Slovenija

Na sedežu SLS prejeli grozilno pismo

Ljubljana, 16. 01. 2012 07.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 11 min

Napetost na političnem parketu se stopnjuje. Predsednik stranke SLS je bil spet tarča, tokrat grozilnega pisma. Predsednik republike Danilo Türk pa je napovedal tudi morebitna dodatna posvetovanja s strankami.

Se bo znova podal po glasove?
Se bo znova podal po glasove? FOTO: Miro Majcen

Predsednik države Danilo Türk je predsednike parlamentarnih strank in vodje poslanskih skupin danes znova povabil na posvet o možnem kandidatu za mandatarja za sestavo nove vlade. Posvetovanja so se začela ob pol desetih, prva pa sta k predsedniku prišla predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković in vodja poslanske skupine Jani Möderndorfer. Janković pred sestankom ni dajal izjav, po sestanku pa je povedal, da sicer ne bo odnehal, vendar bo več znanega, ko bo ''čas za to''.

Kot je še dejal, so s Türkom analizirali, kaj se je zgodilo prejšnjo sredo na glasovanju, ko Janković ni dobil zadostne podpore poslancev za mandatarja. Vnovič je izrazil nestrinjanje s potezo poslancev, ki v sredo niso glasovali. Poudaril je, da od svojih poslancev ne bo nikoli zahteval, da na tajnem glasovanju ne dvignejo glasovnic oz. da bi si glasovnice med seboj kazali. Pojasnil je še, da je v soboto kongres stranke, po katerem bodo predstavili korake za naprej. Janković se sicer še ni izjasnil, ali bi utegnil kandidaturo sprejeti še enkrat, Türk pa je po neuspelem prvem krogu dejal, da je Janković zanj še vedno resen kandidat.

Na pogovor prišel tudi Janša

Na pogovore k predsedniku, kljub temu da je bil napovedan prihod le vodje poslanske skupine SDS Jožeta Tanka, je prišel tudi prvak te stranke Janez Janša in tako izpustil nadaljevanje sojenja v zadevi Patria.

Janša zagotavlja, da se predsedniku ni predstavil kot morebitni kandidat za mandatarja. Kot pravi, bodo videli, kako se bodo ta teden odločale druge stranke, in dodaja, da "smo vsi obsojeni na čakanje".
Predsednik republike je po Janševih besedah dejal, da bo mogoče pripravil še drugi krog pogovorov, če stvari ne bodo dovolj jasne, za kar je po predsednikovem mnenju dovolj časa do prihodnje srede. SDS je na pogovoru s Türkom predstavil svoja stališča in parafirano koalicijsko pogodbo desnosredinskih strank.

Kot pravi Janša, je bilo težko dobiti kakršen koli občutek glede mandatarstva, saj je predsednik razlagal roke in datume ter tehnične pristojnosti, ki jih ima. Obsodil je tudi neglasovanje nekaterih strank ob prvem glasovanju za kandidata za mandatarja, "medtem ko se mu nabiranje glasov pri drugih strankah in politična korupcija ne zdita sporna".

Kot je Janša povedal po srečanju, čakajo na odločitev strank SD in DeSUS, ali so pripravljene sodelovati v njihovi koaliciji: ''Vsi smo obsojeni na čakanje.'' Od SD in DeSUS Janša pričakuje racionalne odločitve, ''kajti alternativ ni veliko''. ''Upam pa, da bodo v SD prvič v zgodovini presegli neke ideološke delitve in predsodke in se odločili za sodelovanje, ki bi bilo v korist države,'' je poudaril Janša. Vsekakor pa v SDS želijo, da se stranke, ki bi želele sodelovati v njihovi koaliciji, za to odločijo suvereno, da prevzamejo polno odgovornost in da se s tem postavi neki trden temelj. Vsi odzivi teh strank pa so obljubljeni po posvetovanjih pri predsedniku in po sejah organov strank, je še pojasnil Janša. Dodal je še, da če ostanejo v opoziciji, bodo podpirali protikrizne ukrepe.

