Slovenija

Trenja: Obljube in zagotovila za prihodnost

Ljubljana, 25. 09. 2008 12.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.G./N.Š.K.
Komentarji
61

Predsedniki petih strank so v oddaji Trenja prvič po volitvah spregovorili o povolilni drami, in o tem, kakšna prihodnost nas čaka. Janša in Jelinčič sta povabilo zavrnila.

Gostje v oddaji Trenja so nakazali, kakšna prihodnost nas čaka.
Gostje v oddaji Trenja so nakazali, kakšna prihodnost nas čaka. FOTO: POP TV

Glede kadrovskega cunamija, za katerega predsednik SD Borut Pahor trdi, da ga ne bo, je prvak SD v oddaji Trenja dejal, "da Slovenci razen lepe dežele in geopolitične lege nimamo drugega kot znanja in sposobnosti naših ljudi. Če bi nova politika izključevala tiste, ki se ne strinjajo z našo politiko, potem bi izključevala del naših naravnih resursov in škodila sebi ter naši skupnosti," poudarja Pahor in dodaja: "Samo če bomo vključili vse in dali priložnost sposobnim, ne glede na to, ali so naši oziroma njihovi, to je namreč njihova zasebna stvar, potem bomo uspeli. Če bo kdo od ministrov predlagal zamenjavo, potem bo to moral pisno zelo prepričljivo utemeljiti. Drugače o tem nočem nič slišati. Utemeljitev bi pa bila v slabih poslovnih rezultatih, ki so v škodo države. Če dobro opravljajo svoje delo, jih bomo prosili naj svoje delo opravljajo še naprej."

Potrebno bo imeti zelo restriktivno politiko do kadrovskih menjav, poudarja Pahor. "Vsaka drugačna politika bi dala vtis in napačen signal, da gremo po isti poti naprej."

Kresal: Politika se mora umakniti iz gospodarstva

"Vedno bo prišla neka nova vlada, nova politika, ki bo nastavljala nadzorne svete in upravo. To se ponavlja vsaka štiri leta, to pa zato, ker se politika do sedaj še ni bila pripravljena umakniti iz gospodarstva," pravi predsednica LDS Katarina Kresal, ki dodaja, da je potrebno v teh štirih letih končati privatizacijo.

Kresalova zagotavlja, da bodo tisti, ki so naredili škodo, odgovarjali, tisti, ki pa so delali dobro, pa bodo lahko svoje delo opravljali še naprej.

Šrot glede vojne proti tajkunom

Glede vojne proti tajkunom je predsednik SLS Bojan Šrot dejal, da ni vprašanje, kakšna bo moč posameznih bogatih Slovencev na politiko. Po njegovem ti sploh ne bi smeli imeti vpliva na politiko. "Vprašanje je, ali so ti ljudje prišli do svojega premoženja na zakonit način. To vprašanje more rešiti pravna država. Če smo prej dejali, da ni korektno, da se sodi nekoga v aferi Patria preko televizije, potem je prav, da tudi vsem tistim, ki smo jih označili za tajkune, damo možnost, da se zadeve razčistijo na sodišču,“ pravi Šrot.

O botrih iz ozadja?

Na novinarsko vprašanje ali bodo politiko levosredinskih strank vodili botri iz ozadja (nekdanji predsednik Milan Kučan ali pa župan MOL Zoran Janković), pa Pahor in Kresalova odgovarjata, da bodo v svojih odločitvah samostojni.

"Če bom dobil mandat, da vodim vlado, bom dokazal, da sem tega sposoben, ker se bom temu popolnoma posvetil. Ko sem prevzel vodenje državnega zbora so bili podobni pomisleki, ko pa sem ga zaključil, jih je bilo bistveno manj“, je zatrdil Borut Pahor.

