Slovenija

V podjetju REM so obsodili četrtkov napad na novinarja

Trebnje, 15. 06. 2010 13.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Direktor podjetja REM pričakuje, da se bo lastnik podjetja opravičil novinarju za petkov napad. Ob tem je dejal, da bo podjetje zaradi krize moralo nekaj delavcev tudi odpustiti.

Novinar Mirsad Begić
Novinar Mirsad Begić FOTO: ZSSS

Iz podjetja REM iz Trebnjega so sporočili, da vodstvo obsoja vsako nasilje v podjetju, ter da obžalujejo dogodek, ki se je zgodil v četrtek na njihovem dvorišču. Ob tem pričakujejo, da se bo lastnik podjetja Jože Udovič za napad opravičil novinarju časopisa ZSSS Delavska enotnost Mirsadu Begiću in mu povrnil nastalo škodo, je še zapisal direktor REM Igor Kastelic.

Kot pravijo v REM, so sicer razmere v podjetju kljub težkim ekonomskim razmeram normalne, vendar se kljub prizadevanjem vodstva ne bodo mogli izogniti odpuščanju določenega števila zaposlenih. Kot pravijo, so bila s strani lastnika ves čas jasno izražena pričakovanja, da je ukrep odpuščanja zadnji izmed ukrepov družbe.

Kastelic je še dejal, da bo podjetje delavcem zagotavljalo izpolnitev vseh njihovih pravic, ki jih določa zakonodaja. Dejal je tudi, da sodelovanje med sindikatom in podjetjem poteka korektno in v skladu z zakoni.

Predsednik ZSSS Dušan Semolič (v sredini)
Predsednik ZSSS Dušan Semolič (v sredini) FOTO: M.M.

Kot je znano, se je na dvorišču podjetja REM zgodil incident, ko je novinar Delavske enotnosti želel slikati podjetje. Do njega naj bi namreč prihitel lastnik in ga napadel ter mu iz rok zbil fotoaparat. Novinar Mirsad Begić se je sicer sestal s predsednikom sindikata v podjetju, s katerim se je pogovarjal o razmerah v družbi. Kot so v petek dejali na ZSSS, se je novinar s predstavnikom sidnikata sestal, ker naj bi zaposlenim zaradi članstva v sindikatu grozili z odpuščanjem. Sicer pa so na ZSSS dejali, da s podjetjem ne sodelujejo dobro in da so ga zaradi slabe komunikacije uvrstili na črno listo podjetij.

ZSSS je na inšpektorat za delo podal tudi prijavo proti REM zaradi domnevnih kršitev varnosti pri delu. Poleg tega naj bi v podjetju želeli odpustiti štiri člane sindikata, rečeno pa naj bi jim bilo, da če izstopijo iz sindikata, da bi bilo možno glede odpovedi še kaj urediti, pravijo na ZSSS.

Podjetje REM zaposluje okoli 100 ljudi, ukvarja pa se s proizvodnjo bivalnih zabojnikov. Njihov največji naročnik je Trimo. Leta 2008 je bil REM finalist za naziv zlata gazela za najhitreje rastoče podjetje v regiji.

Lastnik podjetja Jože Udovič je sicer že v petek dejal, da se je novinarju pripravljen opravičiti in mu povrniti škodo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.