Slovenija

Trije kandidati za zbornico, Možina s podporo Fidesa

Ljubljana, 12. 09. 2012 15.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kandidaturo za predsednika Zdravniške zbornice Slovenija so vložili trije kandidati, Gordana Živčec Kalan, Matjaž Zwitter in Andrej Možina. Slednji je dobil podporo s strani zdravniškega sindikata Fides.

Kandidaturo za predsednika Zdravniške zbornice Slovenija so vložili trije kandidati, Gordana Živčec Kalan, Andrej Možina in Matjaž Zwitter, so potrdili na zbornici. Slednja sta v torek predstavila svoj program glavnemu odboru zdravniškega sindikata Fides, ki je podprl Možinovo kandidaturo.

Gordana Živčec Kalan se poteguje za nov mandat na čelu zdravniške zbornice.
Gordana Živčec Kalan se poteguje za nov mandat na čelu zdravniške zbornice. FOTO: POP TV

Rok za vložitev kandidatur za predsednika zdravniške zbornice se je sicer iztekel v ponedeljek, a so na zbornici še nekaj dni čakali na morebitne kandidature, ki bi prišle po pošti. Danes so na zbornici potrdili, da po pošti niso prejeli več nobene kandidature. Za predsednika zbornice se tako potegujejo trije kandidati, sicer pa mora to še uradno potrditi volilna komisija na zbornici.

Fides: Odločitev je bila težka

Medtem pa sta se dva kandidata – Možina in Zwitter – že predstavila glavnemu odboru sindikata zdravnikov in zobozdravnikov Fides. Ta je danes sporočil, da sta bila programa obeh kandidatov dobra, prepričljiva in konkretna, zato je bila odločitev, komu dati podporo, težka.

Po temeljiti razpravi se je glavni odbor z glasovanjem odločil, da podpre Andreja Možino, katerega program daje zaradi konkretnega poznavanja dosedanjega dela zbornice upanje, da bo zdravnike in zobozdravnike povezoval in da bo tudi z delom zbornice povrnjeno zaupanje v delo zdravnikov, so sporočili iz sindikata.

V Fidesu so se odločili, da bodo podprli Andreja Možino.
V Fidesu so se odločili, da bodo podprli Andreja Možino. FOTO: Blaž Garbajs

V Fidesu pojasnjujejo, da Živčec Kalanove niso povabili na predstavitev, ker je svoj program predstavila že spomladi pred prvimi volitvami. Takrat je glavni odbor sindikata namenil podporo Valentinu Sojarju, ki pa se tokrat ne poteguje za stolček predsednika zbornice.

Majske volitve so bile zaradi prenizke volilne udeležbe razveljavljene, ponovili jih bodo 10. oktobra. Tudi tokrat bodo potekale v skladu s trenutno veljavnim statutom zbornice, ki predvideva 50-odstotni kvorum za veljavnost volitev.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

faronika
12. 09. 2012 17.39
+3
A bo Goga spet jokala??
brezcasni
12. 09. 2012 17.09
+7
kalanovo in podobne ženske je treba spucat z vodilnih mest ker so pravi jastrebi
binmister
12. 09. 2012 16.56
+4
Tale pa menda ima zadnjico namazano z lepil da nikakor ne more zapustiti stolca v katerem se prijetno guga nič ne dela ter mastno služi .
o22
12. 09. 2012 16.26
+5
Morda pa bo uspelo,da bo končno KALANOVA morala zapustiti predsedniški stolček ali pa ji bodo spet solze pomagale ,da ostane????
dzo77
12. 09. 2012 17.39
+2
TI BOGCA TA JE SKORAJ HUDA KOT MAJER HEHHEHEHHE