Slovenija

V izolskem kampusu Livade po požaru za okoli milijon evrov škode, za odpravo posledic bo potrebnega vsaj pol leta

Izola, 25. 10. 2017 15.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Požar, ki je v nedeljskem večernem neurju zajel izolski Univerzitetni kampus Livade, je povzročil za okoli milijon evrov škode. Preiskava sicer še poteka, a po prvih ocenah bodo za odpravo posledic potrebovali vsaj pol leta. V času požara v stavbi na srečo ni bilo študentov, gorela pa je električna napeljava.

Požar, ki je v nedeljskem večernem neurju zajel izolski Univerzitetni kampus Livade, je po prvih ocenah povzročil škodo v vrednosti milijon evrov. Na primorski univerzi ocenjujejo, da bo za odpravo posledic potrebnega vsaj pol leta.

Škode bo po prvih ocenah za okoli miljon evrov.
Škode bo po prvih ocenah za okoli miljon evrov. FOTO: Občina Izola

Uporabniki kampusa sedaj iščejo primerne lokacije za nadaljnje delo, a jim to povzroča precejšnje težave, saj so za delovanje laboratorijev potrebni posebni pogoji.

Prostore Univerzitetnega kampusa Livade uporabljajo fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije, fakulteta za vede o zdravju, Center odličnosti Innorenew CoE in Znanstveno-raziskovalno središče Koper.

Strokovnjaki ugotavljajo škodo na raziskovalni opremi ter izdajajo certifikate uporabnosti, so še zapisali na Univerzi na Primorskem. Zgradba in vsa oprema sta zavarovani. Preiskava po navedbah primorske univerze sicer še poteka.

Huda ura v Izoli: voda zalila hotele, vrtce, šole, stanovanja, ogenj opustošil kampus

V stavbi v času požara ni bilo študentov, gorela pa je električna napeljava.

Kot so po nedeljskem neurju sporočili z izolske občine, je bilo ravno gašenje požara v kampusu najzahtevnejša intervencija po nedeljskem neurju v Izoli. Poplavilo je pritlični del, ogenj pa je zajel večji del električne napeljave.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

NotMe
25. 10. 2017 21.23
-2
milijon evrov, da bodo poštemali, na novo potegnli žice in zakitali, pa zbelili??? Če jim niso zgoreli neki hudo hudi instrumenti in polvesoljska tehnika, mi tole smrdi. pa ne po zažgani plastiki.
Finfer
25. 10. 2017 21.17
+1
Koliko denarja bodo se zmetali v morje za neke ničvredne univerzitetne campuse ki potem propadajo in ne vedo kaj z njimi delati !!
valjhunsinkajtimara
25. 10. 2017 19.29
-1
Če sodimo po tistem sobnem kolesu na sliki: je poplavilo nic kaj vrednega...