Slovenija

Tržičan še vedno v bolnišnici

Ljubljana, 23. 03. 2006 13.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
B.M./T.V.
Komentarji
3

Policisti so kazensko ovadili 53-letno lastnico psov, ki so pred dnevi v Ljubljani napadli in pogrizli mlajšega moškega.

Ljubljanski kriminalisti so na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani podali kazensko ovadbo zoper 53-letno lastnico, katere psi so sredi marca v središču prestolnice napadli in poškodovali 34-letnega Tržičana.

Napad psov
Napad psov FOTO: Slovenske novice

Kot je povedala tiskovna predstavnica Kliničnega centra v Ljubljani Blanka Šetinc, je napadeni Stanislav Meglič še vedno na zdravljenju. Zaradi številnih ugrizov po celem telesu, prizadete so bile tudi njegove ledvice, je moral po prevozu v klinični center prestati nekajurno operacijo. Po mnenju zdravnikov so poškodbe roke tako hude, da bo imel Tržičan doživljenjske posledice.

"Policisti so ovadbo podali zaradi suma povzročitve splošne nevarnosti po prvem in tretjem odstavku 317. člena kazenskega zakonika," je na današnji novinarski konferenci povedala Martina Gramec s Policijske uprave Ljubljana.

Stanislavov oče Anton Meglič je v pogovoru za 24ur.com povedal, da se njegov sin zdravi na oddelku za intenzivno nego, zdravniki pa so obisk pri njem omejili na največ tri minute. Zdravstveno stanje napadenega Tržičana se je v zadnjih dneh sicer izboljšalo, vendar je še vedno resno. "Zdravniki so nam povedali, da bo imel posledice za vse življenje," je povedal oče napadenega.

Kot je znano, so štirje psi pasme bulmastif 15. marca na Oražnovi ulici v Ljubljani napadli mimoidočega Megliča in ga hudo ranili po vsem telesu. To sicer ni bilo prvič, saj je policija zoper lastnico zaradi napada psov že dvakrat predlagala obravnavo pred sodnikom za prekrške.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tomazbodner
11. 07. 2006 06.09
Ce se bi to zgodilo v ZDA, bi zensko napadeni tozil za milijardo dolarjev... v Sloveniji bi ji pa lahko dali par let za resetkami in placilo celotnih stroskov zdravljenja... tudi kaksna odskodnina bi bila na mestu. Resno, po svetu se tozijo za milijarde za psihicne bolecine...
fausta@siol.com
11. 07. 2006 02.24
Mar zaradi posebnih želja posameznikov-posameznic nikjer več ne bomo varni pred to vrsto psov. Je to res potrebno? Ali ni predpisa, ki bi to preprečil?
pikijakob1@email.si
23. 03. 2006 17.35
in njo so psi varovali. ?????