"Mi smo odrasli ljudje in opravilno sposobni. Imamo tudi ogromno izkušenj in verjamem, da odločitve sprejemamo sami. Pomembne odličotve sprejemam sama, je pa še tu izvršni odbor stranke LDS“, je dejala Kresalova.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (61)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

plutto
26. 09. 2008 23.24
samo vprašanje časa da se zbudi Tone Rop... počakte mal...
de-lay
26. 09. 2008 19.26
# LB54 26.09.2008, 15:20 Po včerajšnji oddaji je že jasno, da bo glavno besedo prevzel arogantni Golobič. Glede nato, da je LFS imal najslabši rezultat od sedmih parlamentarnih strank je Kresalova odločno preveč zahtevna. Ubogi Desus in SLS-SMS pa bodo tako ali tako samo vozeki. Pahorju so porinili nož v hrbet. Če bo malo držal besedo še vlade nebo mogel sestaviti. Končni rezultat bo katrastofalen. Kako lahko govorijo (Golobič, Kresalka) o čistkah, ko sta skupaj dobila okoli 15 % glasov? Nič lepega si nismo skuhali z levim trojčkom. Mogoče še dodam, da ni kaj dodat.
Buena Vita
26. 09. 2008 18.15
PAHOR JE ŠVICAL ŽE PRED VOLITVAMI TAKO JE,ČE Z VRAGOM SKLENEŠ ZAVEZNIŠTVO,SEVEDA DOBIŠ NOŽ V HRBET
Buena Vita
26. 09. 2008 18.07
ROKKE,ROKKE DA BI SE TI BESEDE POZLATILE VEM DA SI ZELO MLAD,KER NE VEŠ,KAKO JE BILO,KO JE PAHOR BIL V VLADI
Tonček Balonček
26. 09. 2008 17.14
Popolnoma so s eosmešili! Kje so ačsi, ko so nam Zver, Virant, Angelca Liković, Drobnič in Cukjati tako lepo pripovedovali, kaj vse lepo nas čaka v prihodnosti! To pogrešam, ne pa govoranc neke Kresalove, ki ima dober avto in kupuje v Milanu, hočemo klošarje na oblast, vsaj kovinarje, kot je bilo nekoč!! Sloh je ta POP TV brez zveze, kje so pogovori med Janšo in Voduškov, to je bil vrhunec slovenskega novinarstva, kulminacija profesionalne komunikaciej med neodvisnim novinarjem in vodilnim politikom, posnetki bodo gotovo našli mesto v klasiki novinarskih učbenikov kot primer, kako se dela!!
Ro-Zy-YoZi
26. 09. 2008 15.32
ah brez skrbi, Pahor je očitno čarovnik za desničarje ker ne napada in ne diskreditira vsakega ki je drugače misleč. Ne boste verjeli tudi posluša za razliko od desnih trojčkov, štirojčkov or whatever.... JE PA JANŠA POKAZAL SINOČI KOLIKO GA JE MED NOGAMI KER JE POVABILO ZAVRNIL....TO JE POČEL CELOTEN PRETEKLI MANDAT KER JE V DZ PRIHAJAL TAKRAT KO MU PO POSLOCVNIKU NI BILO MOGOČE VEČ ZASTAVLJATI VPRAŠANJ IN JE NA PODLAGI TEGA IMEL NA PATRIJA IN PTAJKUN IZREDNIH SEJAH IZKLJUČNO POLITKOMISARSKE NASTOPE. TO NI DEMOKRACIJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...
LB54
26. 09. 2008 15.20
Po včerajšnji oddaji je že jasno, da bo glavno besedo prevzel arogantni Golobič. Glede nato, da je LFS imal najslabši rezultat od sedmih parlamentarnih strank je Kresalova odločno preveč zahtevna. Ubogi Desus in SLS-SMS pa bodo tako ali tako samo vozeki. Pahorju so porinili nož v hrbet. Če bo malo držal besedo še vlade nebo mogel sestaviti. Končni rezultat bo katrastofalen. Kako lahko govorijo (Golobič, Kresalka) o čistkah, ko sta skupaj dobila okoli 15 % glasov? Nič lepega si nismo skuhali z levim trojčkom.
