Slovenija

V Planici vse bolj vroče

Ljubljana, 10. 11. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Gregor Krmavnar
Komentarji
0

Prah okrog planiške zgodbe se kot kaže še nekaj časa ne bo polegel. Športno društvo Planica namreč zahteva odstop Staneta Valanta.

Športno društvo Planica je na hitro sklicalo tiskovno konferenco in na njej predsednika Smučarske zveze Slovenije Staneta Valanta pozvalo, naj odstopi s svojega položaja. Športno društvo pa je sicer predstavilo že sprejeto finančno poročilo. Prihodki svetovnega prvenstva so znašali 474 milijonov tolarjev. Za organizacijo prireditve je OK porabil 242 milijonov tolarjev, 127,6 milijonov tolarjev pa je šlo v posodabljanje infrastrukture.

Janez Gorišek, predsednik športnega društva Planica in Branko Dolhar, generalni sekretar OK Planica
Janez Gorišek, predsednik športnega društva Planica in Branko Dolhar, generalni sekretar OK Planica FOTO: POP TV

Janez Gorišek je zato na novinarski konferenci menil: "Kakršenkoli očitek, da Planica ne vlaga, je iz trte izvit ali pa je zaradi nepoznavanja nekaterih, ki s Planico niso nikoli živeli, enostavno čista laž."

Preostanek 106 milijonov tolarjev po pogodbi pripada smučarski zvezi Slovenije. Kot je povedal Branko Dolhar, generalni sekretar OK Planica, je bil ena od glavnih spornih točk za nepodpis pogodbe med SZS in OK ravno ta denar. Dodal pa je še, da so od vsega začetka vztrajali, da del tega denarja pripade nordijskim disciplinam.

Ali se bodo strasti do marca 2005 pomirile?
Ali se bodo strasti do marca 2005 pomirile? FOTO: POP TV

Po njihovem mnenju naj bi Planica celo reševala smučarsko zvezo Slovenije. To je zatrdil Dolhar z besedami: "S planiškim denarjem se je reševal bankrot smučarske zveze Slovenije, prav tako smo s tem denarjem reševali kožo alpskim disciplinam."

Sicer pa so predstavniki športnega društva z vsemi topovi udrihali po predsedniku smučarske zveze Stanetu Valantu. Najbolj kritičen je bil Dolhar, ki je povedal: "Planici in njenemu ugledu je povzročil neprecenljivo škodo. S tem tudi nordijskemu smučanju in slovenskemu smučanju nasploh. Če ga je kaj v hlačah, naj vsaj tokrat poda odstop in ne, da se ponovno samoimenuje za predsednika OK 2005." Planiške strasti so se po navideznem premirju očitno spet razplamtele v polnem zamahu. Marec 2005 pa je z dneva v dan bližje.

SORODNI ČLANKI

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1