Če se niti DeSUS niti SD ne bosta pridružila načelni koaliciji štirih (SDS, DLGV, SLS in NSi), potem te koalicije ni, je zatrdil Janša: ''Mi ne bomo vlagali kandidatur s številom glasov, kot jih je imel Janković, in potem lovili s politično korupcijo dodatno podporo. Mi mislimo, da je Slovenija v preveč resni situaciji, da bi se igrali na ta način, tako da je zdaj žogica na mizi tistih, ki so povabljeni, da se pridružijo koaliciji, ki je skoraj večinska, nima pa absolutne večine.''

SD ostaja zvest Jankoviću.
SD ostaja zvest Jankoviću. FOTO: Aljoša Kravanja
SD še naprej podpira Jankovića

A SD za zdaj ostaja pri že znanem stališču. Kot je po posvetu povedal vodja poslancev SD Janko Veber, še naprej podpirajo Jankovića. Janković bo sicer, če bo vnovič predlagan za mandatarja, imel nalogo zagotoviti zadostno podporo v DZ, vendar ima po Vebrovi oceni na tajnem glasovanju vendarle možnost, da to podporo tudi dobi. Poudaril je, da poslanci najprej glasujejo o predlogu predsednika republike in šele nato o ostalih predlogih. Na vprašanje, ali je predsednik republike povedal, komu namerava podeliti kandidaturo za mandatarstvo, je Veber odvrnil, da so govorili samo o njihovem predlogu. O možnosti, da bi bil kandidat za mandatarja predsednik SDS, pa s Türkom nista govorila, je dejal Veber, medtem ko prvak stranke SD Borut Pahor ni dajal izjav.

O roku, do katerega naj bi Janković strankama SD in DeSUS predstavil poslance, ki bi mu v državnem zboru zagotovili večinsko podporo, je Veber povedal, da se je na sestanku predsednikov omenjenih strank "najbrž" omenjal ta četrtek, vendar pa tega ne more potrditi, ker ga na sestanku ni bilo. Če bo kandidatov za mandatarja več, se bodo po besedah Vebra v SD skušali opredeliti tudi do drugih. Vendarle pa bodo do 25. januarja, ko se izteče rok za predloge kandidatur, še počakali.

Glede pobude desnosredinskih strank za koalicijsko sodelovanje je Veber povedal, da se ne želijo pogajati na dveh straneh. Na vprašanje, kdaj bodo sporočili svojo odločitev, pa je odvrnil, da bodo najprej počakali na prihodnje korake Jankovića, nato pa bodo analizirali tudi omenjeno pogodbo in sporočili stališče.

Erjavec z Janšo nima težav.
Erjavec z Janšo nima težav. FOTO: Damjan Žibert

Erjavec z Janšo ''nima težav''

DeSUS bo o podpori morebitnemu kandidatu za mandatarja odločal, ko bo znano stališče predsednika države, je po sestanku s predsednikom Türkom dejal prvak DeSUS Karl Erjavec. Pogovor s predsednikom republike je označil kot zelo konstruktiven, analizirala sta trenutno politično situacijo, s katero pa po Erjavčevih ocenah tudi sam predsednik ni preveč zadovoljen, ker se zadeve zapletajo. Erjavec je predsedniku še pojasnil, da njihova stranka čaka na tista dva poslanca, ki naj bi omogočila izvolitev Jankovića. Čakali pa bodo le do konca tedna. Če Jankoviću ne bo uspelo zagotoviti potrebne večine, bo treba po ocenah Erjavca opraviti še kakšen pogovor s predsednikom republike in tudi v DeSUS. V tem primeru namreč DeSUS postaja "ključen glede tega, ali bo v Sloveniji prišlo do desnosredinske vlade oziroma do predčasnih volitev".

