Slovenija

Ulčar toži državo

Ljubljana, 11. 12. 2008 19.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Mož pokojne Ljubice Ulčar, ki jo je brutalno ubil Silvo Plut, od države zahteva 125 tisoč evrov odškodnine. Sojenje bi se moralo že začeti, a so ga preložili.

Mož pokojne Ljubice Ulčar, ki jo je brutalno ubil Silvo Plut, od države zahteva 125 tisoč evrov odškodnine. Sojenje bi se moralo že začeti, a so ga preložili.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (25)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mrComment
14. 12. 2008 12.05
-1
Ja g. Ulčar pa tako nedolžen... poročil se je zelo kmalu po smrti prve žene in dobil že 3. otroka! To pa nobeden novinar ne ve!
icosani
12. 12. 2008 13.10
Kolk vem so bli veliki prijatli z Plutom! Tko žena kot on in kdo ve kdo še vse... Križam so si sposoja gsm-e,dnar,si delili skupno gospodinjstvo,morda tud ženske... Azdaj bi pa odškodnino??? Kolk ljudi čaka odškodnine;ki jim dejansko pripadajo,pa jih ne dobijo in jih država vleče za nos!! Tale bi pa kr...!!!!! Naj naredjo rekonstrukcijo celega dogajanje in naši \"strokovnjaki\" ugotovijo kaj se je v resnici zgodilo in kolk ma ta človk sam masla na glavi....
weber1
12. 12. 2008 12.11
Ma treba še njega strpat v čuzo z njegovo novo ljubco vred . Kakšen denar neki bi rad sedaj od države , zakaj le ? On ma dost več masla na glavi , kot kaže , sam tožilstvo mu tega ni moglo dokazat...premal so se potrudli.....
fuksel
12. 12. 2008 11.59
gengal: simpl čeferin mu je reku, da je zadeva 100% doblena...in da mu ni treba plačevati za stroške sproti, poračunali bodo na koncu...no ja stroške bo itak plačala država...
Gre_gor
12. 12. 2008 11.40
Ulčar...Papak! Saj mu že na obrazu piše, da ni sposoben kaj narediti. Pretresen? Ja itak...in ustvaril je novo življenje zato, da se potolaži...to bo to...zgodbice, ki jih piše sam!
nefretete
12. 12. 2008 11.39
Se mi zdi, da so nekateri res brihtni, poskušajo iztržiti kar se da in najti še tako majhno možnost, kako priti do denarja na lahek način. Rekla sem brihtni, ne pa inteligentni. Ni mi jasno, od kod mu ideja, da mu je država kaj dolžna, če se je on družil s kriminalcem Plutovega kova. To, da bi Pluta morali prej prijeti, je druga zgodba, pa tak se že zna skriti in izogniti roki pravice. Ne privoščim mu, kar se mu je zgodilo, verjamem pa tudi ne, da je pri tem nedolžen. Primer je potreben podrobne preiskave in ne tako dobre odvetniške pisarne, kot je Čeferin. Dober odvetnik, ki je dobro plačan za svoje delo, bo znal tožbo tudi dobiti. Meni se sicer porajajo moralni pomisleki ob misli, da včasih branijo krive, ne bi pa si drznila soditi o njihovem delu. Torej, nekdo bi se moral dobro pripraviti in preučiti celotno ozadje umora in šele potem sploh ugotoviti kdo je odgovoren. Pa ne, zdaj si pa država roke umije, točno določiti tistega/tisto osebo/službo, ki je odgovoren, da ni bil Plut že prej zaprt. Poudarjam - to je že druga zgodba, malo preveč smrdi, da bi se morilec Plutove vrste kar na lepem (prikladno ne?) znašel pri Ulčarju in se tako nagravžno znašal nad Ljubico.
smrketaZ
12. 12. 2008 11.02
Diana_Ana-se strinjam stabo!
Diana-Ana
12. 12. 2008 10.56
Mogoče bi tudi on sam lahko preprečil umor žene. Ne razumem, kako je imel srce pobegniti in prepustiti ženo tako kruti smrti. In da se najdejo tako trapaste ženske, da so se pripravljene s takim človekom poročiti. Za mene osebno je on najbolj odgovoren za smrt svoje žene. Ni ji pomagal, raje je pobegnil
gengal
12. 12. 2008 10.11
pa kako si lahko privošči odvetniško družbo čeferin???? ti so itak znani, da jih najemajo ljudje s sumljivo preteklostjo in z mutnimi posli
bluoka_nm
12. 12. 2008 08.41
dobro, ne bom se spuščala v to ali je prav ali ne da toži državo. Vendar me je pa zmotilo eno dejstvo. Da je dve leti po ženinem umoru že poročen z eno leto staro hčerko???????!!!!!!!!!! Ta pa res ni zgubljal časa. Pa tako bogi je bil po umoru svoje žene. A z ženskami mu je pa dobr šlo. Ena baraba, če mene vprašate. Ubogi otročki.
nask
