Slovenija

Trije dajali mleko v Italijo, eden v mlekarno v Kobaridu

Ljubljana, 24. 01. 2012 19.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vurs je za štiri kmetije odredil začasno prepoved oddaje mleka za javno potrošnjo. Analize so namreč pokazale, da je bila v vzorcu energetskega krmila za krave molznice najdena presežena dovoljena vrednost aflatoksina.

Nacionalni veterinarski inštitut je danes obvestil Veterinarsko upravo (Vurs) in nosilca dejavnosti proizvodnje krme iz Ajdovščine, da je bila v vzorcu energetskega krmila za krave molznice najdena presežena dovoljena vrednost aflatoksina.

Ker so omenjeno krmilo te serije uporabljala štiri gospodarstva z molznicami, jim je Vurs odredil začasno prepoved oddaje mleka za javno potrošnjo. Kot so sporočili z Vursa, so trije kmetovalci dajali mleko v Italijo, eden pa v mlekarno v Kobarid, zato je tudi v tej mlekarni Vurs odredil identifikacijo serij mleka in izdelkov, prepoved dajanja na trg oziroma njihov umik.

Energetsko krmilo te serije proizvajalca iz Ajdovščine so uporabljala le omenjena štiri gospodarstva z molznicami. Po pojasnilih Vursa je Nacionalni veterinarski inštitut tudi proizvajalca obvestil o ugotovitvah iz vzorca omenjenega krmila.


 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

odbogaposlan
25. 01. 2012 17.06
+1
nosilca dejavnosti proizvodnje krme iz Ajdovščine??? zakaj pa ne napišetedko je proizvajalec?? se bojite tožb???
Zrkizz
24. 01. 2012 21.54
+1
Raje pomislite, da so jih nenavadno nasli sele sedaj, ko so jih odkrili Italijani, kaj je torej narobe z nasimi kontrolami, ki so tako dobre ?
Nimivseeno
24. 01. 2012 20.09
+1
Morali so najti še enega kmeta, ki je dajal v Kobarid, če ve bi izgledalo preveč sumljivo.
rogerrabbit
24. 01. 2012 19.42
+1
Zakaj se pa poimensko ne navedejo te štiri kmetije, oziroma gospodarstva, ki so uporabljale to krmilo??
bolimepatak
24. 01. 2012 20.10
+6
Na takšnih in podobnih izdelkih, proizvajalec jamči za neoporečnost živila! Zato smatram, da je ponovno usmerjanje prsta na kmetovalca, kot krivca, popolnoma nepotrebno in celo kaznivo......
Puys
24. 01. 2012 21.40
+2
A ni kmet proizvajalec!? Me zanima, če so dobili državno subvencijo od Slovenije za prodajo v Italijo...