Na vprašanje, ali ima težave s tem, da bi bil mandatar prvak SDS, je Erjavec odgovoril, da on osebno z nikomer nima nobene težave. "Res je, da imajo nekateri v stranki DeSUS težave z Janšo, vendar tu gre za odločitev, ali si želimo desnosredinsko vlado ali predčasne volitve ali pa bo Jankoviću uspelo pridobiti še dva poslanca, ki ga bosta podprla. To potem pomeni ves čas zelo nestabilno vlado, s podporo le 46 poslancev," je opozoril predsednik DeSUS. Glede njegove osebne podpore Janši še zagotavlja, da nima nobenih problemov, ker da ni "ne levi ne desni, temveč sredinski, takšna pa naj bi bila tudi stranka DeSUS: Neideološka, ne leva in ne desna". Poudarja, da so v poslanski skupini zelo enotni in da bodo prav tako v organih stranke. "Res je, da bi si nekateri na terenu za mandatarja bolj želeli Jankovića kot Janšo, nihče pa si ne želi predčasnih volitev," je sklenil Erjavec.

S tem ko je zavrnila mandatarskega kandidata Zorana Jankovića, Lista Virant "nikomur ni padla v objem". Gregor Virant

'Verjetno je najbolj možna desnosredinska koalicija'

Na vprašanje, ali ima Lista Virant še kakšno drugo realno možnost kot vstopiti v desnosredinsko koalicijo, predsednik Gregor Virant odgovarja, da ne bi špekuliral o tem, kaj je realno. Ker so sanje o tretjem, povezovalnem mandatarju očitno splavale po vodi, pa je po Virantovi oceni verjetno najbolj možna desnosredinska koalicija, v kateri bo Lista Virant zelo čvrsto uveljavljala svoja stališča.

Dejstvo, da je morebitni mandatar Janša v kazenskem postopku, Virantu predstavlja "določen deficit, ki bi ga takšna koalicija imela". Pri desnosredinski koaliciji bi tako sicer lahko razpravljali tudi o možnosti tretjega mandatarja, težko pa bi našli "legitimnost, kako predsedniku druge najmočnejše stranke v parlamentu reči, naj se s pozicije kandidata za mandatarja umakne", je povedal Virant.

Na drugi strani pa bi bilo po besedah Viranta prav, da bi Janković v primeru vnovične kandidature javno izkazal podporo 46 poslancev in da se vlada ne bi oblikovala v netransparentnem ozračju. Virant si namreč ne predstavlja, da bi ustoličili mandatarja z nekimi skritimi glasovi. Tudi na strani koalicije Pozitivna Slovenija, SD in DeSUS sta dva glasova umanjkala, zato Virant domneva, da je tudi med njimi "neko ozračje nezaupanja". Poslanec mora javno povedati, koga podpira in koga ne, vnovič poudarja Virant.

Gregor Virant na dan glasovanja o mandatarju.
Gregor Virant na dan glasovanja o mandatarju. FOTO: Aljoša Kravanja

Ne želi sicer ocenjevati, kako realno je, da Janković pridobi manjkajoče glasove. Predčasnih volitev pa si po njegovem mnenju ne želi nihče – tudi ne manjše stranke, ker je popolnoma jasno, da smo "razcepljeni in bi večji dve stranki pobrali praktično vse".

Virant je še povedal, da so neformalni pogovori potekali tudi že z DeSUS, vendar jih sam ne želi komentirati. Za zdaj desnosredinske stranke niso še dogovorjene za nadaljnji sestanek, bi pa morala "stvar hitro steči".

Svet Liste Virant je sicer pregledal koalicijsko pogodbo desnosredinskih strank in ugotovil, da imajo še nekaj vsebinskih pripomb. V nekaj dneh jih bodo partnerjem posredovali še v pisni obliki in nadaljevali pogovore, je po seji sveta povzel podpredsednik stranke Janez Šušteršič.

