Slovenija

Tudi v drugo ista imena

Ljubljana, 26. 02. 2015 19.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na ponovljeni razpis za generalnega direktorja Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) se ni prijavil noben nov kandidat. Za mesto se tako potegujejo Samo Fakin, Janko Štok, Miro Lasbaher in Zvonko Zinrajh.

ZZZS je po prvih ocenah prejšnje leto končal z 21 milijoni evrov presežka.
ZZZS je po prvih ocenah prejšnje leto končal z 21 milijoni evrov presežka. FOTO: Thinkstock

Za mesto generalnega direktorja zdravstvene blagajne se ponovno potegujejo sedanji generalni direktor Samo Fakin, direktor področja financ in računovodstva na ZZZS Janko Štok, zdravnik koncesionar iz Juršincev Miro Lasbaher in nekdanji državni sekretar na notranjem ministrstvu Zvonko Zinrajh.

Isti kandidati so se potegovali tudi na prvem razpisu za generalnega direktorja, a takrat noben kandidat ni prejel večine glasov navzočih članov upravnega odbora ZZZS.

Štiriletni mandat generalnemu direktorju ZZZS Samu Fakinu poteče 15. maja letos.
Štiriletni mandat generalnemu direktorju ZZZS Samu Fakinu poteče 15. maja letos. FOTO: POP TV

S poročilom razpisne komisije, ki je pregledala prijave, se je danes seznanil upravni odbor ZZZS. Sklenil je, da vse štiri kandidate, ki so se prijavili na razpis in tudi izpolnjujejo pogoje, povabi na razgovor in se seznani s predstavitvijo njihovih programov. Seja bo 3. marca 2015, so sporočili iz ZZZS.

Na tej podlagi bo upravni odbor oblikoval predlog izbire kandidata za generalnega direktorja ZZZS in ga posredoval skupščini zavoda v imenovanje. Skupščina ZZZS bo nato na prvi naslednji seji odločala o imenovanju generalnega direktorja. Sklep o imenovanju mora potrditi še DZ.

Tokrat bi lahko jeziček na tehtnici prevesil novi član upravnega odbora. Ta organ ima sicer 11 članov, a jih je prvič odločalo 10. Viktorju Barliču je namreč zaradi upokojitve prenehal mandat, saj tako več ni mogel predstavljati delodajalcev v skupščini in upravnemu odboru ZZZS. Na prejšnji seji skupščine so na mesto Barliča v upravni odbor imenovali Igorja Antauerja.

V največji parlamentarni stranki SMC so sicer večkrat poudarili, da ne podpirajo imenovanja Fakina, pač pa njegovega protikandidata Štoka.

Štiriletni mandat generalnemu direktorju ZZZS Samu Fakinu poteče 15. maja letos.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JE-BI-GA
27. 02. 2015 09.45
+3
Prosim skrite sliko debelega, ker njegova sposobnost je samo zavajanje in tanšanje kupa denarja, ki je namenjen za zdravstvo !!!!!!!