Slovenija

V Kočevskem rogu pozvali k obnovitvi Slovenije z ljubeznijo

Kočevje, 03. 06. 2012 14.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na slovesnosti pred grobiščem pod Krenom je apostolski nuncij Juliusz Janusz pozval k obnovitvi Slovenije, a ne s terorjem in nasiljem. Predstavnik Nove slovenske zaveze pa je dejal, da je usodna razklanost slovenskega naroda rezultat "zločinske revolucije".

Maša v Kočevskem rogu
Maša v Kočevskem rogu FOTO: POP TV

Pred kapelo ob grobišču pod Krenom v Kočevskem rogu je danes potekala slovesnost s 23. obletno mašo za žrtve revolucionarnega nasilja. Somaševanje pred približno tri tisoč ljudmi je vodil apostolski nuncij v Sloveniji Juliusz Janusz, ki je v mašnem nagovoru pozval k obnovi Slovenije, a ne s terorjem in nasiljem, temveč z ljubeznijo, je poudaril.

Kot je v pastoralno obarvanem govoru povedal Janusz, so želeli z današnjo slovesnostjo počastiti tiste Slovence, ki so bili, ker so odprto izpovedovali svojo vero v boga, žrtve preganjanja med drugo svetovno vojno in v letih po njej.

Predstavnik Nove slovenske zaveze Boštjan Zadnikar pa je menil, da je usodna razklanost slovenskega naroda rezultat "zločinske revolucije" in temeljno slovensko vprašanje. "V to kislo jabolko bo enostavno treba ugrizniti in končno reči bobu bob oz. stvari postaviti na pravo mesto. Če tega ne bomo storili in se bomo temu izogibali ter zatiskali oči pred resnico, je postavljena pod vprašaj celo narodova eksistenca," je dejal in poudaril, da slovenski narod nujno potrebuje nov dan vstaje.

Slovesnosti se je udeležila tudi Ljudmila Novak.
Slovesnosti se je udeležila tudi Ljudmila Novak. FOTO: POP TV

Slovesnosti z mašo, ki sta jo pripravila župnija Kočevje in Nova slovenska zaveza, so se udeležili tudi nekateri politiki, med njimi ministrica za Slovence po svetu in v zamejstvu Ljudmila Novak, minister za obrambo Aleš Hojs, vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko, poslanec SDS Branko Grims in poslanka SDS Alenka Jeraj, poslanka NSi Iva Dimic, kočevski župan Vladimir Prebilič in še nekaj drugih.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (366)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

politik70
04. 06. 2012 18.49
+7
In dedki so pripeljali vnuke da jim pokažejo kje so njihovi pradedki.... Kadaj bo konec obtoževanj in odkopavanja kosti? Do kdaj se bo v Sloveniji še poveličeval Belogradizem in Izdajalstvo do kdaj Slovenceljni? Kdaj se zberemo na Sv . Urhu in zapojemo ? Hej, bigade, hitite! Razpodite, zatrite požigalce slovenskih domov! Hej, mašinca, zagodi! Naj odmeva povsodi naš pozdrav iz svododnih gozdov! Hej, mašinca, zagodi! Naj odmeva povsodi naš pozdrav iz svododnih gozdov! Kje so meje, pregrade za slovenske brigade? Ne, za nas ni pregrad in ne mej! Po slemenih oblačnih in po grapah temačnih vse od zmage do zmage naprej! Čez poljane požgane tja do bele Ljubljane naša vojska prodre kot vihar. Dokler tu so brigade, kdo nam zemljo ukrade? Na Slovenskem so mi gospodar!