"Stvar je jasna, odločitev pa na strani DeSUS"

SLS tudi po pogovoru pri Türku ostaja pri stališču, da v vlado, ki bi jo oblikoval Janković, ne gredo. Sicer so v SLS za ostale možnosti odprti. Predsedniku so pojasnili tudi odločitev nekaterih strank, ki ob glasovanju za mandatarja minulo sredo niso dvignile glasovnic. S tem so želeli zaščititi svojo politično osebnost, da ne bi bili označeni kot tisti, ki se ukvarjajo s korupcijo, je ponovil prvak SLS Radovan Žerjav.

Po njegovih besedah ni bilo govora o tem, katerega kandidata za mandatarja bi predsednik predlagal, niti ni bilo namigovanj. "Zadeve so popolnoma odprte in tako je tudi prav," pravi. Na vprašanje, koliko kandidatov za mandatarja pričakuje, pa Žerjav odgovarja z besedami, da je to vprašanje za kakšno vedeževalko. Tudi sestanki desnosredinskih strank zaenkrat niso predvideni, saj je "stvar jasna, odločitev pa na strani DeSUS". "Ta odločitev je objektivno težka. Dokler je ne bo, pa ni nič," še ocenjuje predsednik SLS.

Napetosti na slovenskem političnem parketu se kažejo tudi v dogodkih, ki niso nedolžni. Teden dni potem, ko so neznani storilci razbili steklo na Žerjavovem avtomobilu in ukradli denarnico, je na sedež stranke prispelo pismo, namenjeno Francu Pukšiču. V pismu piše tudi: Na twitterju sem prebral, da Janšo prosijo, naj se ubije, prosim ubijta se še ti in Žerjav, poročajo na 24UR. Pukšič dopušča možnost, da je avtor pisma iz Destrinika, kjer je bil župan, SLS pa je razbitje stekla in pismo prijavil policiji, še poročajo v oddaji.

Žerjav je dejal, da je lahko tako grozilno pismo kot razbitje stekla njegovega avtomobila naključje. A je tudi poudaril, da je "treba vedeti, da smo v občutljivem času in zagotovo ima marsikdo v ozadju različne interese po sestavljanju ene ali druge vlade", so poročali v 24UR.

NSi meni, da bi Janša učinkovito vodil vlado.
NSi meni, da bi Janša učinkovito vodil vlado. FOTO: Aljoša Kravanja

"Kot drugega mi podpiramo Janeza Janšo za mandatarja"

Prav je, da je Janković prvi dobil priložnost za kandidaturo za mandatarja, vendar je ni znal izkoristiti, je po pogovorih pri Türku povedala predsednica NSi Ljudmila Novak. "Kot drugega mi podpiramo Janeza Janšo za mandatarja," je dejala.

Novakova je povedala, da sicer razume tudi predsednikove pomisleke, vendar v NSi menijo, da bi predsednik SDS Janez Janša lahko "dobro in učinkovito vodil vlado, ki pa je v tem trenutku Sloveniji zelo potrebna". Na vprašanje, ali je eden izmed predsednikovih pomislekov ta, da je Janša v kazenskem postopku, je Novakova odgovorila pritrdilno. Kot je poudarila, je prav, da predsednik republike o svoji izbiri dobro premisli.

Glede pogajanj v okviru strank morebitne desnosredinske koalicije je Novakova pojasnila, da so nadaljnji koraki v veliki meri odvisni od odločitve DeSUS. Tudi v Listi Virant se sicer o tem še odločajo, vendar pa večjih vsebinskih razlik med morebitnimi koalicijskimi partnericami, ki so osnutek pogodbe že parafirale, po njeni oceni ni več.

Battelli in Göncz vztrajata

Poslanca italijanske in madžarske narodne manjšine, Roberto Battelli in Laszlo Göncz, po pogovoru s predsednikom republike ostajata nespremenjenih stališč in pravita, da tudi ob vnovičnem glasovanju za mandatarja ne bosta jeziček na tehtnici. Glede tega ni novih elementov, vendar se bodo morda še posvetovali, je povedal Battelli.

