Slovenija

Türk se strinja z izbiro Sekolca za člana arbitražnega sodišča

Ljubljana, 01. 09. 2011 12.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Z izbiro edinega kandidata, ki se je prijavil na razpis za slovenskega arbitra, se strinja tudi predsednik republike Danilo Türk. Predlog za imenovanje Sekolca je urad že poslal državnemu zboru.

Jernej Sekolec
Jernej Sekolec FOTO: POP TV

Predsednik republike Danilo Türk je za slovenskega člana arbitražnega sodišča predlagal Jerneja Sekolca. Na posvetovanjih s poslanci je namreč podporo temu predlogu zagotovila tudi večina tistih, ki so se posveta udeležili.

Sekolcu so na posvetih podporo izrazili vodje poslanskih skupin SD, DeSUS, LDS, Zares in SNS. Z imenovanjem Sekolca se strinjajo tudi štirje od petih nepovezanih poslancev ter poslanec madžarske narodne skupnosti. Poslanska skupina SLS o morebitni podpori Sekolcu še ni sprejela odločitve, vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko pa se posveta pri Türku ni udeležil.

Urad predsednika republike je predlog že posredoval v nadaljnje odločanje državnemu zboru.

Sekolec je trenutno podpredsednik londonskega sodišča za mednarodno arbitražo in član stalnega arbitražnega sodišča v Haagu. Je tudi neodvisen arbiter v vrsti stalnih, t. i. institucionalnih, arbitraž po vsem svetu in hkrati tudi arbiter v ad hoc arbitražah. Bil je edini kandidat, ki se je prijavil na razpis za slovenskega arbitra.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Buena Vita
01. 09. 2011 19.18
KAJ NI HODIL V HRVAŠKE ŠOLE,TOREJ,ZBOGOM KILOMETRI IN KILOMETRI SLOVENSKE ZEMLJE,B
binmister
01. 09. 2011 18.05
Da ni prišel iz Argentine tako kot tisti ki je pred kratkim šel v večna lovišča ?Končno pa za Slovenijo je dober vsak ki pride iz teme .
odbogaposlan
01. 09. 2011 16.43
koga to brga! državo smo že zafučkali!
Raztezje
01. 09. 2011 16.06
In kako se ta članek razlikuje od včerajšnjega? Kaj ko bi Sekulac zastopal Hrvaško, potem ne bi mogli izgubiti.
major1
01. 09. 2011 13.58
Vrana z vrano.