Slovenija

Trojico bremeni sporni nepremičninski posel

Koper, 05. 09. 2012 10.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na koprskem sodišču se je začela glavna obravnava proti Srečku Prijatelju, Robertu Časarju in Marjanu Mikužu glede poslov z Luko Koper. Zahteva za izločitev dokazov, pridobljenih s prisluškovanjem Prijatelju, je bila zavrnjena.

Začela se je glavna obravnava.
Začela se je glavna obravnava. FOTO: POP TV

Z zaslišanjem obtoženih se je na koprskem okrožnem sodišču začela glavna obravnava v procesu proti nekdanjemu poslancu SNS Srečku Prijatelju, nekdanjemu predsedniku uprave Luke Koper Robertu Časarju in poslovnežu Marjanu Mikužu glede poslov z Luko Koper. Zahteva za izločitev dokazov, pridobljenih s prisluškovanjem Prijatelju, je bila zavrnjena.

Obramba je namreč zahtevala izločitev dokazov, ki jih je tožilstvo pridobilo s prisluškovanjem Prijatelju, pri katerem je s policijo sodeloval Mikuž in ki jih je tožilstvo uporabilo že v prejšnjem procesu, v katerem je bil Prijatelj spoznan za krivega izsiljevanja. S tem, da je višje sodišče zahtevo za izločitev dokazov zavrnilo, so bili seznanjeni v ponedeljek, je povedala Prijateljeva zagovornica Tina Kikelj.

Trojico obtoženih bremeni sporni nepremičninski posel z zemljišči pri Sežani.

Prijatelja, ki trenutno prestaja štiriletno zaporno kazen, obtožnica bremeni napeljevanja h kaznivemu dejanju nedovoljenega sprejemanja daril in nedovoljenega dajanja daril.

Časar je obtožen zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti in nedovoljenega sprejemanja daril, Mikuž pa je obtožen nedovoljenega dajanja daril ter pomoči pri zlorabi položaja in nedovoljenem sprejemanju daril.

Tako Prijatelj kot Časar na predobravnavnem naroku krivde nista priznala, Mikuž pa se o krivdi ni izrekel.

Prijatelja je Okrožno sodišče v Kopru v kazenskem procesu oktobra 2010 zaradi izsiljevanja, samovolje in nedovoljenega prometa in proizvodnje z orožjem ali eksplozivom obsodilo na pet let in dva meseca zapora. Koprsko višje sodišče je delno ugodilo njegovi pritožbi in mu kazen znižalo na štiri leta zapora.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

alterego
05. 09. 2012 11.18
+4
samo trojico??? kje je pa tisti tip, ki je bil potem še državni sekretar pri ministru Vlačiču?
wsharky
05. 09. 2012 11.11
+1
... Srecko ni kriv ... vse je konstruk ...