Slovenija

Ukori za domžalske dijake

Domžale, 20. 04. 2006 21.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Učiteljski zbor Srednje šole Domžale je določil kazni za dijake, ki so posneli film o divjanju med poukom.

Posnetek dijaškega divjanja je razburil slovensko javnost
Posnetek dijaškega divjanja je razburil slovensko javnost FOTO:

Dva od dijakov sta si prislužila ukor učiteljskega zbora, trije pa pogojno izključitev oziroma ukor pred izključitvijo. To pomeni, da v enem letu ne smejo storiti nobenega prekrška, v nasprotnem primeru bodo izključeni.

Dijaki so s kaznijo zadovoljni, zdi se jim pošteno, da so jim učitelji dali še eno možnost. Minister Zver pa se strinja, da bodo dijaki ostali v šoli, kazen pa se mu zdi dovolj visoka.

Kot je znano, je v domžalskem srednješolskem centru konec marca skupina mladoletnih dijakov med poukom v navzočnosti učitelja posnela nekaj minutni film, ki priča o njihovem divjanju med poukom in uničevanju šolskega inventarja, nato pa posnetek objavila na svetovnem spletu.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Stanko Mlakar
22. 04. 2006 12.43
Pred leti so "bodoče mlade kirurge" iz Tržiča zaradi trpinčenja mačk izključili iz gimnazije v Kranju! Domžalski "junaki" so imeli več sreče! Ko pogledamo kakšni "znanstveniki" so na ministrskih položajih, me ne bi presenetilo če bi, gospodič, ki je med poukom metal petarde, čez deset let nasledil ministra Erjavca.Še več kandidatov bi našteval,a bodi dovolj za komentar g. Jaka 37!
caroll
22. 04. 2006 09.25
kazen je prenizka.upam,da bodo tudi do drugih kršiteljev,ki zakrivijo manjšo škodo,kot so ti dijaki,tudi tako popustljivi.starši,zdej pa še kako šibo v roke,pa mal našeškat te vaše "pridne"otročke!!!upam,da ni prepozno za prevzgojo!!!
monthypyton@volja.net
22. 04. 2006 08.49
Zver je zakon. Res svaka čast. Pa tudi vsem pedagogom, šolskim psihologom, analitikom in ostali inetlektualni smetani. Tako je treba. Pa svaka čast še dijakom. Brez njih ne bi bilo vsega tega in cel kup ljudi, ki se je dolga leta izobraževali in specializiral za take situacije je končno vsa v evforiji hitel razlagati in pojasnevati jezni raji od kje in zakaj problemi in kako jih rešiti, kaj storiti za peventivo is sploh pa je vsega kriv učitelj pa družba pa starši pa ...... Res včasih se od tukaj kjer stojimo bogaboječi in zardeli zaradi naše nerazgledanosti in omejenosti sprašujemo, a ne bi bilo mogoče bolje, če bi dijake izključili iz šole ali pa bi jih po vzoru resničnostnih zgodb iz TV ekranov napotili na opravljanje družbeno koristnih del. Seveda pa odločitev o ukorih tudi ni mačji kašelj. Dijaki se bodo s svojim občutkom za odgovornost in moralo vsekakor vsi skrušeni in skesani usedli v šolske klopi in trepetajoče čakali konec šolskega leta v upanju da ne pride do novega spodrsljaja. No konec dober vse dobro. Prav to je tisto kar potrebujemo. Happy End. Pa še drugi del če bo možno.
jungle@email.si
21. 04. 2006 09.14
Tako kazen kot so jo zaslužl divjaki v šoli ne pelje nikamor več, to je nagrada za njih, vse se gleda skozi prste, zanima me kdo bo poravnal škodo in edina kazen za take in takim podobne je kazen ki je vzgojna za vekomaj...
dadragi
21. 04. 2006 07.05
Mislim, da kazen ni nič kaj previsoka in pri vsem tem se vprašam, kaj mislijo starši, ko vzgajajo otroke?!
kgb@akcija.net
20. 04. 2006 23.00
zgleda da vsaj ubit enga
Rijad Proši?
20. 04. 2006 21.43
Mene pa iskreno zanima,kaj bi moral dijak storiti, da bi ga izključili iz šole.? Upam, da se bo našel nekdo, ki bo znal odgovoriti na to vprašanje! Hvala,,,,,,