Slovenija

FOTO: Kdo je prenavljal za Dimičevo?

Ljubljana, 19. 10. 2010 13.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Z obnovo hiše vodje kabineta predsednika vlade Simone Dimic se ukvarja protikorupcijska komisija. Delo naj bi opravili Vegradovi delavci, ki naj bi material vozili kar z gradbišča Celovških dvorov. Dimičeva vse skupaj ostro zanika.

Borut Pahor in vodja kabineta predsednika vlade Simona Dimic
Borut Pahor in vodja kabineta predsednika vlade Simona Dimic FOTO: Dare Čekeliš

Komisija za preprečevanje korupcije je na lastno pobudo in na podlagi podatkov, pridobljenih od oseb, ki ne želijo razkriti svoje identitete, začela več postopkov preučitve domnevnih nepravilnosti v povezavi z vodjo kabineta predsednika vlade Simono Dimic. Zaradi resnosti navedb bo komisija omenjene zadeve obravnavala prednostno. Pojasnili so, da v interesu uspešne izvedbe postopka oziroma nadzora ne morejo javno razkriti vsebine posamezne prijave oziroma postopkov v zvezi z njo, dokler je prijava še predmet reševanja.

O tem, da naj bi hišo Dimičeve obnavljali Vegradovi delavci, je poročala nacionalna televizija. Eden od delavcev je pojasnil, da so bile table na gradbišču, kjer so obnavljali hišo, Vegradove, čeprav brez napisa. "Točno vem, da so delavci imeli navodila, da nikomur ne govorijo, kdo so in kaj so," je dejal. Ob tem je poudaril, da so material za obnovo vozili z gradbišča, kjer so gradili stanovanja v Celovških dvorih, vse pa naj bi se eno leto dogajalo v strogi tajnosti.

Za komentar smo vprašali nekdanjega predsednika uprave Vegrada Borisa Medveda, ki pravi, da z zadevo ni seznanjen. "To sem pravkar izvedel od vas, tako da ne bi vedel. Glejte, to so zdaj zgodbe spet od nekod prinesene, jaz sem bil tam direktor mesec dni in na to nisem naletel, tako da tega ne komentiram,“ je povedal za 24ur.com.

Hiša Simone Dimic v Murglah - 5
Hiša Simone Dimic v Murglah - 5 FOTO: Aljoša Kravanja

Pogodba sklenjena s podjetjem GP Keras

Iz kabineta predsednika vlade so sporočili, da obnove hiše ni opravila družba Vegrad, ampak manjše gradbeno podjetje, ki zaradi poslovnih interesov ne želi biti imenovano. Podjetje je bilo izbrano na podlagi več prejetih ponudb, so poudarili.

Pozno popoldne pa je Dimičeva v odgovor na navedbe vendarle posredovala sklenjeno pogodbo za dela pri obnovi hiše Pod brezami 7, ki še vedno potekajo. "Ostro zanikam vse navedbe, ki so bile podane!“ je zapisala ob tem. Sodeč po poslani pogodbi, je delo opravilo gradbeno podjetje GP Keras iz Ljubljane, odziva katerega še nismo uspeli dobiti.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (497)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

