.42
+2
a ovi kao desni res nimajo nikoli nič in zato vedno začnejo z osebnimi napadi in žalitvami itd. ? čist Trolovsko...
kardinal Msgr. Svetislav
07. 12. 2013 18.46
+1
Gurt,prjatu ajde bodi pošten, kdo je prvi rekel komu ŠUFT, čakam na zapis, kapiš?
jansa-arms
07. 12. 2013 18.46
+5
gurt pusti jih saj vidiš da imajo še rep!
iGURT
07. 12. 2013 18.48
-3
Nekdo, ki namenoma in za nalašč začne debato, tako da napade drugo osebo na forumu, ne da bi upošteval argumente dotične osebe ali drugih sodelujočih. Troll bo podžgal napad z ad hominem napadom( ti si navaden "fanboy") brez vsebine ali relevance, s katerimi bi podprl svojo trditev...
iGURT
07. 12. 2013 18.48
-1
kardinal Msgr. Svetislav
07. 12. 2013 18.49
-1
Gurt, se mi je zdelo, da boš odgovoril z VAŠIM POŠTENJEM, kapiš? Ne kapiš, prepih, kapiš drugič? Samo dodatno potrjuješ mojo sliko o tebi, kapiš tretjič?
iGURT
07. 12. 2013 18.50
+2
..kje boš praznoval prestop v 2014 Kralj Slovenec I. ?
kardinal Msgr. Svetislav
07. 12. 2013 18.51
-1
Gurt, doma, kot vedno, najraje sem doma s prijatelji, vsako leto se zberemo pri nas doma, pa ti?
jansa-arms
07. 12. 2013 18.52
+1
gurt a si mislil v 2014 pred našim štetjem?
iGURT
07. 12. 2013 18.53
+1
nič organiziranega, kot vse kaže tudi jaz, razen če se zadnji hip kaj spremeni, včasih se.
iGURT
07. 12. 2013 18.53
+2
ne.. hehehe, to zdaj sem mislil, konec meseca ; )
jansa-arms
07. 12. 2013 18.57
+3
finančnik v manjšem podjetju?izgleda da je tip vskočil namesto zagožna za prenašanje kovčkov.
kardinal Msgr. Svetislav
07. 12. 2013 18.59
+2
Seveda Arms, prenašam kovčke z gotovino na Trstenjakovi, kapiš? Kako si vedel, kapiš drugič?
iGURT
07. 12. 2013 18.59
+2
..no, da se vrnem na prvi stavek - me veseli da se premika.
jansa-arms
07. 12. 2013 18.59
+1
edini ortodoksni majerist,kateri bi takoj volil levico buhahahahhahahah!
iGURT
07. 12. 2013 19.02
+3
problem je ker v Slo nimamo levice da bi jo lahko volil hehehe
jansa-arms
07. 12. 2013 19.02
+1
povabil bo "prijatle"?hehehehehe,pa vsak naj prinese s seboj za pit in jest pa še drva da se bodo zmrznili.a so pripravljeni hoditi v latrino?
kardinal Msgr. Svetislav
07. 12. 2013 19.04
-1
Arms, seveda pa ob petrolejkah bomo brali, kapiš?
jansa-arms
07. 12. 2013 19.04
+6
gurt pa ne da mu kaj verjameš?če si levičar si lahko levičar tudi brez kučana,jankoviča,pahorja,....!in nikoli ne boš zagovarjal šufte!
iGURT
07. 12. 2013 19.05
+6
no, saj ti ki si jih naštel nimajo veze z levico, to so za mene 'samooklicani' levičarji ki pa z levico razen titule nimajo nič..
jansa-arms
07. 12. 2013 19.07
+2
ja gurt tukajšnji šufti mislijo da če preziraš majerja in majeriste potem avtomatsko obožuješ kučana in komuniste!
kardinal Msgr. Svetislav
07. 12. 2013 19.09
-2
Seveda Arms, točno tako, pa ti si tako pameten, da sta dve nogi premalo za takšno pamet, kapiš?
jansa-arms
07. 12. 2013 19.12
+1
nikoli se nisem imel za pametnega ampak če se primerjam z vami šufti moram pa resno pomisliti na možnost da sem!
kardinal Msgr. Svetislav
07. 12. 2013 19.14
+1
Arms, no poglej, pa dajva takole umeri mojo pamet, da ti bo lažje daj na skalo še sebe enota je 1Š, 1 pomeni najmanj, 10 pomeni največ, kapiš?
jansa-arms
07. 12. 2013 19.15
-1
kardinal Msgr. Svetislav
07. 12. 2013 19.16
+2
Ha,ha,ha seveda pričakovan odgovor, jap skala ne laže, kapiš?
jansa-arms
07. 12. 2013 19.20
+1
a si recimo kdaj napisal kaj drugega kot "kapiš" in "kapiš drugič"?in pa da potrdiš vskega šufta ne glede kaj napiše?
jansa-arms
07. 12. 2013 19.22
-1
pa da se znate dreti samo v čredi in en drugemu dajati korajžo.posamezno ste pa ena navadne lula bule!
kardinal Msgr. Svetislav
07. 12. 2013 19.25
+3
Arms, prjatu, saj tvoja obsedenost me zabava, kapiš? V bistvu si sam sebi najhujša možna kazen, kapiš drugič?
pkorosec
07. 12. 2013 21.30
+2
ne razumem zakaj admin dovoljuje tovrstna pričkanja, osebne dvoboje ... preidite na zasebna sporočila, v komentarjih pa se držite teme članka.
iGURT
07. 12. 2013 18.32
+4
a uni jež sam sebe briše al ga admin briše ?
klldmoll
07. 12. 2013 20.18
-2
Gurt, zahvali se adminu - brisal je tudi mene, in tako tebe obvaroval HUDE zadrege !! ... :-)
iGURT
08. 12. 2013 11.07
-1
Nauders
07. 12. 2013 17.36
+5
Kozina, podpiramo te!
iGURT
07. 12. 2013 17.13
+4
Klemenčič in Kozina si zaslužita državno odlikovanje. Pahor je že v akciji ??
