Slovenija

Trojni umor: prva aretacija

Novo mesto, 08. 05. 2003 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
R.E./E.Ž./STA
Komentarji
0

Policija je pridržala 30-letnega Kočevca, ki naj bi pomagal razjasniti krut umor treh mladih na Dolenjskem. Za zdaj pridržani ni osumljen umora, policisti se z njim zgolj pogovarjajo. Znane pa so že tudi nekatere podrobnosti grozljivega dogajanja v torek pozno zvečer sredi gozda na Gorjancih.

"Za pridržanje smo se odločili, ker verjamemo, da se lahko na podlagi razgovorov s to osebo razčistijo okoliščine, ki so pripeljale do tega krutega zločina," je povedal Povše.

Včeraj zvečer so policisti na Kočevskem podrobno preiskali hišo 30-letnega Kočevca in s seboj poleg lastnika odpeljali še njegovega belega golfa, v natančno analizo. Prav tako v Kočevju so opravili še eno hišno preiskavo in zasegli še avtomobil wartburg. Pridržano osebo je policija našla z internetnim oglasom za prodajo avtomobila. Omenjeni Kočevec naj bi sodeloval pri poslu, več pa zaenkrat ni znano.

Aretiranega 30-letnika iz Kočevja bodo morali policisti najkasneje jutri zvečer, po izteku 48-urnega pridržalnega roka, kot nedolžnega spustiti na prostost ali pa ga skupaj s kazensko ovadbo pripeljati pred preiskovalnega sodnika. Po naši zakonodaji je sicer za umor zagrožena kazen do tridesetih let zapora.

Policija domneva, da je morilec verjetno moril zaradi denarja. Umorjeni 23-letni Bojan Čavić se je namreč iz Kranja v Novo mesto pripeljal kupovat avtomobil. S seboj naj bi imel gotovino v višini 6.000 evrov. Spremljala pa sta ga dekle Darja Erak in prijatelj Veljko Drinić. Po doslej znanih še vedno neuradnih podatkih se je zadnja pot trojice umorjenih začela pred novomeško tovarno zdravil Krka, kjer naj bi pustili avtomobil in se z morilcem odpeljali na poskusno vožnjo proti prelazu Vahta na Gorjancih. Le-ta je najprej ustrelil Bojana in se nato verjetno odpeljal, v gozdu pa pustil Bojanovo dekle in Veljka.

Franci Povše, direktor policijske uprave Novo Mesto
Franci Povše, direktor policijske uprave Novo Mesto FOTO: POP TV

Kot je za 24 ur potrdil direktor policijske uprave Novo Mesto Franci Povše, sta Darja in Veljko v torek zvečer okrog 21.30 poklicala na Obveščevalno komunikacijski center (OKC) in sporočila, da jim je bil pobran denar, ter da je Bojan obstreljen in zelo težko diha. Žrtve niso vedele, kje se nahajajo, prav tako so zelo težko opisale kraj, ker pač niso bili domačini. Telefonski pogovor je trajal približno štiri minute, potem pa se je zveza prekinila. Morilec pa se je po vsej verjetnosti pozneje vrnil in ustrelil še druga dva. Medtem so delavci OKC kljub pomanjkljivi informaciji napotili patruljo na kraj, ki se je izkazal za pravilen. Patrulja je bila pozorna na manjši madež krvi na cesti in nato pod cesto med skalami in grmovjem odkrila žrtve.

Najdeni tulci izstreljenih nabojev kažejo na uporabo kratkocevnega orožja
Najdeni tulci izstreljenih nabojev kažejo na uporabo kratkocevnega orožja FOTO: POP TV

"Na tej osnovi smo že zelo zožili domnevni čas zločina, kar bo zelo pomembno pri preverjanju alibija. Čeprav sodnomedicinskih in balističnih izsledkov še nimamo, lahko povem, da smo našli tulce, ki kažejo na veliko verjetnost uporabe kratkocevnega strelnega orožja," je še povedal Povše.

Policisti ob tem tudi domnevajo, da je bil storilec samo eden. Danes intenzivno preiskujejo širše območje in njihovo delo je že dalo rezultate. Posnetki kamer na tovarni zdravil Krka in Vahti za sedaj še niso dali rezultatov in jih še vedno preučujejo.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja