Slovenija

'Sreča, da imamo opozicijo'

Ljubljana, 13. 02. 2010 19.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ob 21. obletnici SDS se je v Kulturnem domu v Semiču sestal svet stranke. Predsednik SDS Janša je dejal, da bi bilo brez alternativ in pritiska na vlado slabo stanje v Slovenij še slabše.

Največ pozornosti so posvetili aktualnim zadevam.
Največ pozornosti so posvetili aktualnim zadevam. FOTO: POP TV

Pred današnjo slavnostno akademijo ob 21. obletnici SDS se je v Kulturnem domu v Semiču sestal svet stranke.  Največ pozornosti je posvetil aktualno političnim razmeram, pri čemer so člani sveta izrazili zaskrbljenosti glede stanja v državi, je po sestanku povedal predsednik sveta Franc Cukjati

Po njegovih besedah je svet obravnaval še delo poslanske skupine in podprl njeno politično usmeritev, tako glede tretjega paketa gospodarskih ukrepov kot tudi interpelacije, ustavne obtožbe in drugih političnih stališč

Janša o uspehih stranke

Predsednik stranke SDS Janez Janša je prav tako spregovoril o uspehih stranke in stanju v državi. Brez alternativ in pritiska na vlado bi bilo slabo stanje v Sloveniji še slabše, je povedal in dodal, da so v SDS nad slabim stanjem v državi zaskrbljeni. Po njegovih besedah je stranka lani naredila veliko, ustanovili so dvajset novih občinskih odborov, s prepričljivo razliko pa so zmagali na volitvah v evropski parlament, kamor so "poslali dobro delegacijo, ki zastopa interese SDS".

Janez Janša
Janez Janša FOTO: Dare Čekeliš

V obdobju zadnjega leta so postavili na noge močan strokovni svet, ki je v navedenem obdobju državnemu zboru predlagal precej več protikriznih ukrepov, kot pa jih je predlagala vlada, je dejal Janša in dodal, da so vse razprave in razprava na zadnji seji državnega zbora pokazale, da je za Slovenijo velika sreča, da ima konstruktivno opozicijo, ki zna oblikovati tudi alternative.

Ne moremo se izviti iz krize

V zadnjem času je besedah predsednika SDS v Sloveniji prišlo tudi do novega primera, ki do obisti razgalja dejstvo, da v Sloveniji v času vladavine tranzicijske levice pred zakonom niso vsi enaki, in ko ena pravila veljajo za bogato elito, druga pa za navadne državljane. Ob tem je spomnil, da se je SDS na to odzvala z interpelacijo, ki jo je vložila skupaj s SLS, meni Janša.

Članstvo SDS skrbi, ker se Slovenija ne more izviti iz finančne krize. Skrbi ga tudi lanski padec bruto domačega proizvoda, ki je med vsemi članicami evro območja največji. Kljub temu, da skušajo v SDS vladi po svojih močeh pomagati, pa jih skrbi njen počasni odziv, je dejal predsednik SDS.

Janša je izrazil skrb tudi zaradi ogrožanja vrednot, na katerih je Slovenija nastala. Opozoril je na podelitev visokega državnega odlikovanja nekdanjemu šefu tajne politične policije, kar je po njegovi oceni v nasprotju z vsemi načeli in s slovensko ustavo.

Ker so današnjo slavnostno akademijo priredili v Beli krajini, prvak SDS ni mogel mimo vprašanja za Belo krajino izredno pomembne cestne povezave. Kot je dejal, so v SDS v zadnjih dneh odkrili, da je vlada iz strateškega razvojnega dokumenta predlagala črtanje razvojnih osi in z njimi tudi južni krak oz. cesto tretjo razvojne osi. Na petkovi seji državnega zbora so to vprašanje odprli, upajo pa, da bo opozorilo zaleglo, je še povedal. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (422)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

