Slovenija

V novem letu si želijo, da bi spet dobili dom

Ljubljana, 01. 01. 2013 19.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na Taboru v Ljubljani so novo leto pričakali brezdomci. Bilo jih je okoli 180, kar je precej več, kot so organizatorji – društvo Vincencijeva zveza dobrote – pričakovali. Med njimi je bilo tudi veliko takšnih, ki so se v minulem letu prvič znašli na cesti.

Na Taboru v Ljubljani so novo leto pričakali brezdomci. Bilo jih je okoli 180, kar je precej več, kot so organizatorji – društvo Vincencijeva zveza dobrote – pričakovali. Med njimi je bilo tudi veliko takšnih, ki so se v minulem letu prvič znašli na cesti.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Maday
02. 01. 2013 11.39
+0
Js sem tudi zato..da se jim pomaga. Za nov dom bi uporabila dom za azilante, te prej vrnemo v matično državo, prostore Informacijske zamaščenke in poslopje FDV .. Tam zaposleni pa lahko delijo malice , pospravljajo in enkrat v življenju naredijo nekaj koristnega.
Terezinka
02. 01. 2013 12.15
+4
Ne vem, če je največji problem dom za azilante, informaciska pooblaščenka in FDV. Jaz bi predlagala, da razmislimo bolj resno in poiščemo prostor v neki zapuščeni vojašnici ali nečim podobnim. V njej pa uredimo možnost nekega dela za brezdomce in aktiviramo tudi njih same, da si kuhajo in urejajo svoje življenje. Pomoč za uspostavitev take ali podobne rešitve pa lahko dobijo od države. Pomoč za začetek, potem pa naj delajo tudi sami
2fast4m3
03. 01. 2013 05.01
ja eni bi vseeno bili. Je pa res da nekateri ne bili. Ves kako je tuki, mas vec vrst brezdomev, taki k niso/nimajo nobene moznosti ceprav so pripravljeni delati pa tudi garati, potem imas nekatere ki so enkrat imeli moznost pa je niso izkoristili (kar se to pac dogaja in ni treba zdj cloveka zard tega na cesti pustit, kajti vrjamem da se je velika vecina naucila veliko iz tega ter bi takoj popravili napako ce bi jo lahko - pa tudi veliko od na je delalo iste napakae vendar smo imelmalo vecjo sreco in nismo pristali na cesti), nazadnje pa imas potem res nekaj takih, ki pa res ne iskoristijo nobene dane moznosti za boljse zivlenje in po mojem mnenju samo takim brezdomcem ni pomoci. Pa se tem se da pomagat ce se clovek resi osebnih problema/ov ce so le te tudi vzrok za vecino nastalih tezav (kar je res v vecini takih primerov tu, ker taki ludje so najpogosteje odvisniki taksninal drugacni ter imajo ponavadi nekaksne psihcne ter/ali psiholoske tezave). No mislm da je to to, ce se mene vprasa seveda:-)
adolfhitlerss
02. 01. 2013 10.42
+4
Po ustavi je držaba dolžna poskrbeti za socialno šibke. Kaj je zdaj to Ivan Janez?
23345
02. 01. 2013 11.40
+4
JA TO SO SAMO FLASKULE JANŠE IN NJEGOVIH TROBIL
godhead
02. 01. 2013 10.16
+7
kaj lažete, janša je vse uredil, nimamo brezdomcev, mi smo druga švica
Terezinka
02. 01. 2013 09.29
+1
Žal je to stanje, ki je realnost. Zavedati pa se moramo, da to ni izbira dejstva in načina življenja. To je kruta realnost in ne nek film, ko si bogataš zaželi drugačno življenje. Ne realno je, da bo to rešil nekdo. Dolžnost države pa mora biti, da zagotovi možnost, da ti ljudje dobijo delo in se poberejo z dna. Poglejmo na dejstvo, da nekoč, ko smo bili v neki "slabi" državi ni bilo tega stanja. Za ljudi so obstajali, sicer slabi, samski domovi. Tudi danes bi morali najti neko nastanitev. Nastanitev, ki ni le za praznike. Pričakovati, da bo vse probleme rešilo prostovoljstvo je pa ne pošteno. Glede na dejstvo, da so med nami ljudje, ki se lahko jutri znajdejo v družbi brez strehe nad glavo, moramo vstrajati, da se za take primere zagotovi neka streha. Občine plačujejo za zavetišča za pse in mačke, ne najdemo pa strehe za sočloveka.
minnaema@yahoo.com
01. 01. 2013 22.11
+11
Oprostite 14.čl.Ustave RS govori, da smo si pred Zakoni vsi enaki, ekvivalentno, da vsak državljan ima pravico do osebnega dostojanstva in varnosti. Kako je mogoče, da so kakor videno nekateri državljani postali skoraj finančni pauperji in takorekop NA CESTI brez doma in dostojnega življenja, ko so bili pred 10 ali 20 leti koristni državljani naše države - zakaj se ustvarjajo tak ostrahovite anomalije - ljudem z plitkimi denarnicami in KDO je za vse to kriv ? Kakšna družba smo postali ? !
cirenij
02. 01. 2013 07.15
Ježek, ježek. Žalostna je tale tvoja izjava.
Ramzess
02. 01. 2013 12.14
+2
Enaki pred zakloni, kdo in katerimi zakoni? Saj vemo da ne veljajo za vse isti zakoni. Če pa že imamo isti zakon, pa različne razlage istega zakona, ...poanta zakaj so zakoni sestavljeni in spisani kot so, ...zelo domišljeno delo.