Slovenija

V. d. strokovnega direktorja v UKC Ljubljana postala Marija Pfeifer

Ljubljana, 11. 11. 2015 22.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Svet UKC Ljubljana je na mesto v. d. strokovne direktorice soglasno imenoval endokrinologinjo Marijo Pfeifer. Ta bo funkcijo začela opravljati v petek, dan za tem, ko sporazumno preneha pogodba dosedanjemu v. d. strokovnega direktorja Sergeju Hojkerju.

Razpis za mesto strokovnega direktorja bo objavljen v petek, je povedal predsednik sveta Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana Tomaž Glažar. Isti dan bo objavljen tudi razpis za glavno medicinsko sestro. Rok za prijavo na oba razpisa bo osem dni. Če bo razpis za strokovnega direktorja uspel, bo Marija Pfeifer tako le kratek čas opravljala funkcijo vršilke dolžnosti.

UKC Ljubljana
UKC Ljubljana FOTO: Bralec

Na seji so sicer sprejeli poročilo o poslovanju od januarja do septembra letos, ki je pokazalo, da so v bolnišnici v tem obdobju ustvarili 4,4 milijona evrov presežka odhodkov nad prihodki, kar je bistveno manj kot v enakem obdobju lani, ko so bili za okoli 12 milijonov evrov v minusu. Lani je bila izguba toliko večja predvsem zaradi poplačila plačnih nesorazmerij. Teh je bilo za okoli 6,5 milijona evrov. Glažar je izrazil upanje, da se bo jeseni rezultat še izboljšal.

Tema seje je bilo tudi izdajanje soglasij za delo pri drugih delodajalcih. Na eni izmed oktobrskih sej je svet namreč sklenil, da okoli 30 zdravnikom ne podeli tega soglasja. Za to se je odločil, ker naj bi želel skrajšati čakalne dobe v UKC. Zaradi tega so v zdravniškem sindikatu Fides napovedali tožbe.

Glažar je danes povedal, da obstaja veliko različnih pravnih mnenj, ali je bilo glasovanje o tej temi v skladu z zakoni. Svet je prosil, da se pripravi natančen protokol, ki bo upošteval vso sprejeto zakonodajo in interna pravila UKC, da ne bo prihajalo do nesporazumov pri dajanju soglasij. Predlagal je tudi, da posamezniki, ki želijo soglasje, ponovno zaprosijo zanj. Pred tem so v svetu odločali o celotnem seznamu in ne o posameznikih.

Na vprašanje, ali je ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc spremenila mnenje o Andreju Baričiču, je Glažar odgovoril, da ne ve nič o tem, da bi se to zgodilo. Kolar Celarčeva je, potem ko je svet UKC Ljubljana 22. oktobra Baričiča izbral za generalnega direktorja bolnišnice, izrazila zaupanje vanj in dejala, da bo vladi predlagala soglasje k njegovemu imenovanju. Kljub temu usoda Baričiča še ni znana, saj vlada soglasja še ni dala. Koalicijski SD in DeSUS nista zadovoljni z njegovim imenovanjem.

Svet je več točk dnevnega reda, ki bi jih moral obravnavati danes, prenesel na naslednjo sejo, ki bo potekala v roku 14 dni. Med prestavljenimi točkami je bil tudi rebalans finančnega načrta za leto 2015.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

enakostzavse
12. 11. 2015 08.18
+0
A je ta tudi priležnica baričića in vrhunca. ? Bi se pa navezal na vprašanja drugi tukaj. Koliko direktorjev, pomočnikov direktorjev, tajnic direktorjev, vd direktorjev pa ima ukc LJ???????????????????????????????????????
anjerd
12. 11. 2015 07.54
+1
Korito ostaja, menjajo se sv..je.
DonDonDan
12. 11. 2015 07.18
+0
Sami drektorji v UKC !!!!!!!!!!! Jih je kot Kitajcev in Rusov skupaj !!!!!!!!!
plan9
12. 11. 2015 05.07
+6
...koliko direktorjev pa premore ta UKC, več kot medicinskih sester, če direktorčki primejo za lopato, bo kmalu skidano...