Poslanca narodnih manjšin sta bila po pogovoru v predsedniški palači redkobesedna. Tudi Göncz je v izjavi novinarjem poudaril le, da se njuno stališče do podpore kandidatu za mandatarja ni spremenilo in da ob vnovičnem glasovanju za mandatarja ne bosta jeziček na tehtnici.

Po Battellijevih besedah predsednik republike na današnjem pogovoru ni dejal, da bo Jankovića vnovič predlagal za mandatarja.

Bo kandidat za mandatarja Janša?
Bo kandidat za mandatarja Janša? FOTO: Miro Majcen
Lahko se zgodi, da je predlagan nekdo tretji. Kdo bi to lahko bil, spet ugibajo na obeh straneh, so poročali v 24UR. Telefon je med drugim zazvonil tudi Mateju Lahovniku, ki je ponudbo zavrnil. Levica pa naj bi celo Pahorja vprašala, ali je pripravljen biti tretji mandatar, še poročajo v oddaji in dodajajo, da naj bi tudi Pahor ponudbo zavrnil.

Čas ima do prihodnjega četrtka

Türk je opravil drugi krog posvetovanj s predsednik strank in vodji poslanskih skupin v DZ o kandidatu za predsednika vlade. Predstavniki parlamentarnih strank so ga seznanili z razmišljanji glede nadaljnjih dejavnosti pri oblikovanju vlade, so sporočili iz Urada predsednika RS. "Sogovorniki so se strinjali, da je rok za vložitev novih kandidatur za predsednika vlade 14 dni od prvega glasovanja v državnem zboru in ga ni mogoče skrajšati. Predsednik se bo pred odločitvijo o morebitnih nadaljnjih korakih po potrebi še pogovarjal s predstavniki parlamentarnih političnih strank," so zapisali v izjavi za javnosti.

Lahko se sicer zgodil, da predsednik Türk, ki ima čas do prihodnjega četrtka, ne predlaga nobenega kandidata; lahko pa predlog za mandatarja tokrat vložijo tudi poslanske skupine ali deset poslancev. Seja, na kateri bi v drugem krogu odločali o mandatarskem kandidatu, naj bi bila 30. januarja.

 

Spremljajte 24ur.com na Facebooku in Twitterju!