PS2Xministri
07. 12. 2013 17.20
+2
nisem vedel ,da morejo najprej par miljard pokradit,da se zbudiš.
Nauders
07. 12. 2013 17.36
+1
iGURT
07. 12. 2013 17.41
+3
..zaradi njunega doprinosa k demokraciji v Sloveniji in boja proti korupciji. Mogoče bi Pahor razmislil tudi o doživlenjski renti ?
lukeeeeeec
07. 12. 2013 16.43
+2
No da asistent profesor kopira iz nekega časopisa je lep dokaz njegove podstrehe. . No ja, nekatere ni sram, samo da dosežejo svoj CILJ! Kapiš?
prašek
07. 12. 2013 16.43
-2
Nekatere največje in sporne posojilne zgodbe slovenskih bank
seljak i ja
07. 12. 2013 16.49
+2
seljak i ja
07. 12. 2013 16.51
+4
njegove trditve ti spodbijas!!!!.....KDO PA SI TI ?
prašek
07. 12. 2013 16.42
-4
Admin, čeprav vem, da bo težka, ti želim lahko noč !
prašek
07. 12. 2013 16.43
-4
lukeeeeeec
07. 12. 2013 16.43
+1
seljak i ja
07. 12. 2013 16.43
+1
nikamor ti ne gres....tuki je tvoje zivljenje!
seljak i ja
07. 12. 2013 16.44
+2
kardinal Msgr. Svetislav
07. 12. 2013 16.45
+3
lukeeeeeec
07. 12. 2013 16.45
+1
Ni sposoben odgovoriti kdo je PRODAL MERCATOR! zato predčaen obisk HOTELA! Kapiš?
lnterReflections
07. 12. 2013 16.38
+5
Logično, da so pri bančni luknji sodelovali tako levi kot desni, saj so obojni bili na oblasti.
lukeeeeeec
07. 12. 2013 16.44
+1
Ja sedaj bomo krivdo razpršili! Ne ne bomo! Z imeni na dan in se bo videlo kdo je LOPOV! Kapiš?
lnterReflections
07. 12. 2013 16.49
+1
Nelogično bi bilo, da so samo levičarji jemali nezavarovane kredite. Kje piše, da desničar ne more krasti? Berlusconi, Majer in Sanader so desničarji, ne levičarji.
lukeeeeeec
07. 12. 2013 16.52
-1
Veš MAJER sem jaz delavček z lopato, zato prosim bodi previden jaz NE KRADEM! Kapiš? Lopata pa ima dve funkciji! Kapiš drugič?
lukeeeeeec
07. 12. 2013 16.54
+2
Edino LOGIČNO je, da so bili direktorji leta 1993 ko se je pričela PRIHVATIZACIJA MORALNO POLITIČNO NEOPOREČNI! In ti so se šli lastninjenje. In MEncinger je zagovarjal lastnino managerjev! Zato kdo je ukradel, je 95% JASNO! kapiš?
lnterReflections
07. 12. 2013 17.04
+2
Logično je tudi to, da je tudi Majer zagovarjal lastninjenje managerjev, ko je Bavčarju in Šrotu prodal deleže Mercatorja.
prašek
07. 12. 2013 16.37
-1
Projekt Stožice Graditelj stadiona v Stožicah, ki je v projekt vložil tudi 70 milijonov evrov lastnih sredstev (ki jih je dobil pri lastnikih, ti pa pri bankah), bo zaradi neekonomičnosti po vsej verjetnosti končal v stečaju. Pred meseci se je kot eden največjih lastnikov vpisal mariborski taksist.
seljak i ja
07. 12. 2013 16.38
+0
prašek
07. 12. 2013 16.33
-3
Zdenko Pavček Čeprav je Viator&Vektor Zdenka Pavčka ob propadu zapustil bankam enega sploh največjih dolgov, je nekdanjega predsednika Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) po dostopnih podatkih doletela le ena kazenska ovadba. Šlo naj bi za sporni prenos lastništva romunskega hčerinskega podjetja.
kardinal Msgr. Svetislav
07. 12. 2013 16.35
+1
lukeeeeeec
07. 12. 2013 16.38
+2
No in kdaj bo pregon VLADE ki je prodala SISTEMSKO tehniko, nato pa sklenila PISMO O NAMERI. Sistemska tehnika je nato svoj 18% delež prodala Avstrijskemu Stayerju s čimer je samo ta delež zadoščal za POPLAČILO kupnine od države SLO! razplet dogodkov pa potem VEMO! Kapiš?
kardinal Msgr. Svetislav
07. 12. 2013 16.33
+2
No in kosmatinci zopet rep med noge, kapiš?