wawer
20. 10. 2010 17.45
Pa ne more ona delat kot vodja kabineta njen partner pa poslovat z vlado. To je čisto navzkrižje interesov. Kaj takšnega je možno samo v naši državi.
dule100
20. 10. 2010 11.15
Nova provokacija. Takoj ustanoviti komisijo. Tu je imel prste vmes Janez. Tihi dogovor s Tovšakovo. Delavcem je bilo naročeno, naj z gradbišča Celovških dvorov dostavijo gradbeni material direktno na gradbišče Dimičeve in to brez njene vednosti. Sedaj naj pa dokaže, da to ni res !
JanezNovakJohn
20. 10. 2010 10.42
Obsojanje vse po vrsti ni pošteno. Hiša je lepa in 300.000 E ni nič posebnega. Poglejte cenitve geodetske uprave pa boste videli, da ima marsikdo podobno vrednost nepremičnine. Posojilo na 20- 30 let tudi ni nič posebnega. Je pa res, da se ta elita preserava. Iskoristi vsako priliko da napolni svoj žep. Plače menedžerjev v pretežni lasti države ne morejo biti večji od 5x tnega povprečja zaposlenih. Te ljudje ne vejo kaj bi z denarjem počeli. Imajo vse prav vse. Prav tako njihovi otroci. Denar rodi denar zato odkupujejo nepremičnine, jih dajejo v najem in zopet služijo. Denar rodi denar. Zaposlenim pa ne plačujejo prispevke in siromašijo blagajno nas vseh. Majhni butalci plačujemo vse večkrat. Tak je ta svet.
Tonček Balonček
20. 10. 2010 10.30
Vi sploh nimate pojma, kakšne rezidence so v Sloveniji zrasle v zadnjih dvajetih letih! Murgle so bile elitna lokacija pred 30 in več leti, danes pa spominjajo na kakšno oficirsko naselje blizu kakšne letalske baze, oni imajo pač smetišče in avtosejem, smrad in meglo, noben luksuz, tisti bazenček zgoraj je itak bret zveze.
rudra1
20. 10. 2010 10.27
država nevredna življenja.... pha
dzez
20. 10. 2010 10.15
mate08: Dober komentar! Sicer pa - za veliko sranja potrebuješ veliko greznico... Tudi če je sredi vrta. :-)), pa verjetno z drevesci okol, pa počivalniki...
Tonček Balonček
20. 10. 2010 10.10
Mogoce pa Dimicova uresničuje predvolilne obljube gospe Kukoviče v zvezi s plavalnimi bazeni v Ljubljani! Ta bo namesto Kolezije, bolj zaprtega tipa, pa vendar!
hotchilipoper
20. 10. 2010 10.06
Za vsazga se palca najde
mate08
20. 10. 2010 10.00
ma kakšen bazen....septična jama al pa po domače: Greznica, kamor bi jo nagnal plavat... pa še borčita zraven
kratko in jasno
20. 10. 2010 10.00
no ja, če je GP KERAS prenavljal ni problem ... dokaže se lahko sila enostavno .... ali in če je ga. Dimic vršila plačila na trr izvajalca ?? pogodbo lahko naredijo antidatirano , plačila preko ttr pa ne... razen če je kobajagi plačevala gotovinsko .... , ker je podjetje v lanskem letu, torej v času prenove, imelo prometa nekaj več kot 500.000 eur bi matematično gledano ta trditev zdržala... ker prenova take hiše ne košta več prej manj...
dzez
20. 10. 2010 09.42
Zakaj ste me brisali, če zahtevam, da gospa pokaže tudi gradbno dovoljenje? Pa ustrezna dovoljenja za bazen, - torej nov pdg-pzi. Dama si je privoščila DVE gradnji na črno. Si jih navadni smrtniki upamo? Ajde, inšpekcija, na delo!!
dzez
20. 10. 2010 09.36
Kako pa je gospa lahko tako velika dela izvajala kar brez vseh dovoljenj? Saj za eno mal večjo garažo rabiš gradbeno dovoljenje, ona pa je kar tako na lepe oči posegala v nosilno konstrukcijo? Pa bazen - naj še danes - da ne bodo spet projektov za nazaj pisali, pokaže načrt inštalacij zanj! Da pa s tako diletantsko pogodbo z gradbenim podjtejem pride v javnost, je pa žalitev vseh slovencev. Ajde, gradbena inšpekcija, gremo na delo! Ženska pa naj takoj odstopi.
Cofar
20. 10. 2010 09.35
puma se kr strinjam s tabo! Samo veš kaj je žalostno - da delajo tko vsi, ki pridejo na oblast!!! Žalostno! Tragično! Ampak na koncu se ti zdi že kr KOMIČNO! Ker očitno se da v Sloveniji vsakega gumpca podkupit in mu dat v žep ne vem kaj, al pa obljubit to ali ono!
pumall
20. 10. 2010 09.25
Za napisat takšno pogodbo vsak (pol)pismen potrebuje 5 min. V pogodbi ne piše, da bi KERAS kaj naredil. Pogodba določa le, da naj bi oni opravili nekaj del in jih obračunali. To pomeni, da so oni lahko samo travo pokosili, če so sploh kaj delali. Če ima nekdo načrt, se tako ne dela, temveč se da ponudbo in se v pogodbi določi cena. To je vse en blef. Vegrad pa je imel velik interes 'delati privat usluge' predstavnikom vlade, da bi mu pogledali čez prste pri plačevanju prispevkov.
gorencdask
20. 10. 2010 09.06
Sta dve možnosti: 1.) firma Keras je samo nabiralnik, v bistvu Vegrad 2.) v teh parih dneh zanikanja, skrivanja itd. so ponaredili pogodbo, sedaj jo kažejo
MOSSAD001
20. 10. 2010 08.58
Sem soseda vprašu kaj misli kako gospa poslovna spi. Mi je sosed odgovoril: Mali neboj se Ta sorta SMRČI da je kej!!! ;))
beri66
20. 10. 2010 08.54
kjer je Dim(ičeva) je tudi ogenj.
beri66
20. 10. 2010 08.51
lahko da je sposobna a je tudi pokvarjena, vsaj kaže tako... Pahor, zadnji čas da spregledaš in se rešiš kače pod nogami..en dober udarec in ode glava-kači.
MOSSAD001
20. 10. 2010 08.50
Pa naj mi še kdo reče da je kovačeva kobila bosa!!
Tonček Balonček
20. 10. 2010 08.31
Če si zaposlen v politiki, še prenavljati ne smeš, pri tem pa desettisoče ljudi vsak vikend in med bolnško "prenavlja"! Kdo je pa pernavljal Ruplu ali komu drugemu? Sem vedno mislil, da je Vegrad gradbeno podjetje, tudi za pernavljanje.