Terezinka
10. 06. 2013 11.41
+1
Vse tiste, ki so se borili na strani Bele garde danes imenujejo mučence. Zares me je sram, če bo cerkev s takimi imenovanji nadaljevala. Nekoč se spomnim, da mi je bilo razloženo, da so mučenci tisti, ki so v veri v Boga in v poštenem prepričanju sprejeli in prenašali vse mučenje, da so s tem dokazali poštenje, vero in ljubezen do Boga. V Kočevskem rogu in v jamah pa so mogoče tudi pošteni in nič krivi ljudje, so ljudje, ki so bili tja zakopani na osnovi hitrih sodb in brez njih in so tudi ljudje, ki so kot domobranci pobijali Slovence, ki so bili njihovi nasprotniki. Daleč od tega, da so v Kočevskem rogu sami mučenci in pošteni ljudje.
sherum
04. 06. 2012 16.36
+9
Kdaj pa bodo škofi maševali za vse žrtve , ki so jih ovadili okupatprjem ,da so jih pobili ali pa sparvili v taborišče kjer so istradani bolani v trpljenju .umrli . Kje je bil takrat bog , da bi belogardistično gospodo podučil , da bo za tem prišlo do strašnega maščevanja saj so bili ljudje , ki so izgubili svojce pripravljeni napravit vse , da maščujejo svoje bljižne .
prašek
04. 06. 2012 17.34
+5
Terezinka
10. 06. 2013 11.51
+1
Škofi in vsi duhovniki bi svoj pošten pogled do naroda in dejanj iz preteklosti zares pokazali, ko bi v svoji molitvi povedali, da obžalujejo, da so narod vodili v boj brat proti bratu. Povedati bi morali vsaj to, da se čutijo krive, da so v cerkvah partizane označevali kot borce proti cerkvi in sovražnike Boga. Povedati bi morali, da so takrat boj za delavske pravice, narodne pravi in osvoboditev šteli v strahu, da bo RKC ob premoženje spremenili v državljansko vojno. Večina partizanov je bila namreč ravno tako iz vernih delavskih in kmečkih družin. Enačiti partizane s poboji je sprevrženo dejanje
SimonaHamer
04. 06. 2012 12.49
-1
Vrt Tisoč in tisoč let bi bilo premalo da bi se izreči dalo bežen trenutek večnosti ko si me objela ko sem te objel v svetlobi nekega zimskega jutra v parku Montsouris v Parizu v Parizu na zemlji na zemlji ki je zvezda. Jacques Prévert (Prevod: Aleš Berger)
JezekTekaTeka38
04. 06. 2012 12.27
-6
Enkrat bo treba priznat genocid nad Slovenci ... se ponižno opravičiti in prositi odpuščanja !!!
prašek
04. 06. 2012 12.32
+8
Tudi ko so prosili , jim ni bilo odpuščeno !!!! Izdajalci so pač samo izdajalci !!!
Differo Vexo
04. 06. 2012 12.37
+5
vsak narod ima pravico obrambe. a ves jezak
JezekTekaTeka38
04. 06. 2012 12.39
-8
Zločin ne zastara ... al to sam v Sloveniji dokler je še ozna bla na vladi ... tik tak ... konec ende vege kraj ... FERTIK !!!
Differo Vexo
04. 06. 2012 12.43
+3
bezina
04. 06. 2012 13.14
-2
@In koliko (glede na to, da razpolagaš s točnimi podatki) zaradi agresije komunistov?
Tonček Balonček
04. 06. 2012 13.46
+5
Vse je del božjega načrta, skrivnost! Le Stvarnik ve, zakaj so enkatere reči in dejanja dobri! Potrpljenej, čas bo pokazal! Molimo, d je tako in se zavedajmo, da brez božje volje teh pobojev ne bi bilo, šlo je za vižšje namene, ki jih mi ne razumemo!
Shadow0426
04. 06. 2012 16.01
+2
ježek al to velja za obe strani ne samo za povojne poboje ampak tudi za izdajanja in poboje med vojno ki jih prav tako ni malo mislim da so številke zelo blizu
Terezinka
10. 06. 2013 11.44
+1
Stalna praksa zagovornikov zloćina je zagovor, ker so tudi drugi tako delali. To se mora nehati. Iste zagovore imate za današnje tajkune in politiko. Ker so kradli komunisti moramo in smemo krasti.
blanla
04. 06. 2012 12.16
+3
Ne morem verjet nad hudobijo nekaterih ljudi ki tukaj pišejo članke prav občuti se negativnost kaj vas niso starši naučili spoštovat človeka tudi če ne misli tako kot vi veste da nič dobrega ne delate svojima strankama SDS in NSI ljudje vas bodo še bolj sovražili . Na koncu pa vam bom še to napisala vaš predsednik JANŠA je izsilil ta predsedniški položaj
bezina
04. 06. 2012 13.17
-1
titovka
04. 06. 2012 16.33
+1
LEPO POVEDANO...RESNIČNO IN POZITIVNO!!!!