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2879)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jože Zaplati?
22. 01. 2012 07.23
VIRANT KAJ SI TI DOSEGEL ŽE V PREJŠNJI VLADAVINI SI ZAJ VSE PO VRSTI NAPOVEDOVAL SI VIŠEK ZAPOSLENIH V DRŽAVNEM SEKTORJU ZAKAJ JIH NISI ODPUSTIL NASPROTNO ŠE VEČ SI JIH ZAPOSLIL MALO SE POGLEJ NA POSNETKU TV. KAKO NERVOZNO DELUJEŠ VEŠ ZAKAJ KER IMAŠ TUMOR V GLAVI, SORODNIKA SI ZAJ AMPAK TI 1000% ZAGOTAVLJAM, DA BOŠ TI NJIH PREJ RABIL KOT ONI TEBE BREZ TEBE SMO VSI PREŽIVELI SEDAJ JE VPRAŠANJE
Jože Zaplati?
18. 01. 2012 08.30
Nekdo drug če ga ne bi bilo na sodišče bi bil pripeljan z policijo vprašam se kako pravosodje je še sploh pri nas legitimno.Janša naj prej reši sodnijske posle in za nepravilnosti, ki jih povzročil z patrijami nato naj gre na sestanek strank
galop
23. 01. 2012 23.30
Očitno ne priznava sodišča,ker bo kmalu on sodišče
Ace113
17. 01. 2012 14.07
+2
zgleda da podporniki janše ne morjo spati.. ob 1h zjutraj so bili vsi komentarji v minusu danes je pa vsaj tolk v plusu kot prej v minusu.. le opažanje..
the_louu
17. 01. 2012 11.57
+8
Janša je rekel: ''Upam pa, da bodo v SD prvič v zgodovini presegli neke ideološke delitve in predsodke in se odločili za sodelovanje, ki bi bilo v korist države,'' Me zanima, če je on pripravljen preseči neke ideološke delitve in predsodke, saj pogreva stvari za več kot 60 let nazaj. Pa naj katera od desnih strank naredi to, kar pričakuje od SD-ja, če se mu toliko gre za korist države.
JanezNovakJohn
17. 01. 2012 10.45
+8
nO, TUDI JAZ GROZIM VSEM STRANKAM KATERIH VODITELJI SO V SODNEM POSTOPKU, DA JIH NE BOM VOLIL. Enaka grožnja velja za njihove kolaborante.
alanford457
17. 01. 2012 13.49
+5
grozno je to da žerjav trdi da ni bil nikoli in nikoli ne bo hlapec pa cela slovenija ve da je janšev hlapec
El Diablo 2013
17. 01. 2012 14.51
+2
moster
17. 01. 2012 10.01
+1
jaz bi prosu za nove fotke, na teh majo vsi steklene oči,
Max_Headroom
17. 01. 2012 09.06
+5
Še vsi politiki in še poslanci, so pri nas obogateli, sami drugi švicarji, edino za Pahorja se še ne ve, če mu je to uspelo. Najbrž je edini, še čistilke so ponekod prejemale podkupnino. Zakaj počne vse to, morajo biti kakšni bolj posvečeni in dolgoročni cilji, zdaj ko je razen Šrota, Bavčarja, Tovšakove, Zidarja in vseh ostalih, vse propadlo. Še ena stvar, ki je ne bomo nikoli izvedeli, ker je raziskovanje za nazaj menda navadna favšija. Avtoceste so pa v redu, lepo je videti polne izložbe veletrgovin in nove bakrene strehe na bencinskih postajah, mar ne?
Ace113
17. 01. 2012 14.10
-1
pahor je zamudil vlak.. so že vse prej pobrali.. pahor tud če bi hotel nebi mel kaj vzet :D
maijster
17. 01. 2012 08.54
+6
....daj no Žerjav,saj pa nisi mesec dni v politiki.Kateri stranki pa še niso pošiljali neokusnih pisem ??? Zmago plemeniti je imel tega na tone iz strani izbrisanih,romov,...Koliko jih je zate Žerjav,jih je tudi proti,saj to ni nič novega,in vsaka slaba beseda ki je napisana zoper tebe-vas (sls ) je sedaj grožnja ??
vetlan
17. 01. 2012 08.50
+10
"Erjavec z Janšo ''nima težav''" he he posebej pri Patrijah jih ni imel, kadar je bil vojaški minister.
moat
17. 01. 2012 08.26
+7
