Slovenija

Ulčar hoče odškodnino

Ljubljana, 23. 09. 2006 12.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Mož Ljubice Ulčar, ki naj bi jo umoril Silvo Plut, je na ljubljansko sodišče vložil odškodninsko tožbo zoper državo.

Ulčar zahteva pet milijonov tolarjev zase ter za vsakega od sinov po deset milijonov tolarjev
Ulčar zahteva pet milijonov tolarjev zase ter za vsakega od sinov po deset milijonov tolarjev FOTO: POP TV

Po tem ko je državno pravobranilstvo zavrnilo predlog za zunajsodno poravnavo z Mirkom Ulčarjem, možem Ljubice Ulčar, za umor katere na ljubljanskem okrožnem sodišču sodijo 38-letnemu Silvu Plutu, je odvetniška pisarna Čeferin na to sodišče vložila odškodninsko tožbo zoper državo.

Ulčar zahteva odškodnino zase in za mladoletna otroka, ki naj bi dobila tudi mesečno rento. Meni namreč, da policija in tožilstvo nista naredila vsega za preprečitev umora njegove žene.

Državno pravobranilstvo je poravnalni predlog za odškodnino zavrnilo z utemeljitvijo, da je država ravnala pravilno in zakonito. Ulčar zaradi duševnih bolečin zahteva pet milijonov tolarjev zase ter za vsakega od sinov po deset milijonov tolarjev in po 60.000 tolarjev mesečne rente.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

caroll
24. 09. 2006 10.44
jazzygirlster- ni kriva država, krivo je sodstvo pa zakoni, katere so nekateri prilagodili svojim željam in potrebam...nasrka pa vedno raja, katero sam molzejo...glede Pluta ti dam čisto prav...ne zasluži, da bi mu dali odškodnino...ostali, pa po svoji presoji...
Rijad Proši?
24. 09. 2006 10.40
ssg-Ulčar je bil Plutov prijatelj, vedoč z kakšnim človekom ima opravka je z mjim skupaj ropal in kradel, potem pa se je pred policijo usral in Pluta namočil na sodišču. Zato trdim, da je Ulčar sam ogrozil življenje svoje soproge s tem , da je prijateljeval z Plutom. Ne vem kakšen dec je to , ki dovoli , da mu ženo Plut zakolje pred njim. Zdej pa misli , da bo dobil odškodnino iz žepa državljanov in živel lagodno. Še enkrat- dal bi mu po pički, ne pa odškodnino.
caroll
24. 09. 2006 10.24
+1
meni je tut ta Ulčar ful sumljiv...s Plutom so bli znanci...pa ne razumem, da ni mogel tak hrust tistga okostnjaka premagat...v takem trenutku, pravijo, človek dobi posebno moč...on jo je verjetno usmeril sam v pobeg, da reši svojo rit...ubogi otroci, k majo takega očeta...še dobr, da majo babico...pomagat bi bilo treba njej, pa nej ona vzgaja otroke, k ta jih ni sposoben...moje mišljenje...
vatre
24. 09. 2006 10.19
Grda so vas ta podtikanja. Ne poznam zadev zelo dobro, a si predstavljam kako hudo je na tak način ostati brez žene. A živeti je potrebno naprej in skrbeti za dva otroka, seveda je za to potreben denar. Mislim, da se lahko strinjamo, da taki kot je Plut (in to po dveh umorih), nebi smeli hoditi po cesti. Torej je jasno, da država ni naredila vsega kar je potrebno, da bi zaščitila državljane, zato naj sedaj plača. Vem, da gre ta denar iz davkoplačevalskega, torej tudi mojega. Očitno pa je, da je samo na ta način možno spametovati drževo in predvsem nas volilce, da bomo hodili na volišča in tudi z glavo volili.
MarijaApolonija
23. 09. 2006 23.31
Mrtvo ženo ma, on bi pa denar! Svinja je vse kar lahko rečem...
ssg
23. 09. 2006 23.18
@rijo27, se vidi, da ne vidiš pol metra od svojga nosa. Mogoče pa se bo naša oblast po nekej takih odškodninah spametvala, pa take, kot je Plut, prej poslala na hladno.
Materi
23. 09. 2006 23.10
On je meni že nekaj časa sumljiv. Da ni bila žena žrtveno jagnje? Mogoče naročnik? Bilo b potrebno premisliti kako je on zvezan zlezel skozi okno...
Rijad Proši?
23. 09. 2006 14.44
dau bi ti jst odškodnino po pi...