Slovenija

'Ukrepali bomo, ko bodo postopki zaključeni'

Ljubljana, 27. 11. 2009 11.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dekan medicinske fakultete v Mariboru je v pismu, ki ga je poslal družini Nekrep pojasnil, da bodo zoper zdravnika, ki predavata na fakulteti, ukrepali šele, ko bodo vsi postopki končani.

O pismu, ki ga je dekan medicinske fakultete poslal družini Nekrep pravni zastopnik družine, ko smo ga poklicali, ni vedel nič, zato ga tudi ni mogel komentirati.

Na včerajšnje navedbe zastopnika družine Nekrep, da zdravnika, ki sta v kazenskem postopku, predavata na medicinski fakulteti v Mariboru, se je s pismom družini lani umrlega 12-letnega Bora Nekrepa oglasil dekan mariborske medicinske fakultete Ivan Krajnc. V pismu pojasnjuje, da bo fakulteta zoper zdravnika, ki sta obtožena odgovornosti za dečkovo smrt, ustrezno ukrepala takrat, ko bodo postopki na zdravniški zbornici in na sodišču zaključeni.

Kot je zapisal, zdravnika pediatrije UKC Maribor Zlatka Kanič in Robert Pogorevc na fakulteti delata kot visokošolska sodelavca za izvedbo vaj.

Bor Nekrep
Bor Nekrep FOTO: POP TV

Zastopnik družine Nekrep Andrej Pitako je sicer v četrtek na novinarski konferenci ob obletnici predstavitve tega primera javnosti navedel, da "ljudje, ki so danes v kazenskem postopku, ki so bili kaznovani pri zdravniški zbornici, celo predavajo na Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru". Po njegovih navedbah "predavajo ravno tista poglavja, v katerih so sami najbolj zatajili in zaradi katerih so sedaj v kazenskem postopku".

Senat fakultete se je sicer 23. novembra seznanil z vsebino pisma, ki ga je družina Nekrep poslala Kranjcu.

Kot je znano, so starši Bora Nekrepa, ki je marca 2008 umrl po obravnavi v UKC Maribor zaradi previsoke ravni amoniaka v krvi, kazensko ovadili zdravnico na mariborski pediatrični kliniki, ki ji očitajo umor iz malomarnosti. Poleg tega je pravni zastopnik družine Nekrep vložil tudi kazenski ovadbi zaradi suma storitve kaznivega dejanja malomarnega zdravljenja proti dvema zdravnikoma na isti kliniki.

Prvostopenjski senat razsodišča zdravniške zbornice je Kaničevi odredil dvomesečni odvzem licence. Njen zagovornik se je na to odločitev pritožil, drugostopenjsko razsodišče pa je nato izdalo sklep, s katerim je odvzem licence podaljšalo na štiri mesece.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dominik1
08. 12. 2009 20.40
Včasih so delali zdravniki zaradi veselja da pomagajo drugim,....DANES pa delajo zaradi denarja, zato ni vec primerne oskrbe in zdravljenja, tako kot je pac potrebno....
dominik1
08. 12. 2009 20.37
Ne morem verjeti, da je v naši državi tak kaos .Za vožnjo pod uplivom alkohola je človek bolj kaznovan kot pa za povzročitev smrti iz malomarnosti!
galiot
27. 11. 2009 15.57
Ne vem če bodo ti postopki kdaj zaklučeni.Glede na brzino ni videti,končnega epiloga.Videti je da je zdravniški lobi nedotakjiv.Ko je bilo že videti,da se primer počasi premika,vendar se je hitro tudi ustavil v prid ve se komu....
AlexTheMighty
27. 11. 2009 14.38
Lep pozdrav vsem skupaj... Po toči zvoniti je prepozno. Ampak zagovarjam doktor Kaničevo, katere pacient sem v otroških letih bil tudi sam. Njen odnos do pacientov, je korekten, strokovnost pa izvrstna. Ne vidim razloga, zakaj ne bi smela naprej predavati. Ljudje v bolnišnicah kar naprej umirajo. Če bi bili zdravi, ne bi bili v bolnišnici. In vsak, ki je hospitaliziran v bolnišnici je tam zato, da se njegovo življenje poskuša rešiti ali vsaj izboljšati trenutno stanje bolnika. Vem, da je veliko bolj tragično, če umre otrok, ampak na svetu vsake 3 sekunde umre en otrok. Ker pa sta zakonca nekrep izobražena in "premožna". Imata svoje podjetje, sta predavatelja, imata ustrezna finančna sredstva, da lahko grenita življenje zdravnikoma UKC Maribor. Če pa bi otroka pravočasno pripeljala v bolnišnico, ob prvih znakih slabosti, bi se zadeva zagotovo drugače končala. Najlažje je krivdo valiti na druge!
bon_bon_cek
27. 11. 2009 12.39
Zakaj se taki odločajo za zdravniški poklic če so neodgovorni, neresni, nezainteresirani za dobro opraviti svoje delo? pa naj gre za živinozdravnika, pa še za to očitno ni usposobljen, ker tudi taki morajo biti odgovorni do živali!!! Edino kar pa je, da žvali ne morje ugovarjat, se pritoževat!!!! Še vedno sočustvujem s starši in jim dajem vso podporo, da zahtevajo pravico!!!
HellWolf
27. 11. 2009 12.24
Vrana vrani ne izkljuvlje oči... tudi v tem primeru bodo ščitl zdravnika do konca. Kok poznam ta naš sistem pritožb na izvršene sodbe se bo zadeva vlekla še nekaj let dokler ne bodo ''dokazal'' da sta nedolžna al pa obtožil nekoga drucga. Ko bo dokazano na sodišču njuna ''nedolžnost'' se bodo pač oklenl oprostilne sodbe, kar pa seveda spet pomeni oprostitev.
Ramzess
27. 11. 2009 12.16
"da bodo zoper zdravnika, ki predavata na fakulteti, ukrepali šele, ko bodo vsi postopki končani." Kar pa je težko končati, če odkrivajo vedno nove nepravilnosti, itd.. "Po njegovih navedbah "predavajo ravno tista poglavja, v katerih so sami najbolj zatajili in zaradi katerih so sedaj v kazenskem postopku"." Če to ni absurd, potem nevem kaj je, potem pa čudimo stanju v medicini. Konckoncev, kakršnikoli bodo že ukrepi na koncu, to fantu ne bo več vrnilo življenja, kajti prepozno je. Navsezadnja 'karma' vedno izstavi ustrezen račun, tudi odgovornim za to bo, morda prej kot si morda mislijo.