Slovenija

Upravna enota se seli v Tobačno

Ljubljana, 12. 03. 2007 07.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Del Upravne enote Ljubljana se seli na novo lokacijo, v prostore nekdanje Tobačne tovarne.

Sektor za upravne notranje zadeve bo odslej v prostorih Tobačne tovarne
Sektor za upravne notranje zadeve bo odslej v prostorih Tobačne tovarne FOTO: POP TV

V prostorih Tobačne tovarne bo na več kot 4700 kvadratnih metrih deloval sektor za upravne notranje zadeve.

Na ministrstvu za javno upravo pravijo, bodo novi prostori tako strankam kot zaposlenim bolj prijazni, poskrbljeno bo tudi za dostop za invalide ter za zadostno število parkirnih mest, ki pa bodo plačljiva.

Po besedah tiskovnega predstavnika ministrstva za javno upravo Luka Kočevarja so že dlje časa iskali novo lokacijo, saj so bili prostori na Mačkovi ulici, Adamič Lundrovem nabrežju, Proletarski ulici in Trgu Prekomorskih brigad dotrajani in neprimerni za poslovanje.

Novi prostori obsegajo 123 pisarn in drugih prostorov ter 23 okenc za poslovanje s strankami
Novi prostori obsegajo 123 pisarn in drugih prostorov ter 23 okenc za poslovanje s strankami FOTO:

Novi prostori na Tobačni ulici 5 v skupni površini 4752 kvadratnih metrov obsegajo 123 pisarn in drugih prostorov ter 23 okenc za poslovanje s strankami.

Prostori v Tobačni tovarni so v lasti podjetja IMOS-G nepremičnine in inženiring, ki jih je tudi obnovilo. Mesečno najemnino 57.030 evrov bo plačevalo ministrstvo za javno upravo, ki je izvedlo tudi javni razpis za nakup pisarniške in arhivske opreme v vrednosti 354.563 evrov.

Izpitni center in krajevni uradi bodo z delom nadaljevali na obstoječih lokacijah. Izpraznjene prostore bo UE Ljubljana vrnila Mestni občini Ljubljana, ki je po zakonu lastnik teh prostorov, upravna enota pa jih ima le v uporabi.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

thesilos@gmail.com
12. 03. 2007 13.53
lepo, da je sporočilo ažurno in napisano v prihodnjiku, da naj bi se to enkrat zgodilo, ko pa je UE že posluje samo v novih prostorih. Vsekakor kot bralec nisem najbolj zadovoljen ko po prebranem članku naletim na zaprta vrata in lahko samo zijam: "ŽE?".