Slovenija

FOTO: Solze sreče za Lano, ki je lahko končno obula normalne čevlje

Miami, 03. 03. 2017 12.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V začetku leta je sedaj osemletna Lana Beranič prestala zahtevno operacijo stopal. Dva meseca po operaciji je Lana že dovolj okrevala, da se je skupaj z očetom odpravila v bližnjo trgovino z obutvijo, kjer si je končno lahko obula normalne čevlje, kar je bila njena največja želja. Zato ni čudno, da so njena lička oblile solze sreče.

O osemletni Lani Beranič, ki se je rodila z deformiranimi stopali, smo poročali, ko se je odpravljala na zahtevno operacijo v ZDA. Lana se je namreč v začetku leta skupaj z očetom in sestro odpravila na operacijo stopal na kliniko na Floridi, kjer so ji dva prsta na vsaki nogi popolnoma odstranili, dva prsta pa skrajšali. V vse prste so ji vstavili ploščice, da so ustavili njihovo nadaljnjo rast. Lana je morala pri svojih komaj sedmih letih zaradi deformiranih stopal nositi prilagojene čevlje številka 40, zato ni nič čudnega, da je bila njena največja želja, da bi lahko nekoč obula normalne čeveljce.

Osemletna Lana se je razveselila svojih prvih 'normalnih' čevljev.
Osemletna Lana se je razveselila svojih prvih 'normalnih' čevljev. FOTO: Facebook

Zdaj se je njena želja vendarle uresničila. Lana je namreč po zahtevni operaciji dobro okrevala in se tako pred enim dnevom končno odpravila v trgovino z obutvijo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kot je na svojem Facebook profilu zapisal Rok Černic, prijatelj družine Beranič, ki je delil tudi fotografijo Lane v trgovini z obutvijo, je Lana po vseh letih upanja končno lahko obula navadne športne čevlje. Deklica je od sreče zajokala. "Predstavljajte si, da ste prvič v življenju v navadnih supergah in ne v posebno oblikovanih, ki so zelo težke, hoja v njih pa zelo naporna," je zapisal Černic in dodal, da je Lana izjemna borka in navsezadnje pridna in nezahtevna punca.

Čustva so prevzela tako njo kot njenega očeta, ki sta se v trgovini zjokala od sreče.
Čustva so prevzela tako njo kot njenega očeta, ki sta se v trgovini zjokala od sreče. FOTO: Facebook
Lana je trenutno še na Floridi. V oddaji 24UR bomo objavili pogovor s pogumno Lano in njenim očetom, ki komaj čakata, da se vrneta domov. Več ob 19. uri na POP TV.

Lanin oče Marjan Beranič pa je na Facebooku zapisal: "Trenutek na katerega je Lana čakala dolgih osem let. Obula je normalne čevlje. Zelo je srečna. Mislim, da slike vse povedo. To so solze sreče. Zdaj pa bo počasi čas, da se vrneva domov k svojim najdražjim."

Za Lanino operacijo so denarna sredstva nekaj časa zbirali tudi s prostovoljnimi prispevki, saj sta se morala starša več let boriti, da sta dosegla, da je Lani operacijo stopal plačala zdravstvena zavarovalnica. Lano so operirali v istem centru kot dečka Reneja, ki mu je grozila amputacija noge, a se je nato zgodba srečno razpletla.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1