Če nekdo napiše, da je na Twitterju prebral, da Janšo prosijo, naj se ubije. Nato pa nadaljuje: "Prosim, ubijta se še ti in Žerjav," to pač ni nobena grožnja. Prav tako v tem zapisu ne opažam kakšne prikritosti (ta bi utegnila biti protipravna), je le del povzetega zapisa med twittanjem. Grožnja mora biti resna, da vsebuje elemente protipravnosti in kaznivosti. Po mojem mnenju gre za potenciranje zadeve in nabiranje političnih točk, saj ne verjamem, da bi se zaradi tega lahko nekdo počutil ogroženega. To je pač moje mnenje.
alinin
17. 01. 2012 08.26
+12
Virant...ofca ena...
resslovenka
17. 01. 2012 08.15
+10
Ne en in ne drugi kandidat za sestavo vlado mi ne dajeta upanja, da se bo kaj spremenilo. Žal.
drzni56
17. 01. 2012 08.02
-7
kterega bi pa ti za mandatarja jankoviča kolko ma pa on ovadbo pa jih skrivajo po predalih maš čisti dokaz kako se dela v jankovičevem klanu dokaz ponovna izvolitev jakliča za direktoraja lekarn prevaranta in črnograditelja a to je za tebe pošteno pa kupovanje glasov bodi realen Janši pa niso dokazali do sedaj nič in mu tud ne bodo ker je vse skupaj en kup laži in metanja polen pod noge
prašek
17. 01. 2012 08.04
+7
Janša ima že obtožnico na sodišču, Jankovič pa ne.
cirenij
17. 01. 2012 08.08
+8
Najbolj žalostno je pa to, da bodo zopet poleg poslancev vsi odstavljeni ministri, sekretarji, podsekretarji, pa razni direktorji (celo z odpravninami) .....vlekli gromozanske plače na čakanju. Ubog idelavec pa na borzo za fičnike ali pa še te ne, kot vidimo v praksi.
drzni56
17. 01. 2012 08.10
+3
Aleš Koren
17. 01. 2012 08.17
+7
Nehajte se kregat komu so kaj dokazali pa komu ne. Zaenkrat niso dokazali nič še Janši pa niti ne Jankoviču, ker če bi so to kazniva dejanja za katere pa bi bila obsojena. Kar pa za sedaj še ni nobeden od njiju. Če bomo vlekli vsak na svoj breg nikoli nebomo nič dosegli, mene zanima kje je kaka enotnost v naši politiki, kje so sedaj vsi tisti ki so obljubljali da tudi če zgubijo bodo konstruktivni. Od tega ni še nič in mi tonemo vse globje!
Mombly Pilot
17. 01. 2012 08.20
+11
tudi za Janšo mi ne govoriti kako je "pošten" ker se ve za trgovino z orožjem pa ne mi še 1x rečt kaj je dokazano dokazano ni nič in ne bo je pa se takrat na VELIKO dilalo z orožjem ter se denar nosil v gotovini v to pa me ne more nihče prepričati NA VELIKO SE JE TAKRAT KRADLO.
dule100
17. 01. 2012 08.29
-10
mombly Imaš ti kakšne podatke, katerih tožilstvo ni moglo izbrskati v dvajsetih letih ? Na dan z njimi ! Ali morda spet tumbaš v prazno ?
cirenij
17. 01. 2012 08.29
+7
Vse je sicer baje že zastaralo. Ampak če bi se hotelo ugotovit dejansko stanje je matematika čisto preprosta. Nekje sigurno obstaja dokumentacija, koliko orožja je imela nekdanja JNA v Sloveniji. In koliko je bilo uporabljenega in koliko izvoženega. Edino tisti zneski bi manjkali, ki se niso beležili na računih ampak so se dodajali na črno. Pa jih verjetno tudi ni malo. Ampak vsaj približen obračun.
cirenij
17. 01. 2012 08.30
+5
Mombly Pilot
17. 01. 2012 10.50
+3
Dule100 * samo to pa še mogoče kašen izraz bi lahko izbral za tebe samo tako nizko se ne spuščam. Če pa želiš kaj pa si preberi knjigo TRGOVINA Z OROŽJEM tam marsikaj piše pa ga JJ ni šel tožiti za neresnice in blatenje.TOLIKO
El Diablo 2013
17. 01. 2012 14.55
+4
z vsem dokaznimi dokumenti, ampak to je za opranoglavce kot je duško100 itak vseeno, ker če janšek prdn..., bo on reku, da je zapihal svež veter.
dule100
17. 01. 2012 07.57
+1
Letos malo kmalu trka pomlad na vrata !
miki70
17. 01. 2012 07.54
+1