M_teorija
04. 06. 2012 11.36
+4
Postavlja se vprašanje, kam je takrat gledal Bog?! Kako, da je kaznoval tiste, ki prisegajo nanj in določil za zmagovalca tiste, ki ga ne priznavajo?! Pravijo, da so božja pota skrivnostna?! Morda, pa je Bog le gledal in prav videl, videl, da je med ateisti več božjega, več krščanskega, so bližje deseti zapovedi?! V vsakem primeru je bil krut?!Sicer pa če je za verjeti Bibliji je znal biti do Sodome in Gomore neusmiljen! Mogoče se je takrat dogajal Božji bes nad njegovimi podaniki, kruto opozorilo, da so skrenili s poti.. Kaj če bi najprej pomislili na to božjo voljo, preden iščejo izgovore za svoja slaba dejanja, ki so vse to sprožila!?
nibo
04. 06. 2012 11.20
+3
Dajmo reči bobu bob krivi so tako kvizlingi kot tudi partizani, verjetno če ne bi bila cela druga svetovna vojna prežeta z tolikimi brezglavimi zločini kvizlingov in potem brezglavem maščevanju partizanov sedaj nebi govorili o tem. To naj ugotovijo neodvisni zgodovinarji in pustite nas državljane že na miru s temi temami. Prav je da se spomnimo vseh žrtev vojnih in povojnih pobojev obeh strani, naj počivajo v miru. Podpihovanje "levih" in "desnih" je berzsmiselno saj nobe žrtve na žalost ne bomo obudilii, zločinci na obeh straneh so po večini že mrtvi tisti, ki pa so živi pa mi verjemite da ponoči ne morejo spati in so že tako stari da nebi imelo nobenega smisla jim soditi.
Davorin Bohak
04. 06. 2012 12.26
Carantanian
04. 06. 2012 08.18
+5
A mi lahko kdo od vas - - - - Cenzorjev utemelji izbris mojega zadnjega komentarja? Ste sposobni to narest? Kaj je spornega v mojem komentarju?
titovka
04. 06. 2012 11.26
+4
Carantanian
04. 06. 2012 08.17
+8
ZAKAJ ste zbrisal ta komentar? Zakaj? Napisal sem to kar je res, za razliko od vas 24 UR - - - Pa kaj se greste z to svojo politično obarvano cenzuro . . . A sem koga užalil, cerkev mogoče? Ne me smejat - - - - Objavljam TRETJIČ Andreccc - - - - Postrezi z argumenti, tehtnimi argumenti in ne politiziraj. Tukaj so ti celo postregli z izvlečkom prisege, v kateri so prisegali tretjemu Rajhu v vseh oblikah . . . Edino kar so izpustili, je “Hitlerjevo ime” - - - Saj so vedeli, da če izgubijo, da se bodo nekako morali izvleči iz dejstva, da SO zaprisegli NACISTOM in NEMČIJI - - - - Točno to sedaj počnete - - - - Obračate dejstva v upanju da smo vsi nepismeni . . . . . Lahko tle pišeš kolkr hočeš, pa trosiš cerkvene pridige . . . . Dejstvo je, da so zaprisegli Nacistom in tretjemu rajhu. . . . . .
prašek
04. 06. 2012 06.19
+8
Pri zgodovini je pač dejstvo , da se ponavlja !!!
titovka
04. 06. 2012 11.24
+6
samo da vaš kengurujski predsednik je izvoljen od ljudstva....
Carantanian
04. 06. 2012 17.36
+1
Tonček Balonček
04. 06. 2012 00.11
+5
6.4.41, ko so ans okupirali Nemci in Italjani, je bil Hitler še Stalinov zaveznik, tako d ani bilo razloga za klečeplazenje in kolaboracijo etr borbo proti komunizmu! Ampak ti odpadniki so ež prvi dan slavili Duceja in Italijo. Zdaj so vs eto pomešali in ne vem zakaj tako obsedeno slavijo TIGR, ki pa je bil Mussolinijev smrtni sovražnik!A kdo lahko to razloži? V bistvu so bili TIGR jugoslovenarji, podružnica Orjune, sopajdašeni s hrvaškimi Istrani ter KP Italije, financirala jih je ba beograjska politična policiaj. In te zdaj slavijo ter kujejo v nebo naši novodobni poštenjaki, hkrati pa tudi kolaborante s fašizmom., Kotda bi se jim zmešalo!
