Slovenija

Gneča na cestah se bo samo še stopnjevala

Ljubljana, 28. 08. 2015 15.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Kljub temu, da se pri nas šolske počitnice zaključujejo, pa je pred nami še en lep vikend, v Nemčiji in Italiji pa počitnice še trajajo, zato bo na cestah znova močno povečan promet. Možni so tudi daljši zastoji. Zastoj nastaja tudi na ljubljanski vzhodni obvoznici, kjer se je zgodila prometna nesreča.

Pred nami je še en prometno močno obremenjen vikend. Zastoji in zgoščen promet že nastajajo na nekaterih cestah:

- na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji (2,5 - 3 km, proti Kranjski Gori priporočamo izvoz Jesenice vzhod/Lipce);
- na ljubljanski zahodni obvoznici od razcepa Koseze proti Brezovici/Vrhniki;
- na dolenjski avtocesti pred delovno zaporo med Ivančno Gorico in Višnjo Goro proti Ljubljani (5 km);
- na ljubljanski vzhodni obvoznici med razcepom Zadobrova in predorom Golovec v smeri Malenc;
- na ljubljanski severni obvoznici od razcepa Zadobrova proti Kosezam;
- na cesti Izola–Portorož–Sečovlje, Lesce–Bled in Ljubljana (Vič)–Brezovica.

Na mejnem prehodu Dragonja osebna vozila pri vstopu v državo čakajo 20 minut.

Na ljubljanski vzhodni obvoznici med priključkoma Ljubljana–vzhod in Ljubljana–Bizovik je zaradi prometne nesreče zaprt prehitevalni pas v smeri Malenc, nastaja zastoj.

V Nemčiji in Italiji še vedno počitnice

Tudi ves vikend lahko na naših cestah pričakujemo močno povečan promet. Poletne turistične sezone še ni konec, saj v večjih nemških deželah in Italiji šolske počitnice trajajo vse do sredine septembra. Čez vikend je napovedano lepo in vroče vreme, zato bodo mnogi to izkoristili za izlet.

Prometno najbolj obremenjene bodo primorska avtocesta ter ceste, ki povezujejo slovensko in hrvaško Istro, v obe smeri (ter mejni prehodi Dragonja, Sečovlje, Starod, Jelšane in Sočerga), gorenjska avtocesta pred predorom Karavanke proti Avstriji, ljubljanska zahodna in južna obvoznica proti Obali, občasno lahko še vedno pride do zastojev tudi na podravski avtocesti in naprej proti mejnemu prehodu Gruškovje.

Glavnino povečanega prometa je pričakovati predvsem v soboto skozi dan in nedeljo popoldne, pravijo na Prometno-informacijskem centru (PIC). Promet pa bo povečan že v danes, predvsem od ljubljanske obvoznice proti Obali, nekoliko lahko tudi v ponedeljek, ko se bodo tuja vozila priključila že precej močnejši običajni jutranji in popoldanski prometni konici.

Začetek šolskega leta

Bliža se začetek novega šolskega leta, zato naj bodo vozniki še posebej previdni na območju šol in vrtcev ter tudi pred prehodi za pešce in v bližini avtobusnih postajališč, še opozarjajo na PIC.

Več aktualnih informacij o prometu si preberite tukaj ...

V predoru na štajerski avtocesti gorel avtomobil

Na štajerski avtocesti v predoru Jasovnik je gorelo osebno vozilo. Zaradi tega je bil na avtocesti v smeri proti Ljubljani zaprt vozni pas. Nastal je daljši zastoj, zato občasno zapirajo predor Ločica, čeprav so vozni pas že sprostili. Za voznike osebnih vozil na Prometno-informacijskem centru še priporočajo obvoz po regionalni cesti Vransko–Trojane.

"Vozilo je zagorelo med vožnjo iz do sedaj še neznanega vzroka, v dogodku pa ni bil nihče poškodovan," so sporočili iz PU Ljubljana.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ferencz 1
28. 08. 2015 20.59
+4
gneča na cestah se bo še samo stopnjevla, ,,,, skupaj z nesposobnostjo Darsa!
korintos23
28. 08. 2015 20.54
-1
A Čehi, Slovaki, Poljki gredo jutri na morje?
Tucci
28. 08. 2015 19.27
-1
Nimate prav. Gužva šele prihaja.
korintos23
28. 08. 2015 20.55
-1
korintos23
28. 08. 2015 16.35
-5
Samo ta vikend bo gužva iz morja proti domu, na morje letos je fertik!
Olcar 1
28. 08. 2015 17.18
+3
jakaspa
28. 08. 2015 17.45
+3
korintos23, če si tega mnenja pa pridi jutri na gruškovje
kokicas
28. 08. 2015 18.44
+2
@korinto23, mogoče zate, če si že bil, eni šele gremo