Slovenija

Trenja: Ponoreli otroci!

Ljubljana, 20. 11. 2008 13.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenija je osupnila. Frizerke na šolskem dvorišču pretepajo gradbinke. Sošolci pa vse to mirno gledajo. Celo več. Navijajo za eno ali drugo.

pretepi na šolah
pretepi na šolah FOTO: Kanal A

Po šoli v parku tri dijakinje napadejo kolegico, ki se v krču zvija po tleh. Med poukom dijaki razgrajajo, pljuvajo, mečejo stole. Učiteljica pa nič. Gre za popoln razpad vrednot. Šola je postala bojišče. So učitelji popolnoma izgubili nadzor? In nenazadnje – ali smo res kot starši popolnoma odpovedali? Ali otroci tepejo zato, ker so žrtve pretepa doma? V igri je predlog, da po zakonu starši ne bi smeli udariti otroka.

Glejte Trenja ob 20. uri na POP TV.

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (167)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DemonicVisage
21. 06. 2009 17.57
Lykos
21. 06. 2009 14.23
screwyou sploh pa nemorm razumet ce se ene 2 npr. tepeta,da pol folk eni k je tm napou mrtva sploh ne pomaga,in se navijajo zravn zato ker dons jih itak briga za sočloveka....zakaj pa bijih..?? važn da majo oni kar hočjo pol pa za ostalo jih pa itak briga.....preveč jih je dons razvajenih(ne sam frocov tit najstnikov) in se lahko pohvalm s tem da jst nism razvajen in bi takoj prišel na pomočče bividel da je kdo drug v stiski...
_jerry_
21. 03. 2009 00.09
Maxi1972
04. 12. 2008 11.12
Bedasta oddaja že po defaultu, samo Svet na kanalu A je slabša. Me pa čudi, da je voditelj v oddajo povabil ljudi, ki o šolstvu dejansko nimajo pojma. Černjak, Mlakarjeva? WTF? Ne moreš verjet!
Fruit.syrup
28. 11. 2008 17.58
jooooooj k pomislm da sm tud sama na frizerski u ljubljan me je kr sram(no sej to me je ze od zacetka)jz k sm bla npr. skos u osnovni odlicna al pa praudobra me pa folk cudn gleda,češ kua pol tle gor delas.WTF?! ce me veseli.am ja folk ubistvu punce bi se itak sam teple pru ti zacne sikat in pol ji poues enkrat neki nzaj mas pa ze celo njeno bando za vratm.to men ni normaln.k ocitno se z besedam ne da tle velik vec rešt ampk sam s pestmi.sploh pa nemorm razumet ce se ene 2 npr. tepeta,da pol folk eni k je tm napou mrtva sploh ne pomaga,in se navijajo zravn.bolano!tko k uno punco k so jo spraul u bolnco in je bla 4 mesce u komi(baje,kolk je res, neuem) ni vec spostovanja ne do prfoxou ne do drugih.
kriss714@amis.net
23. 11. 2008 18.43
Maxtor, ali bi se pa vpisale na luzerski FDV, končale v roku in potem, kot, od države plačane \"strokovne delavke\" gobezdale in ljudem grenile življenje.
mixidotnet
22. 11. 2008 13.34
Ma sankcije pomagajo. Pač zabrišeš par dijakov iz vsake generacije na cesto in to je to. Vsakdo bi vedel pri čem je. Pač te k so se sfajtale bi pač postale snažilke, polnile police v lidlu al pa se vlačle na avtobusni. Tako stvari grejo.
Ultrablack
22. 11. 2008 08.54
jao, na naš šol so tut babe skret zažgale pa se teple med sabo, kapsi so bli vsak teden pred šolo, dejte še ns na tv
nikolitiho
22. 11. 2008 02.04
spicelj, ne govori neumnosti. Sem hodla na škofijsko gimnazijo, ki ni nobena elitna šola. Tistih 50€ na mesec ti oni šenkajo, če jih res nimaš. Pa ne rabi bit foter v nobeni stranki, in podobne idiotizme zadrži zase, ker širiš laži in zavajaš javnost. Resnica pa je, da v moji šoli takega obnašanja ni bilo in mi je tako vedenje tuje. Zakaj? Ker so profesorji hitro klicali na dom. Takrat, kot najstnici, mi je bilo to nekaj najbolj groznega, da za vsako piz.arijo kličejo, ob teh primerih pa vidim, da to ni tako slaba ideja. Pa še moje osebno mnenje o tem: nič ni nenavadnega, da so se babe steple, pač folk se fajta že od nekdaj. Večji problem je, kako se eni obnašajo v šolah. Mislim...ni jim obvezno, da so v šoli, srednja šola ni obvezna, naj grejo, če jim ni tam za bit. Nekdo mora cesto pometat.
nat76
21. 11. 2008 21.39