Tonček Balonček
04. 06. 2012 00.07
+14
Očitno je slovenska RKC že tako kompromitirana, d aje papež vsem slovesnkm škofom prepoveal anstopanje v javnosti, rezultat je ta, da nad brezni zdaj mašuje nel Slovak iz Vatikana! To je škandal!
titovka
03. 06. 2012 23.55
+20
HAHAHAHAHAHA, pa saj res, kdo nam drži pridige...tisti srboriti nuncij, ki je loputal z vrati svojega avtomobila in se drl na novinarje zaradi mariborskih pohlepnežev...pa saj človek ne more verjeti, da nam takšni na lastni zemlji in še v demokraciji dajejo pridige...SRAMOTA!!!!!
Zascitnik
03. 06. 2012 23.57
+13
scipio
03. 06. 2012 23.49
+9
namesto da bi vatikanski nunci v sloveniji gledali predvsem to, kako bodo poravnali upnike mariborskega finančnega zločina, pri tem slovenskem ljudstvu raje vedno znova odpirajo stare rane z obujanjem spominov na petinšestdeset let stare tragedije, ki so se v veliki meri zgodile tudi zaradi njih in ne le zaradi krvoločnih rdečih. Kapitalizem, katerega advokati so vedno bili, pa je v zadnjih letih slovenskemu ljudstvu medtem uspešno potegnil in ustrojil še nekaj jermenov s hrbta. Vsako leto pojdimo torej po katarzo v kočevski rog, natresimo nekaj si soli na stare rane in sovražimo drugi druge še naprej, pa čeprav raste gor že četrta generacija. medtem pa se bodo drugi z nami šli še naprej resničnostno igro, ki se ji pravi "divide et impera".
sonas
04. 06. 2012 07.32
-9
če bi bil v tistih rovih tvoj oče, brat ali mama, bi še vedno govoril take neumnosti? stare rane? sej dolgovi so tudi že nekaj let stari, zakaj pa ti odpiraš stare rane :) :)
Carantanian
03. 06. 2012 23.48
+7
Nima smisla - - - - je tko kt je - - - -dokler nekdo ne bo dvignil glasu in se uprl VSEM Levim, Desnim Srednjim in sprejel odgovornost do LJUDI - - - - ZA LJUDI - - - - - Grem raj spat, čiste vesti v zavedanju da sem dal prisego da se bom boril proti zunanjemu sovražniku in NOTRANJEMU - - - - - To je v SLOVENSKI ZAPRISEGI - - - - in če notranji sodeluje z zunanjim sovražnikom, je avtomatično IZDAJALEC - - - -
Zascitnik
03. 06. 2012 23.59
+10
Cerkev je zunanji in notranji sovražnik!!!
sonas
04. 06. 2012 07.33
-1
zascitnik ti pa si skoraj moraš poiskati pomoč, tako zelo zelo sovražiš cerkev. toliko sovraštva ni dobro, boš dobil čir na želodcu :)
darvil
03. 06. 2012 23.44
+4
mene najbolj zanima kdo je tale hrust na fotki v sredini in zakaj Branko Škis rad raziskuje jame.Kaj neki je tako dragocenega v njh.
Zascitnik
03. 06. 2012 23.59
+8
Še dobro da je Krapina na hrvaškem, sicer bi öb pomoči Jožeta Dežmana najbrž tiste kosti pračloveka proglasili za domobranske kleromučenike!
titovka
03. 06. 2012 23.34
+15
domobranci so imeli svojo brošuro - smrt osvobodilni fronti - iz leta 1944. v tej brošuri so imeli okrog 200 nekakšnih zapovedi…tam je bilo tudi zapisano, da največji slovenski sovražnik je OSVOBODILNA FRONT – A NE NACISITČNI OKUPATO…?''končala se pa je z naslednjim opozorilom:borba za veliko idejo kakor je rešitev slovenske domovine , zahteva veliko žrtev!v času, ki bo prišel, ne bo prostora za te, ki nas danes uničujejo v imenu mednarodne in protislovenske komunistične ideologije, ne za te, ki gledajo boj od strani. zgodovino bo vodil tisti, ki jo kuje. točno to se je leta 1945 tudi zgodilo…samo, da niso zmagali domobranci in njihovi gospodarji ampak zmagovalci so bili partizani!!!!!
