Slovenija

Todorović zanika obtožbe

Ljubljana, 23. 08. 2007 13.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Todorović meni, da je še vedno predsednik društva Civilne iniciative izbrisanih aktivistov.

Todorović je na tiskovni konferenci pojansil svojo plat zapleta
Todorović je na tiskovni konferenci pojansil svojo plat zapleta FOTO: Dare Čekeliš

Julija odstavljeni predsednik društva Civilne iniciative izbrisanih aktivistov (CIIA) Aleksandar Todorović je na današnji novinarski konferenci zavrnil julijske trditve podpredsednika društva Antona Debevca, da ga je upravni odbor društva razrešil vseh dolžnosti. Todorović meni, da je še vedno predsednik društva. Prav tako je zavrnil očitke o zlorabi položaja predsednika.

Todorović: Novo vodstvo društva je nezakonito

Todorović meni, da je bila skupščina društva izbrisanih 21. julija, na kateri so ga odstavili, sklicana v nasprotju s statutom društva. Po njegovih besedah bi moralo skupščino sklicati vsaj deset odstotkov članov. Todorović je prepričan, da v tem primeru ni bilo tako. "Zato sem še vedno predsednik društva," je zatrdil in dodal, da "je novo vodstvo društva nezakonito".

Todorović je člane novega vodstva obtožil lažnega predstavljanja. Po njegovih besedah naj bi skupina članov na uradni list poslala sporočilo o preklicu žiga društva. Prav tako je Todorović dejal, da je na policijsko postajo Ptuj podal prijavo o sumu zlorabe imena društva.

Todorović zavrnil vse očitke in obtožbe

Todorović je zavrnil vse očitke
Todorović je zavrnil vse očitke FOTO: Dare Čekeliš

Zavrnil je tudi vse očitke o zlorabi položaja predsednika in o neupravičeni porabi društvenega denarja. Po njegovih besedah ima društvo pri Novi kreditni banki Maribor odprt transakcijski račun. Pooblastilo za njegovo upravljanje naj bi imel Todorović. Ves denar z računa naj bi bil porabljen za gledališko predstavo o izbrisanih in za potovanje članov društva v Bruselj, je še pojasnil. Prav tako je Todorović povedal, da naj bi se del sredstev društva zbiral z blagajniškimi prejemki. Z njimi pa naj bi po njegovih besedah upravljala blagajničarka društva.

Konec julija je podpredsednik društva Anton Debevec na novinarski konferenci dejal, da je upravni odbor društva Todorovića razrešil vseh dolžnosti. Kot glavni razlog za razrešitev je navedel zlorabo položaja predsednika, saj naj bi Todorović nepooblaščeno uporabljal društveni žig in neupravičeno porabljal denarna sredstva društva. Debevec je takrat še povedal, da kazenske ovadbe zoper Todorovića ne bodo podali.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DarthRevan
23. 08. 2007 21.55
Se strinjam. OK, doma zaradi mene lahko govori tudi svahili. Ampak, pred javnostjo bi bilo pa logično, da če se čuti Slovenca, se tudi malo potrudit, ane.
Dejan Keuc
23. 08. 2007 21.53
Todorović živi 30 let v sloveniji in ne govori slovensko.. To jasno govori kako si želi biti slovenec...
natasa_dejan@hotmail.com
23. 08. 2007 19.29
muvimen saj bi kaj komentirala na tvoj post, ampak tako razgledanemu in pametnemu kot si ti je že težko kaj komentirati. lp
rsp.123@email.si
23. 08. 2007 19.25
Mal se mu pa zgleda kolca po predsedniškem stolčku. Korito je korito in verjetno boli, če te oddrinejo (izbrišejo?) od njega. Ampak za britvico bi pa lahko napraskal kak evro, če nima, mam jest nekaj skrhanih žiletk, da se bo vsaj obril.
Tonček Balonček
23. 08. 2007 18.37
Ta Todorović je v podobnem položaju kot Janša, z vseh strani neke obtožbe o goljufijah in malverzacijah, dokaza pa nobenega. Naj si najame isto odvetnico iz Celja, kot si jo je Janša!
pomi@auspuh.com
23. 08. 2007 14.47
Nekdo jih je dobro namočil. Kot v vsaki organizaciji se je tudi tukaj ljubezen hitro nehala očitno zaradi denarja. Tega društva že zdavnaj ne bi bilo, če bi jih država že pred 10 leti začela financirati. Ironično ampak resnično. Deli in vladaj. Star preverjen način. Janša, nakaži jim kakšen miljonček. Mogoče pa se bodo tile med sabo celo pobili in se samoizbrisali. Problem rešen.
politik70
23. 08. 2007 14.23
Se mi zdi da se bojo vsak tenutek na telem postu pojavili zelo vroči posti.