papaaa!
23. 02. 2010 10.35
'Sreča, da imamo opozicijo' ja ni kaj. slovenci smo res eni "srečkoti"!
petdan
15. 02. 2010 10.12
Nekdo bi moral nujno napisati kakšno knjigo o tej stranki, da bi si volilci osvežili spomin o tem, kako so prevrtljivi in pokvarjeni. Za mene so dovolj že slike, ki ste jih v članku objavili.
SEBASTI
15. 02. 2010 09.30
ZLATA IN OH IN SPLOH KOALICIJA ! TAKI STROKOVNJAKI KOT SO, TAKI NEVERJETNI STRATEGI, SPOSOBNEŽI V SUPERLATIVAH IN ŠE IN ŠE..... KAKO TO, DA KLJUB ZGORAJ NAŠTETEMU NAŠA MALA DRŽAVICA Š VEDNO TONE, PA TUDI VIDET NI, DA BI JO KDO HOTEL POTEGNIT VEN IZ TEGA ŠMORNA.
M-teorija
15. 02. 2010 09.12
rafael.m15.02.2010, 07:30 ~Opozicija je zelo močna vendar čakamo in čakamo, da pride na dan s konstruktivnimi predlogi, ki bi potegnili državo iz krize.~ Saj bi radi, tako kot so na mizo vrgli 72 predlogov, ki so jih na hitro prepisali iz osnutka koalicije. Pa zgleda, da jih je koalicija pogruntala, pa zadeve malo bolj skriva kot pri splošnem konceptu. Tako so sedaj v situaciji, da morajo nekaj pogruntati sami, pa kaj več od gradnje hidroelektrarne na spodnji Savi in davčnih olajšav (ki jih lahko slišimo za vsakim šankom) iz ust Andreja s štajerske, jih še ni bilo slišati.
M-teorija
15. 02. 2010 08.56
RADO6215.02.2010, 00:45 Kaj ti nisem že razložil, da gre za BIAS. Puška je dobra, le merilne naprave (nišan) so nikakršne. Je natančno ni pa točno.
SEBASTI
15. 02. 2010 08.55
rafael.m Mislim, da ne spremljaš aktualne politike. Vsi predlogi, ki jih je bilo za dvomestno številko so bili predstavljeni koaliciji s strani opozicije ZELO javno. V parlamentu bodo pa seveda preglasovani, ker nihče ne posluša zdrave pameti, važno je le da se držiš navodil svojih nadrejenih. Tako da, pa to mislim brez izjeme, vsi poslanci so kekci vodeni iz ozadja.
rafael.m
15. 02. 2010 08.24
SEBASTI vse predloge naj opozicija razgrne pred javnostjo, v parlamentu bodo sigurno preglasovani, kot je običaj že vsa leta. In narod naj oceni, če je realno. Če bodo tako dobri, pa gremo na referendum. Toliko jih je že bilo, da bo ta strošek zanemarljiv glede na dokazane rezultate.
mamica55***
15. 02. 2010 07.57
@cofar za neplačevanje v pokojninsko blagajno, je odgovorno računsko sodišče - šoltez, ker je to dopustil, prikrival . . .
DARRYL
15. 02. 2010 07.45
Lastna hvala cena mala, ne?
SEBASTI
15. 02. 2010 07.44
Vsak, ki je vsaj malo spremljal aktualno dogajanje je zagotovo zasledil veliko število predlogov opozicije, predvsem SDS, za izhod iz krize. Kaj je vlada z metro boyem na čelu naredila, zavrnila vse razen enega pa še tega bo priredila. S tem je dala vedeti, da nihče razen vlade nima pojma o ničemer. To, pa če smo še tako objektivni, enostavno ne more biti res, če bi bilo potem bi slovenija bila raj na zemlji. Pa ni, še posebej, če pogledamo zadnje ekonomske podatke, ki so mimogrede katasrofalni. Zakaj, zato, ker ima edino vlada možnost dejansko nekaj spremeniti. pa je kaj spremenila?? NE !
rafael.m
15. 02. 2010 07.30
Opozicija je zelo močna vendar čakamo in čakamo, da pride na dan s konstruktivnimi predlogi, ki bi potegnili državo iz krize. Takoj jo bomo vsi podprli. Večno ukvarjanje z bulmastifi pa nas ne bo rešilo.
