Tujina

V Avstriji evakuacije zaradi nalivov, zaprte tudi nekatere avtoceste

Dunaj, 22. 06. 2012 12.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekatere predele Avstrije so prizadela huda neurja in nalivi, zaradi katerih so narasle vode, ki so določena območja poplavile. Zaradi odstranjevanja posledic neurij so v Avstriji zaprte tudi nekatere avtoceste.

Poplava
Poplava FOTO: Reuters

Močne nevihte so v Avstriji včeraj opustošile celotne vasi. Najbolj prizadeti sta bili dolina Paltental v pokrajini Zgornja Štajerska in pokrajina Liezen. Neurja pa so divjala tudi v okolici Leobna, Brucka in Weiza. Svoje domove je moralo zapustiti okoli 350 ljudi, ki so prenočili pri sorodnikih ali pa v posebnih zatočiščih. Na prizadetih območjih je bilo ponoči aktivnih 300 gasilcev in 70 prostovoljcev Rdečega križa. Za pomoč pa so zaprosili tudi vojsko.

Slovenski prometnoinformacijski center poroča, da so morali zaradi odstranjevanja posledic neurja zaprti avtocesti A10 od Spittala proti Salzburgu in A9 proti Gradcu. Obvoz za A10 iz Slovenije je po avtocesti preko Gradca.

Toča je sicer najhuje klestila na avstrijskem Štajerskem in Tirolskem. V Kapfenbergu so gasilci osvobodili par, ki je bil ujet v poplavljeni kleti, v kateri je bila gladina vode višja od enega metra. Heinz Hartl iz gasilske organizacije v Lieznu je dejal, da česa takšnega v svoji gasilski karieri še ni videl na lastne oči.

"To je povsem nepredstavljivo," je dejal. Vode so divjale tudi v vaseh v okrožju Mur. Voda je premetavala avtomobile, prekinjena pa je bila tudi oskrba z elektriko.

Sicer je močno neurje divjalo že v sredo. Včeraj so ocenjevali, da je samo na poljedeljskih površinah nastalo za 4,4 milijona evrov škode. Po današnjih ocenah pa naj bi bilo poškodovanih 10.000 hektarjev površin, škoda pa naj bi znašala okoli 5 milijonov evrov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
22. 06. 2012 21.15
-1
Ne poznamo mere 'višje od metra'. Sicer pa kaj se tam dogaja, ali to leze k nam.
sebajan
22. 06. 2012 20.37
+1
Ja res, a ni možno dobiti vsak nekaj slik???
modrix
22. 06. 2012 16.24
+9
ste pa skopi z slikami....