Ne pošteno in ne doraslo je ,da nam med dva miljona državljanov Slovenije ponujajo SDSovci precednika države JANŠO. Vsem državljanom je jasno in znano ,da JANŠA je v kazenskem postopku , ki ta postopek o patri spremlja več držav v Evropi. Državljani Slovenije pričakujemo in zahtevamo od Tirka precednika države , da državljani Slovenije ne želimo imet JANŠE, smo pa le večina državljanov pošteni in si želimo, kar nam pripada in to je poštenega in ne nevglednega precednika.?
weinheim
17. 01. 2012 07.48
+5
To vlado,ki bomo dobili ,bo vlada,ki je že v naprej obsojena na propad.Če so pripravljeni za "oblast" igrati tako umazane igre,potem tudi kasneje ne bodo nič boljši.Predvsem razni pritiski,podkupovanja pod mizo,grožnje....Ali je poslanec Gašpar Gašpar Mišič zadolžen vPS za te nečedne posle? Čeprav ne sodi v to temo,tudi ponovna potrditev Jakliča za direktorja Ljubljanskih lekaren ,s strani svetnikov Zorana Jankovića,potrjuje s kakšnimi ljudmi,oziroma,kakšni ljudje delajo za Jankovića.
drzni56
17. 01. 2012 08.03
+6
se strinjam s tabo pa mislim da je tisti gašpar mišič tud zrel za kakšno preiskavo od kod mu premoženje ki ga ima
FCL
17. 01. 2012 07.47
+12
Mislim, da teh 90 poslancev pozablja, da so izvoljeni s strani ljudi...in takole igračkanje poslancev razjezi ljudi, ki živijo vse slabše, zato me res ne čudijo tele grožnje, še dokaj malo jih je po mojem mnenju...prišel bo čas, ko ne bodo poslanci več mislili na svoje riti...še malo.
Jusssko
17. 01. 2012 07.33
+15
Hmm. Ne podpiram nekih groženj, da smo si takoj na jasnem, ampak morda bi radi ljudje samo dali vedet, da jih majo poln kufer, in da ga naj nehajo srat ter se brigat samo za lastne riti, ampak naj dejansko začnejo grledat na ljudi. Pač samo ena ideja. Dobil je grožnje tudi že Zoki. Pa zdej še Žero ... Jaz vem, da jih mam poln kufer.
cirenij
17. 01. 2012 07.59
+6
Jusssko nisi edini. Ampak večina državljanov.
cemkcku4
17. 01. 2012 07.16
+5
Dragi mark50! Zaradi dr. Drnovška smo danes kjer smo.Nikjer in brez jasnega cilja, le s pobožnimi željami o boljšem življenju( kakor pred letom 1990).Ne pozabi, da je bil njegova desna roka g.Golubič ( na katerega ste verjetno zelo ponosni).Torej če ste bili do sedanji volitev prezadovoljni (kar bi morali biti, saj je vse niti dražal v rokah g.Golubič, g.Pahor pa je le ubogljivo cepetal po taktu), ste tako v naši državi verjetno eden redkih (poleg večine tajkunov (izvzeti so Zidar,Šrot in Bavčar), Kar se tiče našega predsednika: Ves svoj mandat je nekaj mlel in ničesar povedal.Ni se jasno nikoli izrazil.Pač tipičen diplomat.Razen sedaj je nedvomno jasen. Jankovič.Bil je tudi neposredno jasen, da bi v primeru kot je g.Golubič lagal v premoženju storil tudi sam.Torej imate predsednika, ki podpira lažnivce.Navsezadnje so to vsi politiki, vendar se samo v primeru določenih zelo jasno izraža.Prepričan sem, da je odličen človek, vendar je hinavski predsednik.Primeren je izključno za to kar je in to diplomat.
gapeeeeeeee
17. 01. 2012 07.37
+4
Bravo Tuerk je dober le za ligavega diplomanta!!!Govori pa nič ne pove, Podpira do nezavesti Jankoviča, tako kot le ta Jakliča, ki je spet dobil nazaj svojo funkcijo...tako se to pri nas vrti!!!
cirenij
17. 01. 2012 07.47
+1
Res nas je v večini on pripeljal kjer smo. S svojo zakonodajo. Na žalost je spregledal ob bolezni. Ampak prepozno.
hubertfast
17. 01. 2012 06.17
+18
Treba je speljat referendum, da kdo je 2 ali več mandatov v parlamentu ne sme več kandidirat..