Carantanian
03. 06. 2012 23.38
+8
Zascitnik
04. 06. 2012 00.00
+17
porka.malorka
04. 06. 2012 13.56
Kako je lahko zmagovalec Okupator,ki nas je okuperal
Saloreich
03. 06. 2012 23.22
-16
Evo ti opevane "narodno osvobodilne fronte".. Le zakaj so bila ta brezna vse do osamosvojitve skrivnosti?? Očitno jih je bilo sram!! Sploh pa nima veze kdo je v breznih domobranci ali pa partizani kdor gleda na to je navaden primitivec! Je pa še ena druga stvar.. Vmes so bila najdena tudi že okostja otrok, žensk..
Saloreich
03. 06. 2012 23.26
-7
Saloreich
03. 06. 2012 23.29
-4
Deutsche Wehrmacht ni imela šans za zmago.
Carantanian
03. 06. 2012 23.30
+8
NEMŠKA - - - FAŠISTIČNA DOMOBRANSKA Prvo kar bi nardil Nacist, je to da bi vse kolaboratorje likvidiral po tistem ko bi zmagal v vojni - - - - Von Meinstain je sam reku, če se obrnejo nekateri proti lastnemu narodu, se bodo še prej proti nam . . . . TO je bil načrt po zmagi Nacistv - - - Kaj je reku Hitler v Mariboru . . . . NAREDITE MI TO DEŽELO SPET NEMŠKO - - - - Kaj komu ni jasno - - - Beli ste res čist zaslpljeni . . . ko opevat to izdajo Nimate niti pojma kaj opevat - - - - Sramota - - -
slosap
03. 06. 2012 23.34
+6
Andreccc, ja hvala Bogu, da je ni imela, ker drugače bi midva danes ne pisala po temoe mediju, sploh pa ne v jeziku v katerem piševa...
Saloreich
03. 06. 2012 23.37
-11
Kaj komu ni jasno? Samo za info, Domobranci niso nikoli prisegli Nacizmu.
Carantanian
03. 06. 2012 23.39
+12
Andreccc - - - - PRISEGLI SO OKUPATORJU - - - - Ne moreš sedaj se neki zmišljevat pa spreminajt dejstsva - - - - -
Saloreich
03. 06. 2012 23.40
-12
Samo v rdečih učbenikih :) Raje ne meni tukaj o zaslepljenosti.
Carantanian
03. 06. 2012 23.43
+12
Aja - - - - POVEJ kdo je Bil okupator, kdo se je boril proti okupatorju in kdo se je boril z okupatorjem . . . . . DEJSTVA ki se ne MOREJO niti pod razno SPREMENITI - - - - Tisti ki sodeluje je avtomatično IZDAJALEC - - - - Kaj ti ni jasno?
slosap
03. 06. 2012 23.47
+10
Ne vem kakšne učbenike meniš, jaz sem gledal zgodovinske posnetke, in moj deda je bil tudi na stadionu, in ja polna usta slovenstva vseh, ampak pod nemškim škornjem, pod nemškim pogledom na svet... In zaprisega je bila tudi Dolfetu, pa ti to pasalo ali ne.... Pa še denar so dobili od Wehrmachta... Ne vem kaj tu ni jasno... Najbrž boš zej rekel, ah ne niso tko mislmli... Pa ko bo koncnvojne, bomo okupatorja ven fuknli...ja ziher no....