Oddaja je bila res fina. Vse \"inštitucije\" so se lepo vedle v korist družbe. Vsi pomagajo ... le svojega mnenja ne smeš izrazit proti njim. Zelo me je zmotil zaključek oddaje: dekle je povedalo svoje mnenje - kakršnokoli je pač to bilo - pa se je nanjo združeno spravilo celo krdelo inštitucij, da so jo kar preglasili. Bojim se, da tako to krdelo zgleda v praksi, ko ni kamer. Sicer pa se strinjam z enim od komentarjev - poleti 15 dni usposabljanja učiteljev za obvladovanje razreda (in ta predavanja lahko vodijo svetovalne delavke, ki poleti prav tako nimajo kaj za delat - da ne bo izgovorov za dodatne stroške). Poleg tega naj učitelji spoštujejo otroke, ne ubogajo. To pomeni, da se poskusijo za v službo urediti in biti zanimivi - pa sile sploh ne bodo potrebovali. Starši pa ne kritizirajte šole in učiteljev pred otroci - na ta način bodo dobili samo potuho, da se lahko obrnejo proti šoli.
kriss714@amis.net
21. 11. 2008 19.53
Flashkit, ampak pristop je napačen. Ta dogodek je lahko preprosto osnova za obtožnico, pa naj se stvar, v okviru zakonodaje reši na sodniji. Sicer se pa ta dogodek zlorablja za brezplodno blebetanje raznih \"strokovnih delavk\", ki so za to celo plačane iz proračuna. Lahko verjameš, da iz tega razloga tudi vsak mali problemček zakomplicirajo, saj jim to pomeni dobro plačo brez dela.
flashkit
21. 11. 2008 18.42
pretepi na šolah (Foto: Kanal A) Po šoli v parku tri dijakinje napadejo kolegico, ki se v krču zvija po tleh. to je bla moja najbolša prjatlca, še zmeri sva dobre kolegice. Šlo se je menda zarad enga fanta. Mislm punce haloo nemorš zaradi tega jo list pretepst!
SPICELJ
21. 11. 2008 11.22
Mene pa to nič ne čudi,če smo samo gledali kako minister za delo in družino v Janševi vladi,vse probleme rešuje s silo,še posebej,če mu nasproti stoji ženska....
snowgal
21. 11. 2008 10.05
nekateri starši se ne ukvarjajo z vzgojo, doma imajo živalski vrt. učitelji v šolah, po pritožbah staršev, nimajo pooblastil kaznovati otroka (kazen ni to, da ga pošljejo med poukom na hodnik!!!). otroci podedujejo neumnost ali jim jo pa privzgojijo, če si želijo ali ne. klofuta ni nasilje. marsikdo jih je dobil čez rit al pa okol ušes pa danes normalno živi bez psihičnih posledic in fizičnih napadov na sočloveka. kam smo pršli res. vedno samo pravice in pravice. o dolžnostih pa ni govora.
nibo
21. 11. 2008 09.29
Vsi te strokovnjaki ki so bili včeraj na televiziji mi ne dajajo najbolj veliko verjetnost da se bo kaj bolje. Prvič vzgoja je na prvem mestu stvar ki bi jo morali urediti starši. Problem nasilja se začne že v družini, v današnjih časih so doma konflikti ponavadi zaradi pomankanja denarja, starši z dohodki ki komaj pokrijejo ali raje ne pokrijejo tekočih stroškov ne morejo nuditi otrokom dodatnih dejavnosti, ki so v današnjih dneh nujno potrebna saj drugače je otrok dosti preveč časa na ulici. Gospodje in gospe ki so sodelovali v tej oddaji to niso bili in tako nalaganje ljudi ki imajo polhne riti je že skrajno nodgovorno saj njihovi otroci praviloma niso problrmstični. Problem bo še večji saj so idoli mladih v nasilnih filmih in igricah in na srečo da orožje pri nas ni tako z lahkoto dosegljivo, ker lahko pride do take tragedije kot drugod. Več obšolskih dejavnoti bi moralo biti dosegljivih za vse otroke. In še nekaj če bo recesija huda bo to postal velik problem.
stafford
21. 11. 2008 09.21
Še malo pa bomo dobili PRIVAT šole (za tiste premožnejše) in JAVNE šole - ameriški geto. In tako bodo naši otroci odraščali. Otroci iz javnih šol bodo živeli dobro ne glede na učni ospeh, otroci iz geta pa se bodo morali borit celo življenje, ne glede na učni uspeh. Razlika med američani in slovenci bo le ta, da bomo imeli beli geto.
ArnoldAlfred
21. 11. 2008 09.02
Tema oddaje je bila nasilje med mladostniki...v reklami po njej, za realistični šov Kmetija, pa je bilo slišati enega od udeležencev; \"kak babji fight bo danes\". khm....
SPICELJ
21. 11. 2008 07.48
Vse je to načrtovano s strani naše desne vlade in RKC,da bi se otroci razdelili in omogočili elitne šole za naš denar,ki pa bodo odprte samo za določene otroke,ki pa se ne bodo delili po pameti,ampak po tem kolikokrat prestopšiš prag cerkve in seveda v kateri stranki je ata...že videno..
medojed
21. 11. 2008 00.37
cokoladica - ti najprej napravi red v svoji glavi! Mogoce ti delam krivico, vendar po tvojih komentarjih sodec nisi prav zrela zenska, ki bi lahko vzgajala.
medojed
21. 11. 2008 00.34
cokoladica - tudi ti nisi nedolzna!