SEBASTI
15. 02. 2010 07.15
Slabše kot je trenutno vodena ta država pač ne more biti. Levica, pojdi in se ne vračaj. edino kar ta vlada zares obvlada so laži, sprenevedanja in korupcija.
RADO62
15. 02. 2010 00.45
Seveda nam je najboljše pod Pahorjem... Nikoli nam še ni bil boljše.... Pa poglejmo zakaj nam je tako dobro pod vitezom rahločutne sociale Borutom Pahorjem.... - najvišji padec BDP-ja v EU območju - najvišja rast brezposelnosti v EU območju - višje trošarine - podražitev državne uprave (dodatnih 2.000 SD uslužbencev v državni upravi) - neekzistentni proti krizni ukrepi - politično kadrovanje brez javnih razpisov - nižje penzije brez draginjskega dodatka - daljša delovna doba - namera o dvigu DDV-ja na 25% - grozljivo zadolžili državljane z rebalansom za 2.5 mld eur - dvig davka na motorna vozila - nov obvezni prispevek iz plače - totalno zafurana zunanja politika - obdavčenje nepremičnin - enormne količine brezposelnih - nižje plače, da ne zagotavljajo niti eksistence več - dražji študentski boni in ukinjanje drugih ugodnosti - dražja elektrika - dražji javni prevozi - dražji vrtci - poplačilo izbrisanih Ali lahko kdorkoli brez sprenevedanja reče, da našteta dejstva ne držijo???? Seveda ne more.... heh
M-teorija
15. 02. 2010 00.18
SkratBolfenk14.02.2010, 12:43 ~SDS ima aparat za ustvarjanje javnega mnenja ........ vpisujejo komentarje pod članke ......... dežurajo na vseh forumih ....... ko so kontaktne oddaje glasujejo .......itd ...~ Glede na nekatere komentatorje in komentarje, bi bilo bolj modro, da za dvojno plačo pišejo in navijajo za levico. Levica prej propade, preden pokukajo tako neučakane zvončki in trobentice.
M-teorija
15. 02. 2010 00.10
'Sreča, da imamo opozicijo' Pravzaprav smo presrečni, da jih imamo v opoziciji, le opozicija mi tako ne deluje.
Cofar
14. 02. 2010 23.27
ko smo meli pa SDS je blo pa res najboljše od kar imamo samostojno slovenijo! Čaki mal.... a se ni recimo ne plačevanje v raznih steklarskih novah dogajalo tudi med vlado SDS-a??? Seveda da se je! Torej - res nam je bilo bolje! Vsaj služba je bila, tudi če ata pa mam ne moreta it sedaj v penzijon :)
Mihec.pihec
14. 02. 2010 21.59
SherlockH: Pahor je naredil katastrofalno napako, ko je dal dve tako pomembni ministrstvi pod okrilje LDS-a oziroma Kresalove in Zalarja. Noben drug premier ne bi naredil kaj takega. To se mu bo sedaj maščevalo oziroma se mu že. Zadnja dildo afera bo najbolj škodovala LDS-u, posredno pa celi levici, saj se je lepo pokazalo, kaj so sladke besede o pravni enakosti na eni strani in dejansko stanje na drugi strani (povezanost interesnih skupin, nespoštovanje stroke, zakonov, priviligiranost elite...). Če je kaj prav v tej deželi Slovenski, mora podpora tej vladi še bolj drastično pasti!
M-teorija
14. 02. 2010 20.39
PS PS Vsaj nasmeh ne bo tako posiljeno grenak, kot na zgornji sliki.
M-teorija
14. 02. 2010 20.31
PS Predlagam JJ za predsednika te republike. Toliko si pa že zasluži.
M-teorija
14. 02. 2010 20.29
V ERepubliki napredujemo in je samo še vprašanje časa, da osvobodimo Štajersko. Seveda največ zaslug ima pri tem opozicija. Vse bolj se mi zdi, da ko JJ govori o II Republiki ima v mislih to virtualno.