Slovenija

V EU ne sme leteti kar 232 letalskih družb iz 21-ih držav

Ljubljana, 29. 06. 2015 16.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Evropska komisija je osvežila seznam letalskih prevoznikov, ki ne smejo leteti v EU. Največja sprememba seznama je ta, da so umaknili prepoved letenja za vse Filipinske prevoznike. Na najnovejši črni listi letalskih prevoznikov je 232 letalskih družb iz 21-ih držav. Pred potovanjem izven EU preverite črno listo letalskih prevoznikov.

Umaknili so prepoved letenja v EU za vse Filipinske letalske prevoznike.
Umaknili so prepoved letenja v EU za vse Filipinske letalske prevoznike. FOTO: Reuters

Evropska komisija je osvežila seznam letalskih prevoznikov, ki ne smejo leteti v EU, ker ne zagotavljajo zadostne varnosti potnikov. Najpomembnejša novica je, da so umaknili prepoved letenja v EU za vse Filipinske letalske prevoznike, so sporočili na Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS).

V primeru, da načrtujete potovanje izven EU, ki vključuje tudi povezovalne lete, preverite črno listo letalskih prevoznikov in se tako izognite varnostnim tveganjem, opozarjajo na Zvezi potrošnikov Slovenije.

V EU deluje 150 letalskih družb, 450 letališč, vsako leto pa prepeljejo 800 milijonov potnikov. Skupni evropski trg predstavlja kar tretjino vsega letalskega trga na svetu, pojasnjujejo na ZPS.

Na najnovejši črni listi letalskih prevoznikov je 232 letalskih družb iz 21-ih držav. Tako so na seznamu prav vse letalske družbe iz Afganistana, Angole (z izjemo ene družbe, ki lahko deluje pod omejenimi pogoji), Benina, Republike Kongo, Demokratične republike Kongo, Džibutija, Ekvatorialne Gvineje, Eritreje, Gabona (z izjemo dveh družb, ki lahko letijo pod določenimi pogoji), Indonezije (z izjemo štirih družb, ki lahko letijo pod določenimi pogoji), Kazahstana (z izjemo ene družbe, ki lahko leti pod omejenimi pogoji), Kirgizije, Liberije, Libije, Mozambika, Nepala, Siere Leone, São Tomé-a in Príncipe, Sudana in Zambije. Na seznamu je tudi prevoznik Blue Wing Airlines iz Surinama.

Na seznamu je tudi osem letalskih družb, ki lahko poslujejo pod omejenimi pogoji, kar pomeni, da lahko na letališča EU letijo le z določenimi tipi letal. V tej skupini so Air Astana (Kazahstan), Afrijet in SN2AG (Gabon), Air Koryo (Ljudska demokratična republika Koreja), Air Service Comores (Comoros), Iran Air (Iran), TAAG Angolan Airlines (Angola) in Air Madagascar (Madagaskar).

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ciymbalta
29. 06. 2015 19.44
+0
Kaj te države ki so na črni listi ne smejo letet ker se bojijo da bojo spet koga napadli kot so napadli Američane