Slovenija

Umrla Fani Eršte

Novo mesto, 21. 01. 2013 11.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

"Rada bi spremenila svet, pa ga žal ne morem," je lani za 24ur.com dejala Fani Eršte, ki se je potegovala za predsedniški stolček. Brezdomka, ki so jo poznali skoraj vsi, je vztrajala, da bi kot predsednica "najprej na vladi veliko pometla".

"V soboto dopoldne je zaradi težav s srcem v novomeški bolnišnici umrla naša Fani," je na svojem Twitterju zapisal Franci Kek, na spletni strani Dolenjskega lista so poročali, da so jim informacijo o smrti Fani Eršte potrdili tudi v novomeški bolnišnici. To so storili tudi za našo spletno stran: dejali so, da je bila Fani Eršte pri njih dober teden dni, in sicer zaradi zdravstvenih težav, ki niso bile povezane s srcem. Znano je, da je imela brezdomka hude težave z nogo. V petek naj bi jo že odpustili, a so hospitalizacijo podaljšali. V soboto pa je Fani Eršte umrla zaradi odpovedi srca, so nam še povedali v bolnišnici.

Fani Eršte je bila slovenski javnosti znana kot ena izmed kandidatk, ki se je želela potegovati na predsedniških volitvah. Na koncu ji ni uspelo zbrati dovolj potrebnih podpisov volivcev, da bi lahko vložila kandidaturo.

Fani Eršte je takrat za 24ur.com dejala, da želi s kandidaturo opozoriti javnost na to, da je vse več ljudi na pragu revščine. Ob tem pa je poudarjala, da je to treba čim prej spremeniti.

“V humanitarne namene ne dajem ničesar, ker nimam. A če bi imela, bi dala v zdravstvo in pediatrično kliniko," nam je Fani Eršte zaupala lani, ko je napovedala, da se bo potegovala za predsedniški stolček.
“V humanitarne namene ne dajem ničesar, ker nimam. A če bi imela, bi dala v zdravstvo in pediatrično kliniko," nam je Fani Eršte zaupala lani, ko je napovedala, da se bo potegovala za predsedniški stolček. FOTO: Damjan Žibert

Rada bi spremenila svet, pa ga žal ne morem,” nam je takrat dejala in dodala, da ljudje ne zaupajo nikomur, tudi predsedniku države ne. Sama je sicer menila, da bi moral predsednik narediti kakšno veliko stvar za ljudi.

Kako bi aktualni vladi pomagala pri reševanju države iz krize, smo jo povprašali lani. “Najprej bi na vladi veliko pometla, dala na stolčke sposobne ljudi. Zmanjšala bi plače v parlamentu in vladi. Tajkunom in tistim, ki so sumljivo obogateli, bi dala preveriti izvor njihovega denarja,” je razložila. Na vprašanje, kako združiti slovenski narod, je odvrnila, da bi se morali “Slovenci najprej naučiti osnovne kulture”.

V humanitarne namene ne dajem ničesar, ker nimam,” je dejala lani, a hitro je tudi dodala, da če bi imela, bi dala v zdravstvo in pediatrično kliniko.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3