Slovenija

Ta konec tedna se pričakujejo zastoji na cestah proti Hrvaški

Ljubljana, 18. 07. 2014 16.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Pred nami je eden bolj prometno obremenjenih koncev tedna v tem poletju. Če se torej ta konec tedna odpravljate na pot, pričakujte gnečo.

Zastoj na štajerski avtocesti.
Zastoj na štajerski avtocesti. FOTO: M.P.

Pred nami je eden bolj prometno obremenjenih koncev tedna v tem poletju. Kot poroča prometnoinformacijski center, se jutri predvsem dopoldne pričakuje povečanje prometa od Avstrije in Italije proti Hrvaški. Ta vikend se namreč začenjajo počitnice v nekaterih nemških zveznih državah. Skozi cel dan je mogoče pričakovati več pločevine, ki se bo vila iz urbanih središč proti turističnim krajem.

V nedeljo pa bo mogoče pričakovati gnečo predvsem popoldne iz turističnih krajev proti urbanim središčem.

Delovne zapore:
- v Črnučah, na Dunajski cesti je zaprt most čez Savo. Zapora bo predvidoma do konca oktobra. Obvozi so urejeni po Štajerski, Dunajski, Gameljski in Obvozni cesti.
- Na štajerski avtocesti so dela med Vranskim in Šempetrom v zaključni fazi, zato voznike opozarjamo na previdnost in dosledno upoštevanje vsakokratne prometne signalizacije. Zapora bo predvidoma odstranjena do nedelje popoldne, priključek Šentrupert pa bo odprt v ponedeljek.

Več o stanju na cestah ...

Spremenjen režim

Družba za avtoceste v RS (Dars) je na ljubljanski obvoznici na razcepu Kozarje oz. na razcepu iz Ljubljane proti Primorski med vikendi čez poletje sklenila spremeniti prometno ureditev. S tem želijo povečati pretočnost prometa, skrajšati najdaljše kolone in povečati varnost.

"Ob največjih zgostitvah prometa je namreč kolona segala tudi do predora Šentvid, ki smo ga zato morali občasno zapirati za promet, kar je veliko tveganje s stališča prometne varnosti," so v sporočilu, objavljenem na spletni strani, zapisali na Darsu.

Spremenjena prometna ureditev bo predvidoma veljala vsak konec tedna od petka popoldne do nedelje zvečer.

Zaradi lažjega vključevanja vozil z ljubljanske zahodne obvoznice (iz smeri Kosez in Brda) bo v tem času podaljšan zaviralni pas oz. izvoz proti Kopru, zaprt pa bo tudi desni pas v razcepu. Tako bo promet skozi razcep Kozarje tekel po enem pasu, saj je po prometnih analizah drugi pas v sedanji izvedbi, ko se zelo hitro spet ukine, pomenil varnostno tveganje in povzročal dodatno zaviranje ter podaljševal zastoje.

Gneča - 7
Gneča - 7 FOTO: POP TV

Prav tako bo ob izteku razcepa proti Primorski oz. Brezovici podaljšan pospeševalni pas, torej pas za vključevanje na avtocesto proti Primorski. Podaljšanje omenjenih pasov bo sicer po Darsovih pojasnilih odvisno od analize širine in konstrukcije vozišča.

Tudi z južne ljubljanske obvoznice proti Kopru bo v razcepu Kozarje ob poletnih koncih tedna zaprt desni vozni pas, s čimer naj bi omogočili čim bolj tekočo združitev prometnih tokov z obeh strani ljubljanske obvoznice proti Primorski.

V sklopu teh preureditev so načrtovane tudi spremembe na avtocesti proti Primorski na območju priključka Brezovica, ki bodo po Darsovih navedbah povečale pretočnost prometa na tem delu.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tedoXG9FJNKN63medo
19. 07. 2014 07.03
+1
Hvala za to novico, katera je res delo doktorja znanosti, saj je silno težko ugotoviti, ali se bo poleti konec tedna ob toplem sončnem vremenu šlo na najbližjo najcenejšo obalo. Verjetno bo članek v nedeljo, da lahko pričakujemo gnečo na naših cestah od hrvaške meje.
Jasnovidec Cosmos
18. 07. 2014 21.36
-4
Naj le čakajo na cesti kakšnih par dni v koloni kdo jim je pa kriv,da rinejo na hrvatijo.Bilo bi tudi zelo priročno,da se temperatura dvigne na cirka 40 stopinj.
nuForce
18. 07. 2014 17.37
+1
Daj si duška :)
kure bedne
18. 07. 2014 17.12
+6
Do LJ prideš prej po stari cesti, kot pa po avtocesti. Tako, da, ne vem zakaj vinjete.
nuForce
18. 07. 2014 17.37
-1
flojdi
18. 07. 2014 19.16
+0
.eni gotovo vedo zakaj ; ker zakaj delajo , najbrž
Super1337
18. 07. 2014 16.55
+7
Ugibam, pokvarjen tovornjak z romunskimi tablicami...
fifififififi
18. 07. 2014 17.50
+4
Pridem z dopusta v slo, kjer ni nobenih težav na cesti, verjetn sreča, al pa.... Nato v slo prvi zastoj doživim zaradi okvare tujga tovornjaka, drugi zaradi nesreče tovornjaka, potem zaradi del na cesti, grem iz AC, pa zaradi policajev, ki dajajo pihat kar vsem, baje zaradi statistike, grem na ac, pa kmal gužva, ker policaji merijo hitrost. naprej pa spet tovornjak v okvari,.... ŽALOSTNO
tequila 6969
18. 07. 2014 18.04
+4
V tujini ni guzve???? Avtocesta Stuttgart München A8.. 80 km v 3 urah. Sam tak za primerjavo.. je danes po nemciji povprecna hitrost na avtocestah 4okm/h ..Pride kaos jutri v Slo..;)