Saloreich
03. 06. 2012 23.51
-10
Na kratko, naštudiraj malo slovnico potem pa še enkrat preberi domobransko prisego. Če so domobranci prisegli Hitlerju so potem tudi partizani Stalinu, ki je bil še večji morilec :) Še Nemci so delali svoja taborišča po vzoru ruskih Gulagov. Kdo je bil okupator je pa seveda več kot odlično vprašanje :)
Saloreich
03. 06. 2012 23.54
-8
A se ne pojavi nekakšna nelogičnost, da bi se nekdo, ki se poimenuje Dom-o-branec in v svojih pesmih opeva domovino boril proti njej??
slosap
03. 06. 2012 23.58
+5
Aja moj stil ti ni všeč, se opravičujem... Ah ti si eden tistih, ki se sprenevedajo in menijo, saj podpisano je bilo nekaj drugega? No pravniki poznajo izraz konkludentnega dejanja... In oborožitev in plačevanje s strani Wehrmachta je kolaboracija.... Pa to tebi bilo po godu ali ne... Ne vem kaj je iskal nemški Wehrmacht na stadionu? Najbrž so bili častni gosti? Končujem nesmiselno debato o tem... Zame so bili kolaboranti in zaprisegli so tudi nemškemu rajhu, pa ti imel slepo pego na očeh ali ne... Preberi celotno zaprisego in ne samo tisti del, ki govori in se široko usti o slovenstvu... Pa gute Nacht, da se počasi navadiš na pravi jezik... Schönen Schlaf!
jester1970
03. 06. 2012 23.58
+5
Besedilo zaprisege ljubljanskih domobrancev se je glasilo: “ ”Prisegam pri Vsemogočnem Bogu, da bom zvest, hraber in svojim nadrejenim pokoren, da bom v skupnem boju z nemško oboroženo silo, stoječo pod poveljstvom vodje velike Nemčije, SS četami in policijo, proti banditom in komunizmu kakor tudi njegovim zaveznikom svoje dolžnosti vestno izpolnjeval za svojo slovensko domovino kot del svobodne Evrope. Za ta boj sem pripravljen žrtvovati tudi svoje življenje. Tako mi Bog pomagaj.” [5][4] ” Slovenski domobranci so podpisovali tudi izjavo v nemščini in slovenščini: “ "Sem prostovoljno pristopil v Slovensko Domobranstvo, v boj in uničenje komunizma, kateri je moji deželi že toliko gorja prinesel in celo Evropo ogrozil. Moja trdna volja je, z vsemi mojimi močmi, v zadovoljstvo moje dežele in Evrope bojevati se pod nemškim vodstvom, in za to tudi moje življenje postaviti. To obvezo sem danes s sveto prisego potrdil. Sem bil o dolžnosti in pravicah v službenem, disciplinarnem in gospodarskem oziru poučen."[4]
jester1970
03. 06. 2012 23.58
+3
Zascitnik
04. 06. 2012 00.03
+5
Andrerccc, andre andere andre nazaj v Argentino!!!
jester1970
04. 06. 2012 00.04
+6
Določene stvari so dejstva in domobranska prisega je dejstvo
jester1970
04. 06. 2012 00.08
+6
Andreccc, a se ne pojavlja neka nelogičnosto, da so se eni imenovali črna roka, pa sploh črnih rok niso imeli. Imeli so rdeče od krvi domoljubov in upornikov
slosap
04. 06. 2012 00.10
+3
Andreccc, a je slepa pega odpadla, al postrežem še z nemškim originalom? Ne vem no, kaj tu nekaterim ni jasno.... Hvala jester za trud.... Se mi ni dalo niti ven vlečt tega, ker sem osupel nad zgodovinsko slepoto nekaterih... Pa še čudi me, da nemški učbeniki, ki so usklajeni s francozi ne omenjsjo domobrancev kot žrtev ....
Saloreich
04. 06. 2012 00.24
-6
Nevem čemu smeh, jaz tu ne vidim ničesar smešnega :)
slosap
04. 06. 2012 00.28
+5
Jaz pa andreccc, ker če si prebereš v bistvu govoriš take nesmisle, da mi je smešno.... Kot da je bilmtretji rajh tu v gosteh, ki je bil urejena država hahahaha zato mi je smešno...in nazadnje mi je smešno, da je nekdo, ki je proti komunizmu osvobojen kolaboracije s sistemom, ki je imel temelj v uničenju vsega nearijskega....
Saloreich
04. 06. 2012 00.43
-8
Meni je samo žalostno tvoje površno poznavanje zgodovine. Pa lahko noč, grem spat!