12. 12. 2008 06.35
tako hitro po ženini smrti, spet uživa on osebno, z Plutom je bil prijateljj, sam ga je povabil v hišo, jaz osebno mislim da je celo računal na to, kaj se naj ženi dogodi, zdaj pa bi gospod še denar na račun države, na račun žene pa je itak že dobil hišo. Vem pa zagotovo, da ga bo slaba vest, če jo ima, ve pa samo on osebno, spremljala vse življenje, takrat ko bo pa najmanj pričakoval, se mu bo pa vrnila kot bumerang in tako je tudi prav
2010d
12. 12. 2008 06.33
Meni je kriminalec za katerim je bila razpisana tiralica ukradli auto. Sedaj bom pa tožil državo? Ma saj ste bolni. Mislim, da bi tudi tukaj nekateri potrebovali pluta.
odissey
12. 12. 2008 06.27
Premalo zahteva. Umor bi lahko preprecili, ce bi pristojni drzavni organi pred tem dogodkom ukrepali bolj fleksibilno.
se_kotali
12. 12. 2008 05.13
Prav ima. A kaj ima veze z umorom? Država? A ne poslušaš prispevka? Ti ne bon razlagala, ker je že lepo povedano zgoraj. Poleg tega pa, če si izbrisani, ki zaradi svojih špekulacij, ko so računali, da sloveniji morda ne uspe in bodo takko postali nezaželeni v preostalih delih Jugoslaviije, zaslužijo odškodnino in to takšno za pol mio evrov, potem si tudi ta gospod Ulčar še kako zasluži teh 100.000 evrov. Odškodnina niti ni tako visoka, tako da bodimo kar tiho. Otroku je nek kriminalec vzel mater, država pa ni nič storila, da se to ne bi zgodilo, čeprav je bila tiralica za Plutom, čeprav je v bližnji preteklosti že moril in čeprav so imeli srhljive podrobnosti o njem. Tam, kjer je to pomembno, hitro pridejo in rečejo, da so preprečili tragedijo, da so jih zasačili, ko so načrtovali bla bla.Tu pa je bila afera, medijsko je odmevala ta stvar s Plutom, soprog je opozarjal policijo a se ni zgodilo nič. Prav ima človek. Naj toži. Prav za takšne primere pa obstaja proračun in naša solidarnost.
bnam 2707
12. 12. 2008 01.16
Kaj pa ima država z umorom?Tožiti državo zaradi umora je presedan.Naj toži tistega,ki ga je izspustil oz.tistega,ki ga ni dal zapreti.To ni država! Naj posameznik odgovarja,če je naredil napako,npr.sodnik,policaj,ki je odgovoren itd. Izgleda pa tako,kot,da bi tožil njegovo mamo,ker ga je spočela,če ga nebi tudi moril nebi. Dvomim tud,da ga je morilec zvezal,saj izgleda kot brutus proti njemu.No to je sicer stvar sodnikov,pa vendar!
Kaplanos_
12. 12. 2008 00.22
Obama11.12.2008, 23:501 Noben od dveh ni nedolzen, ne Ulcar ne drzava. Drzava nej mu izplaca odskodnino, ker niso Pluta prijeli ze dosti prej, ker se seveda obracajo samo k zakonom in pristojnostim, ki jih policija ima, ne pa tudi moralni presoji, on pa naj zivi z denarjem, zeno, otrokom in krivdo, ce je res kako vpleten v umor bivse zene, kar je zelo mogoce. Naj mu placa odskodnino sam ne tok pizda! Ce mu misl neham davke placvat:D
Kaplanos_
12. 12. 2008 00.20
ferrarista11.12.2008, 22:102 U Zalogu so ga večkrat skupaj pili, pol je Pluta je prvič sam povabil v hišo čeprav je vedel kakšen je to je isto ko bi srne povable volka na večerjo veliko je sam kriv da se je to zgodil Dve leti in pol je minilo od umora pa je že poročen pa še leto starega otroka ma že, men to mal tko zgleda kot da mu je pasal da jo je pospravu Absolutno si prow povedu!!! Ma se centa mu neb dal ce bi bil sodnik! Se sam bi si mogu za potne stroske dat! Ka kle smrdi! Ta ulcar al ka je ze,..je glih tolk kriv ko plut za moje pojme,...kle smrdi! In on zdj od nas drzavljanov,..davkoplacevalcev zahteva kes! Ma jebem mu!
Mali_Piko
11. 12. 2008 23.50
Noben od dveh ni nedolzen, ne Ulcar ne drzava. Drzava nej mu izplaca odskodnino, ker niso Pluta prijeli ze dosti prej, ker se seveda obracajo samo k zakonom in pristojnostim, ki jih policija ima, ne pa tudi moralni presoji, on pa naj zivi z denarjem, zeno, otrokom in krivdo, ce je res kako vpleten v umor bivse zene, kar je zelo mogoce.
Lucas Ranri
11. 12. 2008 22.17
ka a misli da mu bo keš pomagu?? pa pomoj je tut mel prste vmes. zdej se dela pa nedoužnga.
ferrarista
11. 12. 2008 22.15
al se je pa usrou pa zbejžu, ženo pa pustu unmu debilu