Gospodarstvo

Upravo Luke Koper zapušča Tomaž Martin Jamnik

Koper, 20. 04. 2012 18.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nadzorniki Luke Koper so sprejeli odstop namestnika predsednika uprave Tomaža Martina Jamnika, ki ga je ponudil iz osebnih razlogov. Funkcije ne bo več opravljal z začetkom junija, bo pa ostal zaposlen v Luki Koper.

Tomaž Martin Jamnik od 1. junija dalje ne bo več namestnik predsednika uprave Luke Koper. Nadzorniki so njegov odstop sprejeli na današnji seji.

Jamnik, ki je bil v upravi družbe od oktobra 2009, je odstop danes ponudil iz osebnih razlogov, dejansko pa funkcije namestnika uprave ne bo več opravljal z začetkom junija, je pojasnil prvi nadzornik Janez Požar. Skladno s pogodbo bo ostal zaposlen v Luki Koper. Predlogov za morebitnega novega člana uprave danes ni bilo, na vprašanje, ali bodo v Luki Koper poiskali novega namestnika uprave, pa Požar ni želel odgovoriti.

Luka Koper
Luka Koper FOTO: Miro Majcen

Nadzorni svet Luke Koper je za zaprtimi vrati začel tudi razpravo o zaupnici celotni upravi, ki jo bodo nadaljevali na prihodnji seji 14. maja. "Razpravo smo za zaprtimi vrati opravili. Nadaljujemo jo 14. maja in naprej ne bom komentiral," je bil po slabih pet ur trajajoči seji redkobeseden Požar. Zakaj prekinitev, ni pojasnil.

Predsednik uprave Gregor Veselko predloga za razširitev dnevnega reda z razpravo o zaupnici upravi, ki so ga minuli teden sicer vložili predstavniki zaposlenih v nadzornem svetu, ni komentiral. "To je naloga nadzornega sveta. Verjamem, da bo presojal na podlagi tehtnih argumentov. Vemo, kakšni so rezultati za leto 2011 in kaj je uprava naredila za družbo v treh letih. Zakaj se je dnevni red širil in kakšni motivi so zadaj, ne morem komentirati," je dejal.

Naloge Jamnika, ki je bil v upravi pristojen za operativo in komercialo, bo treba v bodoče porazdeliti med preostale člane uprave, je po končani seji še dejal Veselko.

Nadzorniki Luke Koper so sicer danes med drugim sprejeli letno poročilo o poslovanju za minulo leto. Skupina Luka Koper je leto 2011 končala s čistim dobičkom v višini 447.729 evrov, medtem ko je v letu 2010 ustvarila čisto izgubo v višini 2,9 milijona evrov. Brez slabitve finančne naložbe v Intereuropo bi čisti dobiček skupine lani znašal 12,9 milijona evrov.

Poslovni prihodki skupine Luka Koper – ladijski pretovor je bil lani rekorden in je znašal 17 milijonov ton oz. 11 odstotkov več kot v letu 2010 – so se glede na leto 2010 lani povečali za 13 odstotkov, na 143,6 milijona evrov.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lila2140
23. 04. 2012 07.43
+1
kako se sekiram...