sobota1
26. 09. 2008 15.00
ja pop tv je kučanov tv normalno da brišejo njim ne popularne
Tonček Balonček
26. 09. 2008 14.31
Ampak jim je Janša dobro povedal!!
frajla10
26. 09. 2008 13.36
Torej, realnost, kje je zdj Sd????Najbrž se skrivajo ane?
frajla10
26. 09. 2008 13.22
Zakaj brišete komentarje?
frajla10
26. 09. 2008 13.20
Realnost: čist prov je da ga ni bilo, kaj naj pa počne med takimi bebci ki jih bomo sedaj imeli...Le kako bodo zdržali skupaj se sprašujem....Zanimivo, vsi samo hvalite in kritizirate, cene pa kr naraščajo...Plače pa ostajajo še vedno iste....Zdj bi se novo izvoljeni že mogl izkazat, sam ne vem kje so da nič ne ukrepajo...
realnost
26. 09. 2008 13.12
Kje pa je bil gospod bog Janša, ko ni več on glavni se pa ne upa več nikjer pokazt, ni ga ne na trenja, ne na njegovo nacionalko, hvala lepa za takega predsednika, ki ima hrbtenico samo dokler ima v rokah obllast. Je pa res ubog, sedaj joka v neki luknji in kuje zaroto, njegovi vojaki pa panično tekajo okrog in si izmišljujejo zarote, najbolje , da se sploh ne pokaže več kje.
Bojzi
26. 09. 2008 12.22
Pahorju se ni potrebno več dokazovat. Dokazal se je že v oddaji\" A si ti tud noter padu\" Žal bo ta faca sedaj vodu našo državo. Pravzaprav bo lutka v rokah rdečih šefov. Rezultati volitev : Janša - Slovenija; Pahor - lopovi in ostali priseljenci.
DARRYL
26. 09. 2008 11.42
Večini Janša vendarle ni bil najbolj všeč, kljub temu da ga mnogi kujete v zvezde. Žalostno dejstvo je, da ni blo kej druzga volit kot Pahorja, vsaj če si je človek želel spremembe. Rešitev: neudeležba na volitvah?
judyyy
26. 09. 2008 10.10
POMOJE JE PODRAŽITEV ČAKALA PRED VRATI IN SO VSI SAMO ČAKALI NA IZIDE VOLITEV!
enaneza
26. 09. 2008 10.07
1. Janša naj se sprijazni s porazom. 2. Pahor naj dela s svojo glavo - v stranki ima take fosile, ki res izhajajo še iz stalinizma.... Borut pa je čist OK. 3. Kresalka je najboljša takrat ko je tiho. 4. Golobič je začel kazati prve znake hlepenja po oblasti, z njim bodo imeli SD-jevci še težave. Počakajte malo... 5. Jelinčič je pač Jelinčič. Niti slab niti dober... 6. Korle - jaz ne bi prežvečila mirno očitkov izrečenih v predvolilnem času. On pa??? Boj za stolček očitno. 7. Mi pa ni jasno, kako bodo LDS, SD in Zares skupaj vladali, če pa še v isti stranki niso zdržali? In za konec? Mi bomo v vsakem primeru nasankali, bogati pa bodo še bogatejši.
judyyy
26. 09. 2008 10.03
EJ, ČE JAZ VEM ZAKAJ TU GRE.....A MAMO NAJURIŠ AL NA ZDRAVJE
Lovemember
26. 09. 2008 09.42
ammm, desničarji, kje je bil pa vaš heroj? a se ne upa soočit pa pokazat svojim vernikom??? Bi bilo zdaj lažje komentirat soočenje. Res, obnaša se kot ena užaljena kmečka nevesta
civitasstain@gmail.com
26. 09. 2008 08.01
Če misliš, da se bo kaj spremenilo, si se zelo opekel. Če misliš kaj razdelit, moraš nekje vzel. Ali? Logično.....Vtraglovci so zmeraj na boljšem, ker te moraš zadovoljit, pa bo raja tiho,