Carantanian
04. 06. 2012 07.10
+3
slosap
04. 06. 2012 08.54
+2
Mene pa skrbi tvoje enoumno poznavanje zgodovine, kjer jemlješ dejstva selektivno in s tem poskušaš opravičiti kolaboracijo z nemškim rajhom. Za Slovence je veljalo, da jih je potrebno iztrebiti, saj so bili majhen narod, ki ga po filozofiji propagadnega ministra ne bi smelo biti (če bereš njegov dnevnik, nemški original). Na konferenci v Wannseeju je bilo tudi odločeno kako in kaj s Slovenci...
slosap
04. 06. 2012 09.01
+3
Pa še nekaj andreccc, a tebi dvajseti april kaj pove?
vetlan
04. 06. 2012 10.59
-3
andresss, nehajti že lagati. V rovih ni bilo niti otrok, niti žensk. Obstajajo uradni zapisi, da so bili samo uniformirane osebe.
Saloreich
04. 06. 2012 12.16
+0
Moje enoumno poznavanje zgodovine?? Hahahahahahaha ta pa je svetovna haha :)
slosap
05. 06. 2012 10.30
Ti niti na en argument ne odgovoriš... No sicer pa nič novega...
titovka
03. 06. 2012 23.15
+6
priporočam vsem, ki so bili v kočevskem rogu, da si preberejo knjigo od edmonda parisa- la vatican contre i'europe...vatikan proti evropi...morebiti jim bo veliko jasno!!!
slosap
03. 06. 2012 23.18
+6
Ma ne splača se sploh govorit...že če bi vzeli Biblijo v roke in si jo prebrali, bi vedeli, da tale organizacija nima ama ništa s tistim o čemer govori... Ne delaj si rezanih podob, ne časti jih in ne moli k njim...1.zapoved!!! Mah saj nima smisla karkoli govorit več, vse skupaj je ena sama farsa!
titovka
03. 06. 2012 23.35
+6
Carantanian
03. 06. 2012 23.46
+8
Ne bojo je prepbrali - - - ker preveč resnice piše v njej Beli / Krščanarji berejo samo biblijo in pravljice - - - ker zakaj bi resnica bila v napoto dobri zgodbici :) - - - -
slosap
03. 06. 2012 23.59
+4
Ne berejo Biblije!!! Berejo to, kar jim Vatikan servira!
Zascitnik
04. 06. 2012 00.04
+6
Uboge kleristične ovčke, odpustimo jim, saj ne vedo kaj delajo. Ah, raje ne, ker si kriv tudi če si malomaren!!! Cerkev, ven!!!
slosap
03. 06. 2012 23.07
+12
Ne vem zakaj se ta tema še vedno izpostavlja kot najbolj pomembna v tej državi. Leta 1945 je bila premagana koalicija sile, ki je želela podjarmiti slovanske narode za sužnje, Slovence uničiti in razseliti, na vzhodu pobIti Ruse in si narediti Lebensraum, dominirati svetu in popolnoma uničiti Jude. Da, zgodili so se povojni poboji, pa ne samo pri nas. Da, zgodile so se krivice, vendar to ni razlog za potvarjanje zgodovine. Pomembna je pieteta do žrtev in to vseh, ker žrtve se ne delijo na bele in rdeče, ampak so samo žrtve. Imam že dosti sprenevedanja obeh strani. Najbolj pa ta teh tule, ki govorijo o odpuščanju, a hkrati pozivajo na nekakšne vstaje! Mar ni bilo dosti gorja? Vnuk domobranskega oficirja sem. Ampak počasi izgubljam potrpljenje s stalnim nepietetnim obnašanjem v državi, katere politiki poskušajo naše glave in oči venomer upirati v preteklost, samo da ne bi videli svinjarije, ki jih počnejo trenutno...
Carantanian
03. 06. 2012 23.11
+4
Zascitnik
04. 06. 2012 00.06
+2
Ma ti si vnuk domobranskega oficirja ki je bil tajni partizanski agent. Tako se dela!!!
slosap
04. 06. 2012 08.49
Ne vem zakaj so izbrisali komentar, ampak Zascitnik... Ne.. Bil je likvidiran leta 1945, julija.... Si me pa nasmejal s tvojim komentarjem:)