Slovenija

Utopitev dečka na kopališču Pristan: Obtožnica zoper trojico postala pravnomočna

Maribor, 21. 09. 2013 10.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Mariborsko sodišče je zavrnilo ugovore trojice, ki je osumljena odgovornosti za utopitev šestletnega dečka na kopališču Pristan februarja 2010, tako da je obtožnica postala pravnomočna. Kdaj se bo sojenje začelo, pa še ni znano, saj okrožno sodišče še ni razpisalo predobravnavnega naroka.

Kopališče Pristan-3
Kopališče Pristan-3 FOTO: Jani Dolinšek

Čeprav vodja mariborskega tožilstva Drago Šketa, ki je za časnik Večer potrdil odločitev sodišča, ni razkril imen obtoženih, pa časnik navaja, da gre za vaditelja plavanja Jerneja Lorbka, direktorja javnega zavoda Športni objekti Maribor Antona Kneza in direktorja zdaj likvidiranega podjetja, ki je tedaj organiziralo plavalni tečaj, Kristijana Habjaniča.

Dva obdolženca obtožnica bremeni kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, enega pa kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, še piše Večer.

Nesreča se je zgodila na plavalnem tečaju prvošolcev, ki je tradicionalno takrat že dve desetletji potekal v okviru akcije Naučimo se plavati. Otroci so sošolca opazili v vodi in so začeli klicati na pomoč, reševalci pa so otroka potegnili iz vode.

Po nekaj dneh na enoti intenzivne terapije UKC Maribor je deček umrl, njegova starša pa sta vložila kazensko ovadbo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tedomedo_13
21. 09. 2013 14.00
+23
Mi imamo bedno sojenje: 3 leta traja, da bo prišlo do sojenja (čudno je, da se lahko pritožiš že na obtožbo in ne samo na obsodbo), sojenje se bo vleklo verjetno tudi nekaj let, potem se bodo obsojeni pritožili še na obsodbo - res gre hitro.
0100011110111
21. 09. 2013 14.10
+9
Ja zakaj le... Če je za en navaden primer treba vse besede zapisovat, ki so ble izrečene, brat ustavo poleg, pa se potem namesto da bi se v 5ih minutah to rešlo, reši v 2h urah. Zato se vleče pri nas. Vzamejo si preveč cajta. Rihtat pri nas itak po drugi uri več ne moreš skoraj nič. Pol pa rabijo še višje plače?
BMWmunja
21. 09. 2013 22.26
+9
Morda bi si morali enkrat ogledati, kako delavci delajo na normo in kako plačo za to dobijo, če jo. Ako ne morejo delati ažurno, to je hitro in natančno, je najbolje, da se od tam spucajo in prepustijo svoja polnomastno plačana delovna mesta tistim, ki to zmorejo...